Starší žáci
02.10.2023

Starší žáci blue v Tuřanech

Redakce
V sobotu čekal tým starších žáků v pořadí již druhý turnaj v lize, tentokrát v brněnských Tuřanech. Kluci odehráli dva vyrovnané zápasy a připsali si také první tři body do tabulky.

FBC GEPARDI BRNO blue - TJ Znojmo LAUFEN CZ 5:3

V prvním zápase turnaje jsme se střetli s celkem ze Znojma. Byl vidět vyrovnaný a bojovný zápas. V první třetině hra teprve nabírala na tempu. Na obou stranách byly vidět brankové příležitosti. Gepardi své využili, Znojmo nikoliv. Po první třetině tak byl stav 2:0 pro tým v modrých barvách. Do druhé třetiny vstoupilo Znojmo mnohem aktivněji a během 6 minut dokázalo i díky využité přesilové hře srovnat skóre. Gepardi ovšem také nesložili zbraně a v přesilové hře si vzali vedení zpět. O 2 minuty později ovšem Znojmo vyrovnává a do třetí třetiny se jde za vyrovnaného stavu. Gepardi do třetí třetiny vlítli s úmyslem urvat první výhru v sezóně a již po minutě jdou opět do vedení. Za další minutu byla Gepardům nabídnuta další přesilová hra, kterou velmi rychle využívají a již podruhé v zápase jdou do dvoubrankového vedení. V závěru zápasu mohlo být ještě veseleji, to když se rozhodčím zkřížili ruce nad hlavou a bylo nařízeno trestné střílení pro Gepardy. K nájezdu se postavil Šimon Eleder. Svoji přízemní střelou ale brankáře Znojma nepřekonal a skóre zůstalo nezměněné. Do konce zápasu ale už žádný z celků gól nepřidal, a tak si kluci připisují první tři body do tabulky.


Snipers Třebíč modří - FBC GEPARDI BRNO blue 6:2

Druhý zápas začal v mnohem vyšším tempu. Soupeř z Třebíče od začátku zápasu aktivně napadal a vytvářel si jednu šanci za druhou. Po minutě zápasu byl již stav 0:1 z pohledu Gepardů. Po další minutě bylo ovšem po krásné akci srovnáno. V zápase bohužel Gepardi tahali za kratší konec a spíše jen reagovali na rychle hrajícího soupeře. Po první třetině byl stav 1:2. Po přestávce a výborně ubráněné přesilovce soupeře přišla vzpruha v podobě druhého gólu, který byl zároveň i gólem vyrovnávacím. To bylo ale bohužel směrem do ofenzivy od Gepardů vše. Hráči statečně bojovali a snažili se na soupeře vyvíjet tlak a nedávat mu tak mnoho času na jeho hru. Třebíč ale ukázala své kvality a do konce zápasu dokázala přidat další 4 branky a zaslouženě tak zvítězila 6:2.


Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): Pro hráče i realizační tým to byla další lekce. V zápasech jsme o víkendu nepodali náš nejlepší výkon. Udělali jsme také spoustu chyb, ze kterých se musíme poučit. Velkým pozitivem je ale první výhra. Žádná výhra se v této lize nebude rodit lehce a za každou z nich stojí obrovské úsilí všech zúčastněných. Proto si této výhry velmi cením a věřím, že je to jen první vlaštovka a že se naše výkony budou i nadále zlepšovat. Děkuji všem hráčům za předvedený výkon a také všem rodičům, kteří kluky přišli do Tuřan podpořit.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu