Elévové
05.04.2024

Elévové: Domácí turnaj v Rousínově

Redakce
V půlce března konala kategorie elévů domácí turnaj v Rousínově. To jak se dařilo všem 3 týmům se dozvíte v článku níže.

Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpán Klvač - Kai Kružel, David Hutyra, Vincent Schober, Jirka Šilhán, Pepa Vašek, Filip Jurza

V prvním zápase jsme přivítali v Rousínově Troopers. Zápas byl velmi opatrný a vyrovnaný. První polovina ukázala i vyrovnaný výsledek 1:1, o jediný gól gepardů se postaral Vincent Schober krásným backhandem. V druhé polovině zápasu jsme bohužel polevili a soupeř díky našim chybám dokázal skórovat dva góly. Bohužel, i přes snahu všech hráčů jsme zápas nedokázali otočit a první zápas tak skončil 1:3 pro Troopers.

Druhý zápas přinesl na halu v Rousínově velmi zajímavého a častého soupeře a to Bulldogs, opět se ukázala jedna z našich slabin, a to pomalý start, kterého využili Bulldogs naplno. V zápase se osvědčil pouze David Hutyra s výbornou zataženou střelou od půlky. Bohužel pro nás, měli Bulldogs hlavní slovo, a tak dopadl zápas 1:10.

Poslední zápas proti nám rozehráli Hornets. Tento zápas bych bral jako nejlepší z celého dne, jelikož tým pracoval obě poloviny na maximum, bohužel nás trápilo zakončení, díky skvělému brankáři Hornets. Skrz velkou bojovnost v před brankovém prostoru jsme gólmana dokázali několikrát překonat, ačkoliv byl výsledek po první polovině 4:2 pro nás, oponent stále neřekl poslední slovo.Díky výborným výhozům gólmana Hornets nás soupeř dokázal v druhé polovině předehnat ve skóre i v rychlosti. Gepardi však neztratili hlavu a snažili se na maximum, aby zápas otočili. Skrz velmi rychle utíkající čas jsme již nedokázali navázat na soupeře a zápas skončil výhrou pro Hornets 6:7.

Lukáš Martinek (Gepardi): Klasicky nám v našem výkonu bránila naše hlavní chyba, ospalý start, ale turnaj musím hodnotit kladně, jelikož kluci dali do každého zápasu vše a zápas s Hornets je posunul o další level dopředu. Děkuji rodičům za pomoc při pořádání turnaje a klukům za výkony


Gepardi Brno white

Sestava: Mikuláš Hladík – Katarína Kruželová, Terezie Malíková, Jana Faltýnková, Vanesa Diro, Mikuláš Kohl, Tomáš Zána

Na domácím turnaji v Rousínově se znovu objevila holčičí sestava doplněná mladými nadějemi z přípravky.

V prvním zápase jsme se setkali s 1 z našich týmů, a to Gepardy Yellow. Na naše proti-spoluhráče jsme od začátku vlítli a vytvořili si dvougólový náskok. Tým yellow se postupem času dostával do tempa a do poločasu se jim povedlo skóre snížit. V druhém poločase už jsme pouze odráželi útoky soupeře, ale i přesto dokázal soupeř utkání otočit a zvítězit.

Druhé utkání jsme odehráli proti Hornets. Soupeř hned od úvodního buly udával tempo hry a postupem času navyšoval svůj náskok. Při inkasovaném gólu nám vždy chyběl 1 krok k útočícímu hráči, jinak jsme splňovali princip naší hry. Soupeř si z utkání zaslouženě odnesl výhru.

Ve třetím zápase jsme se utkali s Bulldogs. Věděli jsme, že je to nejtěžší soupeř, proti kterému ten den budeme hrát, a tak jsme k tomu taky přistoupili. I přes odmakaný výkon jsme si z prvního poločasu vysloužili třígólové manko. O přestávce jsme si řekli, že soupeře můžeme stále potrápit a že na to herně máme. Tyhle prognózy se proměnili v realitu, když jsme soupeři dokázali vstřelit gól a druhý poločas vyhrát. I přes skvěle odmakanou druhou půlku jsme se z vítězství neradovali.

V posledním zápase dne jsme se utkali s Aligators. Cítili jsme, že bychom se mohli s turnajem rozloučit vítězně. Bohužel se nám ale nepovedl začátek zápasu a do konce poloviny jsme pouze skóre snižovali. Na konci první poloviny se střelecky prosadili naše nové posily Janča a Vanesa (gratulujume :)). O přestávce jsme ztráceli už jen pouze o gól. Bohužel v druhé půli nám došli síly, a tak jsme se z výhry tento turnaj ani jednou neradovali.

Vilém Zrza (Gepardi): Další skvěle odmakaný turnaj. Už to vypadalo, že tento tým poskládáme pouze z holek, ale bohužel to nevyšlo, tak třeba příště. Kluci z přípravky Miky a Tom skvěle zaskočili za chybějící holky a jde vidět jejich velký posun. Znovu odjíždíme bez výhry, ale vem to ďas, příští měsíc hrajeme zas :). Děkujeme rodičům za podporu a pomoc při organizování turnaje.


Gepardi Brno yellow

Sestava: Jan Žižka – Jarda Urbánek, Marek Fic, Dan Ponížil, Jan Kocián, Kuba Wohlgemuth, Jenda Mikláš, Maty Machula

Na domácím turnaji nastoupil yellow tým na začátku v derby proti White týmu. I když z první půlky se radoval soupeř, Yellow tým zabral, v druhé půlce dokázal skóre zápasu otočit a připsat si první výhru.

V druhém zápase proti Aligators byl průběh opačný. I přes brzké vedení jsme předvedli menší důraz a soustředění, soupeř byl skoro u každého míčku dříve a po zásluze vyhrál.

V dalším zápase s Hornets Yellow jsme se nedokázali vyrovnat se soupeřovým důrazem, ze kterého pramenily góly z před brankového prostoru, naopak v našich šancích zněly spíše tyčky či stěna za soupeřovou bránou.

V posledním zápase jsme chtěli potrápit silné Bulldogs orange. Tento cíl jsme splnili, více jsme se tlačili do brány, dokázali jsme si i pěkně nahrát a výsledkem bylo pět pěkných gólů, dosud nejvíc na turnaji. I když soupeř zaznamenal ještě o dva góly více, Gepardi ukázali, že umí svou kůži neprodat lacino.

Michal Dess (Gepardi): Na turnaji nás srážela nekoncentrovanost a nedokázali jsme být produktivní, nicméně zejména poslední zápas ukázal, že umíme soupeře potrápit a předvádět pěkný florbal. Děkuji všem hráčům za odehraný turnaj a rodičům za pomoc s organizací turnaje.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu