Elévové
15.01.2024

Elévové: Elévové na PFC 2024

Redakce
První víkend nového roku vyrazila výprava elévů na Prague Floorball Cup poměřit se s florbalovou špičkou. Po pohodové cestě auty nás přivítalo hlavní město společně s přeplněnou halou na Hostivaři a už jsme se nemohli dočkat prvního zápasu.

Sestava Gepardů: Štěpán Klvač - Lukáš Zána, Kai Kružel, Vincent Schober, Martin Sedláček, Filip Jurza, Maty Machula, David Hutyra, Pepa Vašek.

Za prvního soupeře jsme měli Florbal Karlovy Vary, který dle informací drtí svou ligu, což bohužel ukázal i v našem souboji. Soupeř byl důrazný, tlačil se před Štěpána a po pár střídání vedl 2:0. Lukin ale krásným zoro nájezdem snížil a na další branku Varů odpověděl pěknou střelou Vinc, takže jsme začali doufat v možný obrat. Ani v druhé půli jsme ale nedokázali pohlídat dobře se pohybující soupeře, kteří pěkně odskakovali od obránců a po uvolnění se tlačili do brány, přidali další tři góly, takže první zápas pro nás skončil 2:6.

Po krátké pauze nás čekalo velmi zvučné jméno - Sparta Praha red. Do zápasu jsme ale vstoupili o poznání lépe, byli jsme aktivní a vytvářeli si šance, ovšem vše končilo na skvěle se pohybujícím Sparťanském golmanovi. Po jednom jeho zákroku jsme si nepohlídali rychlý výhoz do brejku a soupeř rázem vedl. Lukin ale dokázal do poločasu vyrovnat a tak jsme šli do druhé půlky s nadějí. Hned ze začátku jsme se ale dopustili několika chyb při pokrývání hráčů a Sparta dvě z nich potrestala. Gepardi se ale nesložili, dál jsme tlačili na bránu soupeře, Lukin dvěma přesnými střelami zkompletoval hattrick a bylo vyrovnáno. V poslední minutě ale došlo pro Gepardy ke sportovní tragédii. Pět vteřin před koncem zazněl signál z vedlejšího hřiště, načež ze střídačky vstoupil do hřiště další hráč Gepardů a rozhodčí nařídil za špatné střídání nekompromisně nájezd. Štěpán se ještě snažil udržet remízu, ale od úspěšného zákroku ho dělilo pár centimetrů. Díky této facce jsme tak i druhý zápas prohráli 3:4, přestože jsme byli lepším týmem.

Po ubytování na hotelu a krátké relaxaci jsme vyrazili na večerní zápasy. Prvním zápasem byla mezinárodní konfrontace s ŠK Lido Prirodovedec z Bratislavy. Do zápasu jsme naskočili dobře a hned ze začátku jsme se dostali do vedení. I přes srovnání soupeře jsme měli hru pod kontrolou, kromě dalšího hattricku Lukina se trefil i Filda a nakonec jsme ubojovali první vítězství 5:2.

Večer těsně před osmou nás čekal favorit skupiny (a pozdější vítěz celého turnaje) - Mladá Boleslav black. Bylo vidět, že jsme už unavení, ale chtěli jsme bojovat. Hned první střídání Lukin trefil “teploměr” boleslavského brankáře a šli jsme do nečekaného vedení. Soupeř ale strojovou hrou plnou pěkných kombinací, náběhů i přesných tvrdých střel tlačil na Štěpána a i přes jeho několik neuvěřitelných zákroků všechno chytit nemohl. I my jsme se do pár šancí dostali, ale další gól nám nespadl, naopak Boleslav svůj střelecký účet zaokrouhlila nakonec na 10 kousků. Prohra 1:10 nám tak zajistila čtvrté místo ve skupině.

Na hotelu šli kluci rychle spát a naštěstí jsme nemuseli brzo vstávat, užili jsme si dobrou snídani, sbalili se a odjeli na halu na zápas s FBK AS Trenčín. Další slovenský soupeř byl ale těžší oříšek. Hra byla vyrovnaná, ale Gepardy sráželo dost nepřesností i individuality na úkor týmového výkonu. První gól na turnaji si připsal Pepa, ale soupeř dokázal Štěpána prostřelit třikrát, utkání nakonec tedy skončilo 1:3.

Před posledním zápasem se “zmijemi” z Mostu jsme si sedli a pár věcí probrali. Soupeř sice nastoupil s bojovým pomalováním, ale musel se jen dívat, jak od prvního střídání se na jeho branku valí jeden útok Gepardů za druhým. Dostali jsme více prostoru a dokázali ho využít, míček najednou putoval přesně z čepele na čepel, nechyběl pohyb ani myšlenka. Gepardi zápas sehráli jako tým, skoro všichni si připsali minimálně jeden gól a i Štěpán nepolevil v koncentraci a několika zákroky si pohlídal nulu. S turnajem jsme se tak rozloučili vítězstvím 12:0.

PFC byl pro Gepardy určitě dobrým zážitkem, zahráli jsme si zase s jinými týmy, než na které jsme zvyklí v lize, ukázalo se, kde máme silné stránky, ale i rezervy, na kterých je třeba dál pracovat. I díky podpoře několika rodičů proběhl turnaj úspěšně, v pohodě jsme se vrátili do Brna a už vyhlížíme další ligové turnaje.

Za pomoc s dopravou na turnaj děkujeme společnosti Kreston A&CE (https://www.kreston.cz).

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu