Mladší žáci
11.05.2024

Mladší žáci: Vydařený víkend pro oba týmy

Redakce
První květnový víkend byl pro mladší žáky ve znamení posledních ligových turnajů. Blue tým odehrál své zápasy v sobotu v Tuřanech a Yellow si udělalo výjezd v neděli do Lužice.

BLUE TÝM – SH Tuřany

Šimoník/Lukášek – Bláha, Škil, Malík, Jančík – Kokeš, Budík, Zvara, Žák, Baláš, Mazáč

FBC Gepardi Brno Blue – FBŠ Hummel Hattrick Brno 11:2

Do prvního zápasu jsme nastoupili odhodláni a s vědomím lehce oslabeného soupeře. Převaha a aktivita od úvodu zápasu byla patrná a netrvalo dlouho, kdy jsme ji také konečně dokázali proměňovat. Soupeře jsme dostávali naši aktivitou do těžkých situacích a skvěle jsme využívali jednoduchost v naší hře. Když nám to tam začalo padat a soupeři jsme lehce uskočili, tak jsme začali předvádět i pohledný kombinační florbal, který vždy šperkoval naše góly. Soupeř byl hlavně ve druhé polovině odhodlán s výsledkem něco udělat, ale to se mu příliš nedařilo, naopak naši kluci předváděli další skvělé akce a navyšovali skóre, které se zastavilo na konečných 11:2. Konečně zase výhra!

TROOPERS Black – FBC Gepardi Brno Blue 11:1

Druhým zápas měl být asi tím nejtěžším dnešního turnaje. Soupeř ukazoval své kvality na balónku i pohybově. Diktoval hru od úvodu zápasu a naše šance pochytal skvělý brankař. I na naší straně předváděl skvělé zákroky Honza, ovšem obrana mu v první polovině příliš nepomohla při bránění brankoviště a soupeř slavil po dorážkách. Druhá polovina přinesla zlepšenou defenzivní činnost. Je to docela odvážné tvrzení, když většina branek padla ve druhé polovině. Nebýt chvilkového výpadku koncentrace a smolných branek nebylo by to tak hrozné. Soupeř každopádně předvedl vyšší kvalitu a zvítězil zaslouženě.

FBC Gepardi Brno Blue – ŠSK ZŠ Očovská Hodonín 8:2

Poslední zápas byl za mě ozdobou dne a možná i celé sezóny. Klukům se tam vše sešlo a bojovali na hřišti opravdu všichni za všechny. Přesto nám úvod zápasu příliš nepřál, brzy jsme prohrávali, ale přišla první paráda zápasu – michigan v podání Honzy Kokeše. To se Očov ovšem nevzdal a reagoval brankou a opět odskočil. Od té doby jsme však otěže zápasu převzali my. Kluci skvěle bránili, přecházeli do útoku, kombinovali a zakončovali. Druhou ozdobou byl druhý michigan zápasu – tentokrát v podání Davči Mazáče. I díky tomu jsme mohli slavit poprvé v sezóně turnaj s kladným počtem vyhraných zápasů!


Lukáš Beránek (FBC Gepardi Brno): Já bych chtěl poděkovat hráčům i rodičům za trpělivost. Tento turnaj za mě byl odměnou za těžkou sezónu a premiérou mezi elitou. Kluci se v letošní sezóně naučili hrát těžké zápasy, kdy nás konečně nezlomí ani to, že prohráváme. Za dnešní turnaj jsem hrozně rád, protože si to každý z nás zasloužil – hráči, trenéři i vy rodiče! Děkuji moc za pomoc při pořádání turnaje a podporu v celé sezóně! Má to smysl a věřím v ještě lepší příští sezónu!


YELLOW TÝM - Lužice

V neděli čekaly náš “Yellow” tým poslední zápasy. Na turnaj jsme jeli do Lužice, které jsou kousek od Hodonína a čekaly nás zápasy s Aligátory, Dubňany a domácím Očovem.

FBC GEPARDI BRNO yellow - Aligators White 2:4

První zápas s Aligátory jsme odehráli ve slušném tempu, ale nepodařilo se nám proměnit naše šance, a proto jsme prohráli 4:2.

F.A.T.R. Dubňany - FBC GEPARDI BRNO yellow 2:8

Do druhého zápasu jsme vstoupili lepší střeleckou produktivitou a celkem rychle se nám povedlo ujmout vedení. Naštěstí se FATRU nepovedlo srovnat a my jsme naopak odskočili na vyšší gólový rozdíl. Výhra 8:2.

ŠSK ZŠ Očovská Hodonín B - FBC GEPARDI BRNO yellow 4:6

K poslednímu zápasu jsme nastoupili proti Očovu a po událostech předchozího dne to byl celkem vyhrocený zápas. Oba týmy chtěli vyhrát a celý zápas byl ve vysokém tempu. Rozhodovaly maličkosti, ale kluci se s tím vypořádali na výbornou. Po dlouhé přetahované jsme zvítězili 6:4.


Matěj Vorba (FBC Gepardi Brno): Jsem obrovsky rád, že na konci sezony jsme dokázali předvést takové výkony a že se nám podařilo vyhrát. Chtěl bych moc poděkovat všem členům obou týmů za dobře zvládnutou sezonu.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu