Elévové
09.05.2024

Elévové: Závěrečný turnaj pohádkou pro tým Yellow

Redakce
V sobotu 27. 4. odehrály svá poslední utkání v této sezóně v Jihomoravské lize elévů v Tuřanech všechny naše 3 týmy. Tentokrát se vyznamenal hlavně tým Yellow svou spanilou jízdou. O tom jak se dařilo všem týmům si můžete přečíst níže.

Gepardi Brno blue

Sestava: Kai Kružel – Vincent Schober, Martin Sedláček, Josef Vašek, David Hutyra, Katarína Kruželová, Karolína Manďáková

Na první zápas nás přivítal domácí celek Troopers. Jako první jsme skórovali my a všichni očekávali, že nás tento gól nakopne a přidáme další. To se ale bohužel nestalo. Místo zrychlení hry jsme hru zpomalili a nechali soupeři prostor. V tento moment nás podržel náš brankář, který pustil pouze jeden gól v první polovině. V druhé polovině jsme konečně nasadili tempo, které bylo základem pro naše protiútoky, chybělo nám ale střelecké štěstí. Soupeř dokázal využít jedné z mnoha situací a vyhrával 2:1. Ke konci se nám konečně podařilo trefit zařízení, a tak zápas dopadl 2:2.

Druhý zápas proti Slavkovu jsme si užili naplno jak trenérský tým, tak i hráči. Všichni pracovali na jedničku podle věcí, které jsme si řekli v šatně. Všichni si zahráli a ukázali naše umění hrát. Zápas jsme si pohlídali výborným výkonem a ke konci bylo skóre 6:3 pro nás.

V třetím zápasu nás čekal soupeř z Brna a to Hattrick. První polovinu byl zápas na naší straně, většinu akcí soupeře jsme měli pod kontrolou a naše protiútoky neměly daleko ke gólu. Vše se ale otočilo v druhé polovině zápasu, kdy soupeř začal napadat a některými až nebezpečnými zákroky vyhrotil doposud klidný zápas. Naše hráče bohužel vzal nával emocí a soupeř díky chybám pak skóroval. Zápas skončil 2:3.

Poslední zápas proti Boskovicím jsme odehráli s polovičním nasazením. Většina hráčů nechala hlavu v předchozí hře, a ač byl soupeř technicky i fyzicky horší, skóroval z našich chyb. V druhé polovině jsme chytili druhý dech a snažili se zápas dorovnat, bohužel pro nás již bylo příliš pozdě. Nepoměr proměněných situací oproti soupeři byl obrovský, a tak si soupeř odnesl vydřenou výhru 2:3.

Lukáš Martinek (Gepardi): Turnaj nám opět hodně předal. Tým se snažil na maximum až do posledního zápasu. Bohužel občas se necháme svézt na vlně emocí a zbytečně pak oplácíme místo góly tak fauly, ale i takové zápasy by měl hráč zažít. Děkuji klukům a holkám za sezónu, dali do toho vše a myslím, že si také hodně odnesli do další sezóny. Nyní se budeme soustředit na blížící se turnaje. Rodičům a fanouškům děkuji za podporu.


Gepardi Brno yellow

Sestava: Mikuláš Hladík – Jan Žižka, Daniel Ponížil, Matyáš Machula, Marek Fic, Ondřej Kubosch

Na závěr letošní sezóny odehrál Yellow tým elévů 4 zápasy na domácím turnaji v Tuřanech. A nutno říct, že sezónu zakončil nejlepším vystoupením.

Začalo se čiči derbym s White týmem. I když Yellow prohrávali, kluci nesvěsili hlavy a začali pěkně kombinovat a v druhé půli se zápas vyrovnal. Marek pak v poslední vteřině proměněným sólem rozhodl o vítězství Yellow 5:4.

V druhém zápase s Letovicemi jsme odskočili do tříbrankového vedení, ale soupeř zrychlil hru, přidal na agresivitě a utkání dorovnal. Sílu nás v menším počtu hráčů stálo i to, že rozhodčí jaksi zapomněl na poločas a hrálo se v kuse. I tak se ale Gepardi dostali do vedení, a i v druhém utkání si pojistili výhru 5:4.

Jako další nás čekal Hattrick black. Po domluvě kluků se změnil brankář, ovšem kvalitní a pěkná kombinační hra přetrvala a kluci potvrdili nejlepší turnaj třetím vítězstvím. Opět se nám povedlo vsítit pět branek, soupeři jsme povolili jenom tři.

V závěrečném derby neporažených čekali velmi silní Troopers. Soupeře se povedlo dokonale zaskočit a dvěma góly se Gepardi dostali do vedení. Troopeři zapnuli naplno, dorovnali, ale po dalším gólu Gepardů jsme v poločase vedli. Vyrovnaná hra pokračovala do stavu 5:5, kdy poprvé odskočili do vedení favorizovaní Troopers. Gepardi se nevzdali, vypracovali jsme si 3 gólovky, ale štěstí tentokrát stálo na straně soupeře, který navíc v poslední vteřině pojistil své vítězství. I tak se mohl Yellow tým radovat z výsledkově i herně nejlepšího turnaje.

Michal Dess (Gepardi): Kluci mě dnes velmi potěšili a dá se říct, že i pozitivně překvapili. Krásně si nahrávali, spousta gólů padla po pěkných kombinačních akcích. I když se občas někdo někde zapomněl v dostoupení či důrazu, všichni makali do obrany i útoku. Tým podrželi i všichni tři prostřídaní brankáři. A hlavně kluci drželi při sobě, fandili si, povzbuzovali se a ukázali, že když hrají jako tým, mohou se postavit komukoliv. Pro trenéra krásný dárek k úterním narozeninám :-) .


Gepardi Brno white

Sestava: Sofie Šimoníková – Vanesa Diro, Laura Glozíková, Eliška Dolníková, Miky Hladík, Jakub Wohlgemuth

Ke svému poslednímu turnaji v sezóně nastoupila naše netradičně tradiční sestava tvořená hráčkami budoucích mladších žákyň a nadějných talentů z přípravky.

První zápas jsme odehráli naše týmové derby proti Yellow. Do zápasu jsme vstoupili lépe než naši spoluhráči/protihráči a ujmuli jsme se vedení. Vedení jsme si dokázali do poločasu udržet. Výkon soupeře se postupem času zlepšoval a skóre ke konci zápasu bylo 4:4. V tomto momentu bylo jasné, že kdo dá gól, tak vyhraje.Pro nás bohužel, pro yellow bohudík, se soupeřovi znovu podařilo zápas rozhodnout v posledních sekundách. Z výhry se tedy radoval soupeř.

Druhým soupeřem na tomto posledním turnaji byl Hattrick. Zde se nám nepovedla první polovina. Po poločasové pauze plné taktických změn jsme už se soupeřem dokázali držet krok a rozdíl skóre se do konce zápasu neměnil.

Třetí zápas jsme odehráli proti Troopers. Scénář tohoto zápasu byl naprosto podobný jako scénář zápasu předchozího a z výhry se zaslouženě radoval soupeř.

Poslední zápas sezóny jsme odehráli proti Letovicím. Hned od začátku jsme diktovali tempo hry. Postupem času se nám dařilo gólový náskok navršovat a mohli jsme tak sezónu zakončit vítězstvím.

Vilém Zrza (Gepardi): Škoda prohraného zápasu s Yellow v posledních sekundách, ale když jsem pak viděl, jak to právě kluky z Yellow nakoplo a jaký výkon předvedli, tak mě to vůbec nemrzelo :). Zápasy proti Hattricku a Troopers byly náročné, ale nakonec jsme vždy v druhé polovině zápasu dokázali držet se soupeřem krok. Poslední zápas byl doopravdy za odměnu a vítězství v něm si tým rozhodně zasloužil. Za druhou půlky sezóny, co jsem trénoval převážně white, šel krásně vidět posun holek a mladých nadějí z přípravky. Jsem odhodlaný říci, že nás čekají krásné zítřky :). Děkuji rodičům za podporu nejen dnes, ale i v celé sezóně a také za pomoc s pořádáním!

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu