Starší žáci
28.12.2023

Starší žáci: Oba týmy si připsaly body do tabulky

Redakce
Poslední víkend před pauzou odehrály oba týmy starších žáku své zápasy. Tým blue si odvezl 2 body ze Znojma a yellow si připsal první výhru v sezóně. Jak tyto zápasy probíhaly se dočtete v tomto článku.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - FBC GEPARDI BRNO blue 5:6n

V brzkých ranních hodinách se ve Znojmě starší žáci blue utkali s domácím celkem ze Znojma. Pro oba celky, které se nacházejí ve spodní části tabulky, se jednalo o zajímavou příležitost brát body, a tak si všichni slibovali vyrovnanou férovou bitvu. Zápas začali lépe domácí. Dvěma slepenými góly se dostalo Znojmo v sedmé minutě do vedení 2:0. Gepardi se ale nesložili a o chvíli později snížili na rozdíl jediné branky. Ke konci první třetiny byla gepardům nabídnuta přesilová hra, kterou se podařilo využít a do druhé třetiny se tak šlo za nerozhodného stavu. Druha třetina nabídla vyrovnanou hru, která přinesla po jednom vstřeleném gólu na obou stranách. Každý z týmu si také zahrál přesilovou hru, tentokrát ale obě zůstaly nevyužity. Zkraje třetí třetiny inkasovali Gepardi čtvrtý gól a když bylo o tři minuty později nařízeno trestné střílení ve prospěch Znojma, nevypadalo to s Gepardy dobře. V důležitý moment ale zasáhl výborně chytající David Flekač a dal tak Gepardům naději i důležitý impulz do zbytku zápasu. O čtyři minuty později bylo totiž mnohem veseleji, a to když se Gepardům podařilo vsítit dvě branky v rozmezí 11 sekund a vítězství tak bylo na dosah ruky. Minutu a deset sekund před koncem zápasu se ale Znojmu podařilo vyrovnat a zápas tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich exceloval brankář gepardů David Flekač, který za svá záda nepustil ani jeden míček. Na druhé straně se trefil Šimon Eleder a tak i druhý zápas se Znojmem skončil vítězně pro Brno.

FBC GEPARDI BRNO blue - Snipers Třebíč modří 4:15

Druhý zápas následoval po 30 minutové pauze. Gepardi se navíc museli potýkat se zraněním hráče, a tak do druhého zápasu dne proti Snipers Třebíč nastoupili pouze v osmi lidech. Na první třetině bylo znát, že tempo zápasu je mnohem vyšší než v prvním utkání dne. Všechny tyto faktory měly vliv na to, že se Gepardům v první třetině nepovedlo téměř nic a inkasovali 7 gólů. V první pauze mezi třetinami si hráči dali důležitou zpětnou vazbu a do dalšího průběhu se začali plně soustředit na hru. Na hřišti to bylo okamžitě znát. A i přes to, že soupeř z Třebonice i nadále v zápase dominoval, tak bylo znát větší sebevědomí a odhodlání ve hře. Druhá třetina skončila poměrem 1:3 z pohledu Gepardů. Ve třetí třetině byl opět přístup mladých šelem ukázkový. Zde se ale už bohužel projevila hra pouze v osmi hráčích a fakt, že se jednalo o dva zápasy hrané hned za sebou. Po odhodlaném výkonu skončila třetí třetina 2:5 z pohledu Gepardů.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): Velmi si vážím přístupu hráčů v tréninku i v zápasech. Věřím, že se naše hra pomalu ale jistě zlepšuje. V prvním zápase jsme v některých pasážích hry ukázali velmi dobrý pohyb a odvahu hrát. Pro kluky je to skvělé vítězství a těšíme se na odvetu. Ve druhém zápase bylo ovšem poznat, jak náročná tato soutěž je. Chvíli nám trvalo, než jsme se do zápasu dostali. Ve druhé a třetí třetině to už ale byl ten správný bojovný výkon, který je potřeba. Kvalita byla ale tentokrát na straně soupeře. Děkuji všem, kteří přijeli kluky podpořit až do Znojma.

Hornets Brno ZŠ Horní - FBC GEPARDI BRNO yellow 9:2

Do prvního zápasu nastoupil tým yellow proti Hornets Brno ZŠ Horní. Ze začátku zápasu bylo utkání vyrovnané se šancemi na obou stranách. Po 4 minutách hry se prosadil psaný domácí tým ve žlutočerných dresech a rázem bylo utkání 1:0. Na tuto branku branku však našel odpověď nováček v gepardím dresu Adam Navrátil, který udržel těžký míček na středu hřiště a poslal nechytatelnou střelu pod horní tyč soupeřovi brány. V následujících minutách se však ukázala kvalita soupeře a Hornets začali dávat branky. Podařilo se jim vstřelit 8 branek za sebou, na které našel odpověď až na konci zápasu Šimon Eleder a upravil tak konečné skóre na 9:2.

FBC GEPARDI BRNO yellow - ZJ znojmo LAUFEN CZ green 6:3

Druhý zápas v Rousínově odehráli kluci z yellow proti týmu TJ Znojmo LAUFEN CZ. Do tohoto zápasu nastoupili kluci z gepardů s obrovskou motivací a odhodláním vyhrát. Bylo vidět, že každý hráč chce dát gól. Hned po první třetině tak modrožlutí vedli 3:1. První branku v gepardím dresu si vstřelil Ondřej Remeš, který předváděl oba zápasy výborné výkony. Ve druhé části vydržela převaha psaného domácího celku a gepardi šli do třetí části zápasu s vedením 5:2. třetí část se Znojmo lehce vyrovnalo tempu hry, a tak ve třetí třetině se každý tým trefil jednou. V zápase se vyznamenal Šimon Eleder, kterému se podařil vstřelit hattrick.

Ohlasy

Ondřej Beránek (Gepardi): Jsem rád, že je vidět zlepšení ve hře od začátku sezóny. Pracujeme na trénincích na věcech, které nám nefungovali a začíná se to vyplácet. Mám radost z předvedené hry hlavně ve druhém zápase, kde si kluci nadělili předčasný dárek výhrou za 3 body. Děkuji všem fanouškům za podporu v Rousínově.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu