Starší žáci
30.11.2023

Starší žáci: Tým yellow v Tuřanech

Redakce
V sobotu odehrály další dva zápasy starší žáci yellow. Jak se jim dařilo se dočtete v tomto článku.

FBO Orel Boskovice - FBC GEPARDI BRNO yellow 6:0

Do zápasu nastoupil mladý gepardí tým proti velmi těžkému soupeři z Boskovic. Zápas sice měl jasného favorita, ale Gepardi statečně bojovali, poctivě si plnili své defenzivní úkoly a několikrát i ohrozili branku soupeře. Gól se ale vsítit nepodařilo. Naopak soupeř v první třetině přece jenom jednu branku dal a po první třetině tak vedl o jeden gól. Vstup do druhé třetiny se gepardům nepovedl podle představ. Během čtyř minut mladý tým šelem inkasoval tři branky, což trochu srazilo odhodlání a sebevědomí Gepardů. Druhá třetina se poté dohrála bez gólu. Ve třetí třetině byl úkol jasný. Hrát aktivní hru a vstřelit tak alespoň jeden gól. Cíl se podařilo splnit pouze polovičatě. Mladí Gepardi skutečně předváděli aktivní hru a dělali vše pro to, aby byli nebezpeční a vstřelili vytoužený gól. Ten se ale bohužel nepodařilo vsítit. Naopak soupeř přidal další dvě branky a zápas tak skončil 0:6 z pohledu Gepardů.

FBC Gepardi Brno yellow - FBK Atlas Blansko 4:9

Ve druhém zápase čekal Gepardy zápas proti Blansku. První třetina přinesla několik šancí na obou stranách. Úspěšný byl ale pouze soupeř, a tak bylo skóre po první třetině 0:1. Do druhé třetiny chtěli Gepardi hrát mnohem aktivněji a s větším tlakem do branky. Přesně toto se dařilo plnit a vyplynul z toho brzký vyrovnávací gól. Z aktivní hry ale plynuly také nějaké chyby a dvě z nich dokázal soupeř ve druhé třetině potrestat. Gepardi tak na začátku třetí třetiny ztráceli dva góly. Snaha o vyrovnání a aktivní hra Gepardů přinesla ve třetí třetině gólovou nálož. Bohužel více gólů opět vstřelil soupeř. I přes obdržené góly, byl ale výkon Gepardů ve třetí třetině dobrý a vstřelili tři góly. Zápas tak ale ovládl soupeř z Blanska.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (FBC Gepardi Brno): V prvním zápase jsme podali velmi dobrý defenzivní výkon. Bohužel pro výhru v zápase potřebujeme dávat góly, a to se bohužel nepodařilo. V některých pasážích nám bohužel chyběla odvaha s míčkem, což mě mrzí víc než jakékoliv obdržené góly. Celkově jsme ale proti silnému soupeři podali velmi dobrý výkon. V druhém zápase jsme hráli velmi aktivně a v některých pasážích jsme díky tomu dokázali soupeře přehrát a vytvořit si řadu šancí. Když k tomuto týmovému výkonu přidáme větší individuální kvalitu, tak brzy budeme slavit úspěch v podobě vyhraného zápasu. Pozitivem jsou tři vstřelené góly ve třetí třetině. Věřím, že tři nebo více gólů dokážeme časem vstřelit každou třetinu. Je to určitě jedna z věcí, na které budeme v tréninku poctivě pracovat.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu