Dorost
11.12.2023

U17: Jako na houpačce

Redakce
Další kolo 2. dorostenecké ligy přineslo výkony, které by se dali přirovnat k houpačce. Na našem domácím turnaji v Rousínově jsme se nejdříve utkali i Židenicemi a poté s Troopers. Zápasy jsem odehráli s radikálně jiným přístupem a to šlo vidět i na skóre.

FBC GEPARDI BRNO - K1 Florbal Židenice

Hned ráno jsme nastoupili proti Židenicím. A že to bylo ráno šlo okamžitě poznat na naší hře. Byli jsme ospalí, u míčku jsme byli pozdě, a hlavně se nám vůbec nechtělo běhat. Probrali jsme se až v druhé polovině druhé třetiny, ale to už jsme měli čtyř gólové manko, a jen těžko se nám stahovalo. První přesně trefenou střelu jsme měli až ke konci druhé třetiny kde se prosadil Filip Matula. Do třetí třetiny jsme nalítli ve velkém tempu, ale to nám stačilo na přidání jenom jedné branky a tak jsme odcházeli do šatny s finálním skóre 2:4.

FBC GEPARDI BRNO - Troopers black 12:3

Po hodně upřímné debatě v šatně a vysvětlení chyb jsme se společně mentálně připravili na další zápas proti Troopers black. A to nám hned začlo okamžitě hrát do karet v první minutě zápasu už jsme vedli 2:0. Netrvalo dlouho a soupeř ve 5. minutě vyrovnává na 2:2. První třetina pro nás byla opět důkazem, že umíme hrát florbal, a že dokážeme vymýšlet krásné akce končící v bráně. Stav po první třetině byl 5:2 a to hlavně díky Adamovi Podolskému, který se trefil hned čřyřikrát za první patnáctiminutovku. V zápasu jsme tempo hry ovládali hlavně my, což do trenérského týmu vneslo zase trošku radosti a zadostiučinění, že ti kluci to umí hrát. Zbytek zápasu, až na jedno škobrtnutí, které skončilo v naší bráně, jsme měli zápas po celou dobu v rukách my a tomu napovídá i finální skóre 12:3.

Ohlasy

Štěpán Trunda (Gepardi): Opravdu jako na houpačce jeden zápas neuhrajeme téměř nic a ve druhém předvedeme takový výkon. Pro kluky je to jenom další příklad, jak je důležité být dobře namotivován do zápasu a podat svůj maximální výkon. Ta zápasová hlava nás trápí už od loňské sezóny, ale v posledních týdnech na ni tvrdě pracujeme a doufám, že takové rozdíly ve hrách odehraných v jeden den budeme do budoucna minimalizovat.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu