Přípravka
11.03.2024

Přípravka: V Tuřanské hale se představily všechny týmy

Redakce
V neděli 25.2. se v Tuřanské hale představily všechny naše týmy přípravky. Jak se jim dařilo, se dozvíte v tomto článku.

FBC Gepardi Brno pink

V neděli holky odehrály čtyři zápasy v Tuřanské hale. Neměly to vůbec jednoduché a zápasy byly velice vyčerpávající pro naši oslabenou šesti člennou sestavu. Jelikož tyto gepardky nezmohlo žádné nachlazení, hravě si poradily se soupeři i v této šestici.

První utkání s Troopers Green naše mladé slečny důrazně ukázaly, jak se hraje florbal. Předvedly neskutečné výkony se zapálením do hry. Bohužel jim na závěru druhé poloviny unikl jeden gól, a tak jsme čelili prohře 3:4.

Začátek turnaje holky hodně vysílil, ale i přes to vstřelily krásné dva góly.TJ Znojmo byl náš nejtěžší soupeř a na úkor toho jsme podlehli skóre 2:5. Gepardky se nevzdávaly a utkání bylo i přes tuto prohru plné krásných nahrávek a kliček. Naše sestava se stále zlepšuje, učí a roste, avšak nás dohnala únava z častého střídání kvůli nedostatku spoluhráček.

Do třetího utkání šly holky už trochu odpočaté. Čelili jsme lehce agresivnějším hráčům z Husovic, ale to není nic, co by gepardky nezvládly. Výhru jsme si vybojovali a nenechali se ničím rozhodit. Holky se toho vůbec nebály, nenechaly si nic líbit a vstřelily nádherných pět gólů. Velké díky také patří naší Kačence, která nastoupila do brány a perfektně odchytala vše co se dalo.

Poslední zápas byl plný emocí a velice osobní. Hráli jsme proti našim Gepardům blue, s kterými trávíme čas na trénincích. Kluci jsou velice pilní a permanentně zapálení do hry. Holky se na zápas těšily a také to odpovídalo jejich výkonům, nepodlehly klukům ani na sekundu. Bylo až dojemné vidět naši smečku malých gepardů pohromadě na jednom hřišti. Utkání skončilo remízou 4:4.

Ohlasy

Kristýna Holá (Gepardi): Celkově byl tento turnaj velice pěkný, i přes nějaké ty prohry holky ukázaly markantní zlepšení v jejich technice, nebály se dravých protivníků, a i přes horší výsledky hrály dál s hlavou vztyčenou pilně až do konce utkání. Velké díky patří maminkám a tatínkům na tribuně, kteří nám fandili z plných plic a prožívali celý turnaj s námi.

FBC Gepardi Brno blue

Ikdyž jsme byly v Blue teamu oslabení o Ondráška, Mikiho a Daníka, posltavila se elita našeho teamu a nastoupili v bráně Áďa, v poli Jéňa, Kubík, Tomčus, Martas, Benny, Jirka.

Prvním soupeřem na rozjezd bys team Troopers Green, se kterými jsme se již mnohokráte setkali.

Jasný cíl uspět, opevnit obranu a zpřesnit střely se ukázal jako velmi efektivní a výměny, které kluci předváděli, by mohli závidět kategorie mnohem starších hráčů našich teamů. I na rodičích byla vidět pohoda, která nás dovedla k vytoužené výhře. Zápas nebyl lehký, ale kluci jej odehráli na náš ospalý start velice dobře.

Druhým zápasem proti Husovicím jsme ukázali naprosto precizní hru a hlavu na správném místě. Ikdyž jsme věděli, že Husovice hrají poměrně tvrdší hru, zrychlili jsme nahrávku a vychutnávali si střely z jasných gólových pozic. Tato strategie nám donesla další velmi cennou výhru.

Třetím a nejtěžším zápasem bylo Znojmo Laufen Green, kdy jsme chtěli udržet „neporazitelnost“ Kluci byli natěšení a předvedli perfektní výkon. Díky nejrychlejšímu hráči Jirkovi, obraně Jendy a Kubíka, spoluprací Toma, Martina a Bennyho ve předu jsme Znojmo zaslouženě porazili o dvě délky. Díky spolupráci Jirka-Tom-Kuba a to vzájemnému zastoupení při „výletu“ každého z nich se nepodařilo Znojmu téměř nic.

Exhibice s Pink

Do posledního zápasu jsme nastoupili proti našim slečnám z Gepardů Pink. Sestava zůstala stejná a čekali jsme smršť, ale opak byl pravdou. Sice jsme se s klukama domluvili na fér hře a volnějším stylu, ale ve hře předvedli naprosté gentlemanství a ukázkovou hru s gepardíma holkama. Mnohdy se zastupovali a říkali si vzájemně, která Gepardice si zaslouží vstřelit Tomovi gól. Pravdou je, že naše sestava Pink jde brutálně nahoru a kluci z Blue měli několikrát co dělat, aby Aničku, Míšu nebo i Vanesu uhlídali. Neskutečná brankářka Kačka smazala ze Země několik našich střelců a zaslouženě jsme ukončili den remízou!

Ohlasy

Lukáš Zána (Gepardi): Obrovské poděkování patří tentokrát rodičům, prarodičům a rodinným příslušníkům (i Online). Poslední zápas byl opravdovou slávou Gepardů! Děkuji moc

FBC Gepardi Brno yellow

V prvním velmi vyrovnaném zápase jsme se utkali s Troopers white. Do branky jsme si na jedno utkání půjčili Áďu z ,,blůčka“, který se v bráně rozhodně nenudil a držel naše naděje na dobrý výsledek. Na všechny naše branky ale Troopers dokázali odpovědět, v závěru se nám podařilo vstřelit rozdílový gól a první zápas skončil naším vítězstvím.

Ve druhém zápase proti Židenicím Blue jsme zaspali začátek a rychle jsme prohrávali o dva góly. Zejména v obraně nám to hodně skřípalo. Kluci se ale postupem času dostali více do hry a podařilo se nám do poločasu vyrovnat. V druhé půlce jsme ale dostali další dvě branky, na které jsme už nedokázali reagovat.

Ve třetím zápase proti Hodonice ZŠ Tasovice jsme se snažili pohlídat si začátek zápasu, což se nám povedlo. Ze začátku to vypadalo na vyrovnaný zápas, bohužel nás opět trápil brankař soupeře. Přestože se kluci hodně snažili, předvedli i několik hezkých kombinací, podařilo se nám vstřelit jenom jednu čestnou branku. Hodonice byly ve střelbě mnohem úspěšnější a zápas skončil jejich jasným vítězstvím.

Poslední zápas proti Znojmo Laufen black byl úplně totožný jako ten předchozí. Šance střídala šanci, zkušený soupeř je dokázal proměnit, my jsme recept na jeho brankaře nenašli.

Ohlasy

Jan Mikláš (Gepardi): Turnaj byl pro nás hodně náročný, utkali jsme se se silnými týmy. V prvním a druhém zápase jsme předvedli soustředěný výkon, bohužel v dalších zápasech jsme se střelecky trápili. I se silnějšími týmy dokážeme herně držet krok, ale nedáváme potřebné góly. Na tréninku se na střelbu budeme muset více zaměřit. Velmi dobrý turnaj odehráli Kristián a Luboš, kteří vstřelili většinu našich branek.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu