Mladší žáci
14.10.2023

Oba týmy mladších žáků za sebou mají další ligové zápasy!

Redakce
V sobotu 14.10.2023 čekal mladší žáky další herní víkend. Blue tým pořádal turnaj v Rousínově a odehrál další těžké zápasy v nové loze. Yellow tým měl výjezd do Svitávky, kde sehrál krásné zápasy a dovezl jedno vítězství!

FBC Gepardi Brno Blue – Bulldogs Brno Black 3:4

V prvním zápase na nás čekal jediný soupeř, se kterým jsme se už letos vzájemně potkali – Bulldogs Brno. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a soupeř měl s naší aktivitou velké problémy. Donutili jsme Buldoky k několika chybám, které jsme také využili a dostali se do vedení. To nás dostalo do laufu a kluci makali na plné obrátky. Buldoci se do druhé poloviny utkání zlepšili a začali nás tlačit do defenzívy a našel dírky v naší obraně. Přes velkou snahu a tlak v závěru jsme se remízy v utkání nedočkali. Těžké utkání pro oba týmy. Soupeř byl lehce florbalovější, za naši bojovnost bychom si však remízu zasloužili!

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBC Gepardi Brno Blue 6:2

V dalším zápase jsme se střetli se soupeřem ze Znojma. Zde jsme věděli, že možná půjde o nejvyrovnanější zápase dnešního dne. Od začátku zápasu to tak také vypadalo, ale hlavně nedůrazu a přesnosti v našem zakončení jsme mohli litovat. A také, že ano! Soupeř využil nedůraz v naší obraně, zatímco my jsme na druhé straně trefovali tyčky, nebo se nám bránu nedařilo trefit vůbec. Možná trocha smůly, ale něco nám v tom zápase prostě chybělo. Oproti prvnímu zápasu se kluci zdáli opařenější a chybělo jim více bojovnosti.

FBC Gepardi Brno Blue – ŠSK ZŠ Očovská Hodonín 2:4

Bojovnost a důraz! To jsme chtěli přinést do našeho posledního zápasu proti možná nejlepšímu soupeři dnešního dne. Očov se prezentoval celý den rychlou hrou podpořenou skvělými rozdílovými hráči. V zápase jsme se vrátili ke hře z prvního zápasu, ale už bylo znát, jak nám dochází síly a v některých situacích nám chyběl krok, či jsme se unáhlili v rozhodování. Soupeř si v tomto utkání vítězství zasloužil. My jsme jim to však udělali velmi těžký!

Sestava: Tauvinkl/Šimoník – Malík, Škil, Šenkýř – Mazáč, Budík, Kokeš, Kondýsek, Swiač, Baláš


Lukáš Beránek (FBC Gepardi Brno): Další těžký turnaj za námi a opět se ukazuje proč jsme do této ligy šli. Musíme se tyto zápasy naučit zvládat, hrát pod tlakem. Dnes se ukázalo, že jak vedeme, tak jsme na hřišti nechali vše a hra byla slušná. Jakmile jsme se dostali do opačné situace, tak začneme zmatkovat, zbytečně spěchat a zbrkle odevzdáváme míčky soupeři. Nyní máme díky podzimním prázdninám volnější program, tak musíme o to více pracovat na tréninku! Na závěr děkuji všem rodičům za pomoc při pořádání turnaje a podporu na turnaji!


Troopers green – FBC Gepardi Brno yellow 4:3

Na začátek turnaje čekal náš tým známý soupeř. První polovina zápasu měla velké tempo. Bohužel víc sedělo týmu soupeře. První gól vstřelili právě oni a navázali druhým, když využili nedůraz na našem brankovišti. Míček pak ale dostal Lukáš Zána po nahrávce Kuby a nekompromisně vstřelil první gól i na naší straně. Bohužel se opakoval nedůraz a Troopers si vrátili své dvoubrankové vedení.

V druhé půli soupeřům důraz též nechyběl. První krajní zákrok ještě byl rameno na rameno, ale výškový a hmotnostní rozdíl byl poznat. V dalším souboji v krátkém sledu už byli Troopers za hranou pravidel a následnou přesilovkou jsme snížili. Do konce zápasu ještě oba celky dali po gólů, ale více už se nestihlo.

FBO Orel Boskovice – FBC Gepardi yellow 8:1

Po krátké pauze jsme šli hrát další utkání. Bohužel jsme si nevzali dobré tempo z minulého zápasu. V první půlce se bohužel vůbec nic nepovedlo. Chyběl důraz, rychlost, rozehrává a vůbec vše co pod slovem florbal známe. Proto taky skončila první půle 6:0 pro soupeře.

Po pauze, kdy trenéři řekli svoje se hra rapidně změnila. Kluci začali vyhrávat souboje, rozehrávkou se dostávali do šancí a před bránou už to vypadalo jinak. Šancí přibývalo ale s góly to taková radost nebyla. Nakonec jsme dali jeden čestný gól a oproti prvnímu zápasu předvedli dobrý výkon.

FBK Atlas Blansko – FBC Gepardi yellow 3:4

Poslední zápas vypadal úplně jinak než ten minulý. Nástup se nám povedl a brzo jsme šli do dvoubrankového vedení. Nechali jsme se však uspat na vavřínech a naše hra se zhoršila. Blansko neváhalo a srovnalo na 2:2.

Druhá půlka pokračovala v tempu ale lépe začala pro Blansko. Nahození z půlky nešťastně tečoval obránce a soupeř šel do vedení. Chvilku jsme byli opatření ale netrvalo dlouho a začali jsme tlačit. Šancí bylo nespočet a gólman na protější straně chytal jednu naši střelu za druhou. Ale nedokázal svou branou zamknout pořádně. 2 minuty před koncem vymetal pavučinky v šibenici Adam Kubosch a v vzápětí se trefil i Lukáš Zána a obrat byl na světě. Zápas jsme dotáhli do vítězného konce.

Sestava: Lukášek – Jančík, Sedláček, Kouřil, Zána, Vašek, Jurza, Kubosch, Kucharczyk, Havlíček


Matěj Vorba (FBC Gepardi Brno): Výsledky sice ukazují 2 prohry a 1 výhru, ale celkově jsem s mládenci spokojen. Hráli v 9 hráčích a vypadli z tempa defacto jen jeden poločas. Pomohli nám kluci z elévů, bez nich bychom to takhle neodehráli. Dík patří i rodičům, kteří byli jako šestý hráč na hřišti a tlačili kluky k předvedeným výkonům. Ukázalo se, kde máme nedostatky a do příště zkusíme neničit nervy rodičů. Třeba bychom mohli odehrát pár klidných a pohodových zápasů, ale zase nemůžeme chtít vše.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu