Elévové
13.12.2023

Elévové: Zasněžená sobota přinesla mnoho zajímavých výsledků

Redakce
I přes zasněžené silnice se elévové dostavili v sobotu do Letovic a Hodonic odehrát svá další utkání. Odehráli mnoho zajímavých utkání a o tom, jak se jim dařilo si můžete přečíst níže.

Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpán Klvač –David Hutyra, Lukáš Zána, Vincent Schobert, Kai Kružel, Maty Machula, Filip Jurza, Pepa Vašek

V zasněžených Hodonicích odehrála lehce pozměněná sestava týmu Blue své další zápasy v sezóně.

V prvním zápase nás čekali brněnské Husovice. I přes docela ospalý začátek jsme se dostali do vedení. Svoje vedení jsme dokázali konzistentně navyšovat hlavně díky tomu, že jsme skoro každou střelu dokázali proměnit v gólovou eufórii. O půlce jsme si řekli, že přeci umíme hrát i lépe, a že ještě víc zabereme. Kluci si tato slova vzali za svá a soupeři nasázeli slušné brankové manko. Zápas vyhráli s rozdílem 10 gólů.

V dalším zápase nás čekal velmi silný Hattrick. Tohoto soupeře už dobře známe a víme co si u něho hlídat. To jsme si s hráči i znovu vysvětlili a vypadalo to, že jsme na zápas připravení. Bohužel opak byl pravdou. První půle se nám vůbec nepovedla, protože jsme nedokázali dodržet přesně to, co jsme si řekli. O přestávce jsme prohrávali o 4 góly. Promluva do duše našich gepardů ze strany trenérů byla velmi intenzivní. A vyplatila se. V druhé půli jsme zázračně tohle manko dokázali smazat a zápas srovnat. Bohužel jsme těsně před koncem inkasovali gól a zápas tak prohráli.

Před třetím zápasem proti domácím Hodonicím jsme udělali pár taktických změn a na předchozí zápas úspěšně zapomněli. Náš herní projev hned vypadal jinak. Zápas jsme od začátku měli pod kontrolou. V našem podání byly vidět krásné akce obsahující přesné přihrávky, pohyb do volného prostoru a důrazné zakončení. Tempo a převahu jsme dokázali udržet až do samého konce utkání a vyhráli 6:2.

V posledním zápase nás čekalo Znojmo. Moc dobře jsme věděli, že to bude rychlý a technicky kvalitní zápas a podle toho jsme se taky připravili. První půli jsme jednoznačně vyhráli a do druhé poloviny jsme šli s 4 gólovým náskokem. Jenže v druhé polovině jsme na tento výkon nedokázali navázat a Znojmo se dostávalo do čím dál tím více slibných šancí. Když dokázali náš náskok zkrátit pouze na 1 branku, tak to vypadalo, že by zápas mohl být ke konci zápasu ještě srovnán. Naštěstí jsme dokázali chytrou střelou po zemi při standartní situaci tuto skrytou hrozbu odvrátit. S turnajem jsme se znovu loučili se 3 výhrami a 1 těsnou prohrou.

Vilém Zrza (Gepardi): V Hodonicích jsme předvedli velmi slušné výkony, tedy až na ten první poločas s Hattrickem, ale to se ve florbale prostě stává. Postupně se výrazně zlepšujeme v útočných situacích, ale stále musíme zapracovat na těch obranných. Taky šlo krásně vidět, jak kluci dokáží lépe pracovat s emocemi i přes různá (ne)rozhodnutí ze strany rozhodčí. Děkujeme rodičům za podporu a odvahu se vydat do takových sněhových podmínek :).

Gepardi Brno white

Sestava: Honza Žižka – Jarda Urbánek, Miky Hladík, Dan Ponížil, Milan Coufal, Tomáš Zána, Ondřej Kubosch

Yellow tým se vydal v sobotu po zasněžené silnici na sever, aby stylově hned na úvod turnaje sehrál derby s White týmem. I když se se ze začátku dostali do vedení Whiti, Yellow zabrali a dokázali zápas otočit na konečných 5:2.

Další zápas nás čekal opět White tým, tentokrát od Hattricku. I když byl soupeř pouze ve třech lidech, ukázal hlavně zásluhou výborně vyhraných holek z “áčka”, že je někde jinde. Gepardi bojovali a pozitivní je, že jsme dokázali vstřelit gól, ale soupeř nás rychlými kombinacemi z první přehrával a nasypal do Mikyho branky hodně gólů.

Po pauze jsme šli na domácí Letovice. I tady jsme si nepohlídali úvod, ale na branku soupeře jsme rychle zareagovali, pohlídali jejich nebezpečnou první formaci a postupně přidávali jeden gól za druhým až do dvouciferného skóre.

Závěrečný zápas proti Bulldogs orange byl odlišný v tom, že nám vyšel úvod a odskočili jsme z dorážek do vedení 2:0. Od té doby si ale soupeř pohlídal prostor před bránou, střely od mantinelu si jejich brankář s přehledem pochytal, a naopak na nás bylo vidět, že dochází síly, Buldoci dokázali využít své individuální kvality i našich chyb v obraně a zápas otočit. Turnaj tak pro nás skončil bilancí 2 výhry, 2 prohry.

Michal Dess (Gepardi): Další docela povedený turnaj, kdy jsme ukázali lepšící se střelbu i krytí míčku a kvalitu 1v1, naopak stále máme rezervy v pohybu, tlaku do brány a bohužel na konci se objevily i problémy s hlavou, díky kterým byly i rozbroje v týmu. Turnaj hodně ukázal – posouváme se, ale pořád máme na čem pracovat.

Gepardi Brno yellow

Sestava: Sofie Šimoníková – Karolína Manďáková, Terezie Malíková, Eliška Dolníková, Katarína Kruželová, Jan Mikláš, Mikuláš Kohl

První zápas v Letovicích jsme začali proti vlastním spoluhráčům, a to proti našemu týmu Yellow, i když jsme v množství situací druhý tým přehrávali, chybělo nám zakončení do branky, a proto jsme zápas skončili prohrou 2:5

Druhý zápas proti pořádajícímu týmu Letovicím holky doplněné přípravkou zvládli na jedničku, a i když zápas ze začátku prohrávali, udrželi chladnou hlavu a lepší technikou a nasazením zdolali soupeře 5:3.

Předposlední zápas proti Bulldogs Brno Orange byl ve znamení špatných reakcí a lepší techniky soupeře, bohužel nás trápil každý návrat do obrany a v hlavě máme stále zabudováno, že máme strach z lepšího soupeře a ztrácíme konzistenci v dovednostech, které umíme, tudíž zápas skončil 12:0.

Čtvrtý, a tedy poslední zápas proti Hattrick Brno White, jsme zahráli bohužel ve stejném duchu jako s Bulldogs, i když druhý tým přijel pouze se třemi hráči do pole, zkušenosti a technika byly znát a bohužel pro nás zápas skončil opět bez gólu a to 8:0.

Lukáš Martinek (Gepardi): Holky doplněné přípravkou ukazují chuť vyhrávat a i když jsme vyhráli pouze jednou ze čtyř zápasů, tak se mi jejich výkon líbil. Trápí nás návraty do obrany a technika. Na všem do příštího turnaje zapracujeme a myslím, že odjedeme s více výhrami než tentokrát. Děkuji všem rodičům za podporu a soupeřům za utkání.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu