Starší žáci
25.03.2024

Starší žáci: Domácí turnaj blue týmu bez bodu

Redakce
O víkendu 16.3.-17.3. se představily oba týmy starších žáků v brněnských halách. Nejprve v sobotu si blue zahrálo ve Šlapanicích a následně v neděli yellow v Maloměřicích. Jak se jim dařilo, se dozvíte v tomto článku.

FBC GEPARDI BRNO blue - TJ Znojmo LAUFEN CZ 3:10

Domácí turnaj ve Šlapanicích odstartoval zápasem Gepardů se Znojmem. Lépe začali hosté, a to když po minutě hry vstřelili úvodní gól. O minutu později ovšem Gepardi srovnali stav zápasu na 1:1. V polovině první třetiny se Znojmu podařilo vstřelit další gól a když dalšími dvěma slepenými góly na konci třetiny zvýšilo Znojmo již na 4:1, tak to s šancemi Gepardů nevypadalo příliš dobře. Gepardi byli v tomto zápase bohužel slabším týmem a nedařilo se téměř nic. Obraz hry vypadl ve druhé a třetí části úplně stejně. Znojmo bylo lepší na míčku a pomalu přidávalo jeden gól za druhým. Ze hry Gepardů postupně vymizely i šance, které tým hrající v modrých dresech měl na začátku zápasu. Utkání nakonec skončilo poměrem 10:3 pro hosty ze Znojma.

ŠSK ZŠ Očovská Hodonín - FBC GEPARDI BRNO blue 9:6

Do druhého zápasu vstoupili Gepardi mnohem lépe připraveni podat co nejlepší výkon a od začátku zápasu to bylo vidět. Proti velmi dobrému soupeři z Hodonína Gepardi začali tím nejlepším možným způsobem, a to když po minutě hry vedli již 2:0. To mladé šelmy ještě více povzbudilo a během první třetiny si dokázali vypracovat velké množství šancí. Výborný brankář Hodonína za svá záda v první třetině pustil ale už jen jednu střelu. Hráči soupeře také ukázali kvalitu v útoku a po první třetině byl stav 3:3. Tato třetina byla nejlepší třetinou, co Gepardi v sezóně odehráli. Vypadalo to, že do druhého zápasu nastoupil zcela jiný tým. Ve druhé části velmi koncentrovaný a zodpovědný přístup hráčů k zápasu pokračoval a odměnou jim byla vítězná třetina 2:1. Do třetí části zápasu tak šli Gepardi s překvapivým ale zároveň spravedlivým vedením o jeden gól. Ze začátku třetiny dal každý z týmů po jednom gólu a Gepardi tak stále drželi vedení o jeden gól. Pak ale přišla nepovedená minuta a z vedení najednou museli Gepardi dotahovat dvoubrankovou ztrátu. Tu se již dohnat nepovedlo. Naopak soupeř přidal ještě jednu branku a zápas tak skončil výsledkem 6:9 z pohledu Gepardů.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): Do prvního zápasu jsme bohužel nedokázali ani nastoupit. Soupeř byl ve všem lepší a zaslouženě vyhrál. Z našeho pohledu opravdu nevydařený zápas. V druhém zápase to bylo ale úplně o něčem jiném. Hráči k zápasu přistoupili velmi zodpovědně a tak, jak je v této lize potřeba. Za to jim velmi děkuji. Z mého pohledu jsme předvedli nejlepší výkon za celou sezónu, a i přes to, že se nakonec nevyhrálo, tak si všichni hráči za tento zápas zaslouží velkou pochvalu. Pokud si dokážeme tento přístup přenést i do dalších zápasů a tréninků, tak se můžeme velmi rychle zlepšovat a věřím, že se brzy dočkáme i lepších výsledků. Děkuji všem, kteří nás přišli do Šlapanic podpořit.


FBC GEPARDI BRNO yellow - Florbal Rosice 2:6

První zápas v Maloměřické hale naše yellow odehrálo proti třetímu týmu tabulky. Gepardi hráli od začátku velmi aktivně a dařilo se jim dostupovat hráče Rosic. Nicméně i přes velmi dobré výkony se podařilo hráčům protějšího klubu vstřelit v první třetině dva góly zatímco gepardi byli bez vstřelené branky. Druhá třetina se vyvíjela ve velmi podobném duchu a ne náhodou skončila naprosto totožně jako ta první. Ve třetí třetině se ale už zadalo dařit střelecky i Gepardům. První branku vstřelil Jáchym Ondráček a asistoval Šimon Eleder a následují branka padla až ke konci zápasu v poslední minutě za přispění stejných hráčů, jen v opačném pořadí. Konečný stav po vyrovnané třetí třetině se tedy zastavil na 2:6.

FBC GEPARDI BRNO yellow - Sokol Brno I EMKOCase GulliversB 2:20

Druhý zápas hráli Gepardi yellow proti momentálně prvnímu týmu tabulky Gullivers Brno B. Tento zápas se bohužel už od začátku nevyvíjel podle představ Gepardů. Hned v první třetině si Gellivers nesli náskok šesti branek. Bohužel i po pauze, a i přes napravení chyb, kterých se Gepardi dopouštěli, našli Gullivers jiné mezery v naší obraně a ve druhé třetině nastříleli ještě o jeden gól více. Až ve třetí třetině, stejně jako v předchozím zápase, jsme se střelecky prosadili. Dvě branky vstřelil Jáchym Ondráček za asistencí Martina Vykydala.

Ohlasy

Ondřej Beránek (Gepardi): Určitě si z těchto zápasů můžeme vzít zase něco pozitivního. I když se nepovedl druhý zápas, tak v prvním jsme předvedli velmi dobrý a vyrovnaný výkon s týmem z první trojky v této lize. Za tento výkon musím kluky pochválit a zároveň víme na čem pracovat dál. Děkuji všem, kteří nás přišli podpořit do Maloměřic.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu