Starší žáci
28.10.2023

Víkend starších žáků

Redakce
Další víkendové zápasy odehráli starší žáci. Tentokrát hráli oba týmy a to yellow v sobotu v Tuřanech a v neděli se tým blue vydal do Zlína. Přečtěte si, jak dopadly jejich zápasy.

Sokol Brno I EMCOCASE Gullivers - FBC GEPARDI BRNO blue 11:3

V prvním zápase jsme si do Zlína přijeli zahrát s Brněnským soupeřem Gullivers. Jeden z nejsilnějších týmů ligy byl od začátku zápasu lepším a aktivnějším týmem. Poctivá defenziva Gepardů jim ale v první třetině nedovolila více než dva góly a naopak se mladým Gepardům v závěru třetiny podařilo dva góly vsítit, a tak se šlo do druhé třetiny za vyrovnaného stavu. Ve druhé třetině jsme ale lehce polevili v koncentraci, což vedlo ke třem slepeným gólům soupeře. Ten se následně dostal na vlnu a do konce druhé třetiny navýšil své vedení již na 9:2. Gepardi ale dál bojovali a opět si ve třetí třetině začali lépe plnit své obranné povinnosti, a tak skončila třetí třetina těsným výsledkem 2:1. V celkovém součtu tedy zápas skončil 11:3.

FBC GEPARDI BRNO blue - Panthers OTROKOVICE 7:13

Vstup do utkání se Gepardům povedl, a to takovým způsobem, kdy jsme po necelých 4 minutách vedli již 3:0. Po úvodních třech gólech jsme se dostali ještě více do hry a drželi jsme více míček. S tím bohužel přišli i chyby, které soupeř dokázal využít a po první třetině tak bylo skóre 3:5. Ve druhé třetině se Otrokovice dostali do ještě většího vedení, kde vedli už 8:3. Gepardi se ale nevzdali a skóre dokázali snížit na 8:5. Otrokovice do konce třetiny dokázali vstřelit ještě jeden gól a do závěrečné části zápasu tak šli s vedením o 4 branky. Třetí třetinu jsme otevřeli gólem a stáhli rozdíl ve skóre na 3 branky. Z naší zvýšené aktivity, kdy jsme se snažili ještě něco s výsledkem utkání udělat jsme ale během 4 minut dostali 4 góly a o výsledku utkání tak bylo téměř rozhodnuto. Po oddechovém času ještě každý z týmů vstřelil po jednom gólu. Víc už se toho ale v zápase nestalo a Gepardi tak po poměrně dobrém výkonu prohrávají 13:7. V tomto zápase se ukázalo, jak hodně gólů padá v prvních vteřinách po zisku míčku. V tomto zápase bylo tak držení míčku spíše nevýhodou, kdy téměř 80% branek obou týmů padlo právě z této herní situace.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): První zápas pro nás byl velmi těžký. Kluci odvedli výbornou práci, obzvláště v první a třetí třetině. Proti tak kvalitnímu soupeři jako jsou Gullivers se ale každá chyba trestá. Druhá třetina toho byla úkazem. I tak jsme ale předvedli v obranné fázi jeden z našich nejlepších výkonů. Ve druhém zápase jsme si mysleli na teoretický zisk bodů a očekávali jsme vyrovnané utkání. Na míčku jsme hráli nejvíce ze všech doposud odehraných zápasů, a tak jsme vyprodukovali i nejvíce chyb, které soupeř potrestal. Bez toho, aniž bychom udělali tyto chyby, se ale zlepšit ve hře na míčku prostě nedá. Tentokrát nás to stálo zápas, ale věřím, že dlouhodobě to bude mít jen pozitivní vliv a kluci se budou i nadále zlepšovat. Díky všem hráčům za přístup k zápasu a děkuji také všem, kteří absolvovali dlouhou cestu do Zlína.

Florbal Rosice - FBC GEPARDI BRNO yellow 10:3

První zápas sehrál tým yellow proti týmu Florbal Rosice. Od začátku zápasu bylo vidět, že Rosice jsou silnějším týmem a budou udávat tempo hry. Naši kluci skvěle bojovali a snažili se vyrovnat tempu Rosic, ale bohužel to nestačilo a tudíž první třetina dopadla stavem 2:0 pro Rosice. Druhá třetina probíhala podobným stylem, jen bohužel soupeři napadalo víc gólů do naší brány, kam se na oba zápasy postavil Davča Flekač. Do třetí třetiny jsme nastoupili mnohem aktivněji a začali jsme soupeře napadat. To pomohlo k dvěma gólům které jsme vstřelili během této třetiny. Poprvé za starší žáky se v tomto zápase trefil Mira Baláš, kterému gratulujeme.

FBC GEPARDI BRNO yellow - Hornets Brno ZŠ Horní 1:6

Do druhého zápasu hracího dne v Tuřanech jsme nastoupili proti silnému týmu Hornets Brno. Bylo jasné, že obrázek hry se bude vyvíjet podobně jako v prvním zápase, takže kluci věděli do jakého zápasu nastupují. Přizpůsobili jsme naši hru a už kluci věděli, jak na takovou hru soupeře reagovat. I možná proto skončila první třetina 1:0 pro tým v černožluté barvě. Druhá třetina byla gólově nejbohatší a také zde padla jediná branka gepardů. Trefil se Ondra Mašek, kterému nahrával Mira Baláš, který si odnesl z prvního hracího víkendu za starší žáky dva kanadské body. Ve třetí třetině se podařilo Hornets přidat další dva góly a tak konečný výsledek byl 6:1 pro Hornets Brno.

Ohlasy

Ondřej Beránek (Gepardi): Další dva zápasy yellow týmu nám ukázaly, jakým směrem se máme vydat. V zápasech bylo hodně pozitivních, ale i negativních prvků. Na trénincích zapracujeme na nedostatcích a budeme se postupně zlepšovat. Děkuji všem co nás přišli podpořit do Tuřan.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu