Starší žáci
13.01.2024

Starší žáci: Blue tým nevstoupil do nového roku vítězně

Redakce
První zápasy roku 2024 nepřinesly bohužel žádné body. Jak se dařilo starším žákům blue v Rousínově se dozvíte v tomto článku.

Zlím Lions U15 - FBC GEPARDI BRNO blue 9:3

Hned první víkend v roce 2024 čekaly starší žáky Gepardů dva náročné zápasy. V prvním z nich se utkali se soupeřem ze Zlína. Zápas začal v rychlém tempu a mladí Gepardi měli prvních pět minut více ze hry. Z dobrého pohybu a aktivity vyplynul i první gól z čepele Filipa Borkovce. O minutu později už ale bylo srovnáno. Do konce první třetiny přidal Zlín další dvě branky a po první třetině byl tak stav 1:3 z pohledu Gepardů. Do druhé třetiny chtěli Gepardi navázat na aktivitu ze začátku zápasu. V první minutě to ale bohužel přineslo gól do sítě výborně chytajícího Davida Flekače. Za dalších šest minut snížil stav po pěkné kombinaci Šimon Jelínek. Do konce třetiny ovšem vstřelili Lions ještě jeden gól a do třetí třetiny se šlo za stavu 2:5. Ve třetí třetině byla k vidění vyrovnaná hra. Během minuty a půl ale Gepardi inkasovali tři branky a zápas byl v tu chvíli rozhodnut. Gepardi se ale nevzdali a do konce zápasu dokázali vstřelit ještě jeden gól po samostatném průniku Michala Mazáče. Minutu před koncem ještě Zlín upravil skóre na konečných 9:3.

FBŠ Hummel Hattrick Brno U15 - FBC GEPARDI BRNO blue 1:14

Ve druhém zápase dne čekal Gepardy již podruhé v sezóně jeden z nejlepších týmů ligy FBŠ Hattrick Brno. Do zápasu vstoupil lépe soupeř, a to když se v sedmé minutě ujal vedení. O dvě minuty později ale bylo srovnáno gólem Jáchyma Ondráčka. O 15 sekund později si ale Hattrick vzal vedení zpět a bohužel pro Gepardy ho až do konce zápasu nepustil. Mladé šelmy se statečně rvali a oproti prvnímu vzájemnému setkání předváděli větší důraz a zlepšenou obranu. I tak byl ale soupeř lepší a první třetina skončila v poměru 1:4 z pohledu Gepardů. Ve druhé třetině soupeř ještě více přidal a nasázel dalších pět gólů. Hra vypadala v druhé polovině zápasu tak, že Hattrick držel míček na svých čepelích a Gepardi se převážně bránili. Ojedinělé výpady zlikvidovala obrana Hattricku. Třetí třetina dopadla výsledkově úplně stejně jako ta druhá, a tak i druhé měření s tímto soupeřem skončilo vysokou prohrou.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): Dva extrémně těžké zápasy v jeden den není nic jednoduchého jak fyzicky, tak psychicky. Těší mě, že jsme oproti prvním zápasům s těmito soupeři inkasovali mnohem méně gólů. Je před námi ale ještě hodně práce a věřím, že ty nejzajímavější zápasy nás teprve čekají. Děkuji hráčům, že se v žádném okamžiku zápasu nevzdali a omakali vše až do konce, i přes to, že o výsledku zápasu bylo již rozhodnuto.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu