Přípravka
22.12.2023

Velká zpráva o zápasech našich nejmenších

Redakce
Jak jistě dobře víte, barvy Gepardů hájí v této sezóně v nejmladších kategorií rovnou tři týmy. K Blue a Yellow týmům letos přibyl poprvé v historii Gepardů dívčí tým Pink. Během listopadu a prosince sehrály všechny týmy slušnou porci zápasů. O sovje dojmy se ze všech týmů podělili všichni naši trenéři, kterým patří obrovksý dík za jejich trpělivou a skvělou práci.

Jak jistě dobře víte, barvy Gepardů hájí v této sezóně v nejmladších kategorií rovnou tři týmy. K Blue a Yellow týmům letos přibyl poprvé v historii Gepardů dívčí tým Pink. Během listopadu a prosince sehrály všechny týmy slušnou porci zápasů.

Pink tým

Náročný program čekal v sobotu 25.11. Pink tým. Náročný program zahrnoval zápasy s Hornets, Bulldogs, Troopers a Hattrickem Brno.

„Do zápasového dne Gepardice nastoupili v obvyklé sestavě: Julča, Bea, Anička, Kačka, Vanesa, Stela, Andrejka a premiérově i Sofie Šimoníková. Citelně nám chyběla dravá Míša a Kačka, jak se v průběhu zápasů ukázalo, nebyla v dobré zdravotní kondici. Na střídačce, také jako už obvykle, Kristýna alias Kiki, naše nová trenérská posila, a moje maličkost,“ začal krátké hodnocení trenér Ondřej Škil.
„První v pořadí, Hornets Brno, se jako obvykle proti nám velmi dobře připravil. Holky hrály zpočátku trochu nesoustředěně čehož Hornets využívali a zaslouženě zvítězili. Gepardice vsítily čestný gól. Dobře holky!“ A další zápasy?
„Proti Buldokům jsme nastoupily s čistou hlavou, favorit byl jasný. A byl to zápas, který měl vysokou kvalitu. Soupeř vysoko vyhrál, ale naše holky nedaly svojí gepardí kůži zadarmo - 2 góly hovoří za vše. Sofie zachytala výborně a určitě je pro dívčí družstvo vítanou posilou. Po obvyklé výměně brankářek (Sofie za Vanesu) jsme očekávaně prohrály s Troopers a čekávaly jsme poslední zápas s Hattrick, proti kterému jsme si věřily. Holky se rvaly jak o život. Bohužel jsme v průběhu zápasu přišly o Kačku, což se na naší hře projevilo. Ztratili jsme důraz a tah na bránu. Hattrick zvítězili. Škoda, ale nevadí. Pozitiva i negativa jsme si k průběhu zápasů řekly a rozešli jsme se zasněženým Brnem na pozdní oběd,“ zhodnotil Ondra vystoupení našeho dívčího výběru a pokračoval: „Dnešní porce zápasů nám ukázala, že se holky od začátku sezóny značně zlepšily prakticky ve všech florbalových dovednostech a vnímání hry jako celku. Nastoupený tréninkový dril se začíná projevovat. Díky Gepardice, jste skvělé. Náš maskot Gepardík putoval tentokrát ke Kiki, tak doufejme, že o něj bude dobře postaráno.“

Polovina prosince a další turnaj pro naše děvčata. „Holky dnes v Nebovidech předvedly neskutečný výkon a hravě zvítězily ve všech čtyřech zápasech s naprostým přehledem. Zápasy odehrály v nádherných nových dresech, které nám přinesly spoustu štěstí,“ podělila se se svými dojmy Kristýna Holá. „V prvním zápase jsme se utkali s naším týmem Yellow, kde Gepardky zabránily každému, kdo se chtěl jen přiblížit k bráně, ve které měla dnes svou premiéru naše malá Andrejka. Holky byly plné energie a krásně se rozehrály na následující zápasy.“

Druhý zápas proti Troopers White Gepardky nepovolily a hnaly se za vítězstvím dál, ukázaly nám spoustu slušných nahrávek a gólů, ve kterých je potřeba se stále zlepšovat. Neztrácely motivaci, nenechaly se ničím rozhodit, a to se jim pro tuto výhru velice vyplatilo. Třetím soupeřem byli Troopers Orange, s kterými začalo lehce přituhovat. Gepardky začala na začátku zápasu trochu trápit únava, po skvěle odvedených výkonech a došlo k menším zraněním, které je ale dokázaly motivovat. Holky se nedaly a ukázaly jak rychlé, pozorné a důrazné dokážou být.
Ve čtvrtém zápase jsme se potýkali s nejtěžším soupeřem. „Husovice nám daly pěkně zabrat, soupeři byli rychlí, důrazní, drsní a hráli velmi tvrdě, ale Gepardky ukázaly, že tyto vlastnosti mají také. Ohromily nás neskutečným zapálením do hry a stoprocentní koncentrací. Obrana odvedla velký kus práce a stále se posouvá. Zápas jsme zaslouženě vyhráli, holky se nenechaly zastrašit, nerozhodil je ani pád jedné ze spoluhráček a naplno za ni bojovaly,“ , pochválila své svěřenkyně nejnovější tvář v trenérském štábu Gepardů.
Celkově byl tento předvánoční turnaj velmi povedený, Gepardky se stále zlepšují a jejich odvedená práce na trénincích se na zápasech vrací zpátky. Děkujeme holkám za krásný předběžný vánoční dárek a za jejich schopnost se z vítězství radovat.
„Holky nám dnes ukázaly, jak jsou pilné, odolné a pohotové. Začínám si všímat progresu u nahrávek a střel na branku, musíme ještě zapracovat na rozehrávkách, ale jinak byl tento turnaj téměř perfektní. Úžasně jsme se popasovali s nejtěžším soupeřem a pevně věřím, že holky budou takhle dobře naladěné i v dalších utkáních. Bylo vidět, že jsme si všichni zápasy moc užili a odcházeli s úsměvy na tvářích. Jsem na holky moc pyšná a doufám, že se nám bude takto dařit i nadále,“ uzavřela svoje hodnocení sympatická trenérka Kiki.

Yellow tým

Stejný den nastoupil také Yellow tým. Jeho zápasy okomentoval trenér Jakub Hladký.

„Na turnaj jsme přijeli skoro v plné sestavě, a díky tomu jsme měli tři plně vyrovnané trojičky. Velmi dobrý první ligový turnaj odehráli Kristián a Marek. Do prvního zápasu proti Buldokům jsme vletěli jak uragán. Rychle jsme vedli o tři góly a v první půlce jsme byli lepším týmem. Soupeř dokázal v druhé půlce hru vyrovnat a zápas nakonec skončil spravedlivou remízou. Na malých gepardech byl už od začátku vidět jejich zápal a nadšení do hry, které si pak přenesli na zbytek turnaje. V prvním zápase vstřelil svůj první gól za Gepardy Kristián.
Začátek druhého zápasu proti Hornetům byl stejný jako ten předchozí s tím rozdílem, že kluci nepolevili a stříleli jeden gól za druhým. Velmi povedenou akci vymyslela naše druhá trojka, Nikiho nahození přes celé hřiště protečoval Luboš mimo dosah soupeřova brankaře. Soupeři se sice podařilo dát dva góly, ale víc jim opět dobře chytající Tobi nedovolil a zápas skončil našim jasným vítězstvím.
Ve třetím zápase proti Troopers jsme rychle prohrávali o gól. Trápila nás nepřesnost v zakončení a taky brankař soupeře. Do poločasu se nám ale podařilo vyrovnat a na začátku druhé půlky přidat ještě jeden gól. V samotném závěru se podařilo soupeři vstřelit šťastný gól a zápas skončil nerozhodně.
V posledním zápase proti Hattrikům vstřelil svůj první gól za Gepardy Tobi, kterého v brance vystřídal Jenda. Opět jsme byli lepším týmem a každá trojička dala aspoň jeden gól. Jelikož se soupeři podařila vstřelit pouze jedna branka, zápas opět skončil našim vítězstvím.“

Zápas byl opravdu strhující, kluci na střídačce během zápasu tak hlasitě povzbuzovali a fandili si navzájem, že občas nebylo slyšet ani pokyny trenéra. Ten měl pro svoje svěřence jen slova uznání: „Výkony kluků jdou nahoru a je na nich vidět, jak je hra baví čím dál víc. Za dva měsíce udělali ve florbale velký pokrok a doufám, že jim to vydrží. Velmi dobrý turnaj odehrála naše nejmenší a nejmladší Geparďata. Viki i Mareček sice ještě nedali gól, ale dokázali ubránit a obehrát i o hlavu vyšší soupeře. Velmi se mně líbilo, jak se Gepardí smečka během celého turnaje navzájem povzbuzovala a podporovala. Třešničkou na dortu bylo sborové zpívání (křičení) vánočních koled po turnaji v šatně. Doufám, že nám tato vánoční nálada vydrží i na dalším turnaji a že budeme soupeřům opět nadělovat.“

Do posledního turnaje roku 2023 nastoupil tým Yellow v malinko pozměněné sestavě, ale opět v hojném počtu za velké podpory rodičů, prarodičů a známých, zkrátka hezké florbalové dopoledne v nové hale v Nebovidech. „V prvním zápase jsme se opět utkali s našimi Gepardicemi Pink. Holky nasadily do brány nejmladší a nejmenší hráčku Andrejku, klučicí bránu pro změnu střežil nejmladší gepard Mareček. Kluci měli z holek zase respekt a skrz úpornou obranu růžových šelem jsme se za celý zápas pořádně nedostali k zakončení. Holky měli mnohem víc šancí, většinu naštěstí pochytal náš gólman, přesto se jim podařilo vstřelit čtyři branky. Za kluky se dokázal dvakrát prosadit pouze Beny,“ prozradil trenér Jan Mikláš. Druhý zápas proti Husovicím byl hodně vyrovnaný, ale Gepardy opět trápila přesná muška. Kluci měli víc ze hry, hezké šance si vytvořili Jirka, Luboš, Lukyn i Niki, ale ani jeden Gepard se v průběhu zápasu nedokázal prosadit. V brance se skvěle předvedl Tobi, který pro změnu trápil střelce soupeře.

Třetí zápas proti Troopers White měl úplně stejný průběh jako zápas proti Husovicím. „Tobi předváděl jeden lepší zákrok za druhým a kluci neustále odstřelovali branku soupeře, ale gól se nám opět nepodařilo vsítit. Troopers se jednou podařilo Tobiho překonat a zápas zase skončil prohrou o jeden gól,“ pokračoval ve vyprávění Honza Mikláš a plynule navázal zprávou z posledního klání: „V posledním zápase proti Troopers Orange jsme si nepohlídali začátek a rychle jsme dostali dvě branky, na které jsme do poločasu nedokázali odpovědět. Kluci se ale nechtěli vzdát, o přestávce se vyhecovali a do druhé půlky nastoupili, jako by se napili živé vody. Během prvního střídání jsme rychle vyrovnali. Následně Beny v naší brance dokázal dobrým nahozením najít Vikiho, který si míček hezky zpracoval a vstřelil svůj první gól za Yellow. Trooper stačili ještě třetím gólem srovnat, ale víc jim kluci nedovolili. Po Lubošově přesné nahrávce vstřelil náš čtvrtý gól Mareček, který se také prosadil za Yellow poprvé. Konec zápasu jsme si zkušeně pohlídali a přidali ještě další dva góly.“
Všechny zápasy byly hodně vyrovnané a náročné. Nejvíc trápila mladé šelmy nepřesná střelba: „Ve dvou zápasech jsme nedali gól a na tom musíme na trénincích ještě hodně zapracovat. Naopak poslední poločas turnaje byl odehraný ve velkém stylu. Kluci otočili zápas z 0:2 na 6:3 a ukázali, jak umí zabojovat. Navíc naši dva nejmladší ,,špunti“ (promiň Viki) dali gól ze situací, které jsme den předtím nacvičovali na tréninku. Po posledním zápase samozřejmě nemohlo chybět zpívání vánočních koled,“ uzavřel vyčerpávající hodnocení trenér Hozna.

Blue tým

Také třetí tým, Blue (označení třetí je opravdu pouze a jen orientační) odehrál svoje zápasy poslední listopadový víkend.
„Na hale všichni v top formě a náladě před 13.00 (kdybychom hráli ráno, tak budím kohouta já!). Ten desátý měl zpoždění kvůli sourozenci, jinak by tam byl taky o hodinu dřív!“, smál se hned při prvním hodnocení trenér Lukáš Zána. „Sestava nebyla zcela jasná, ale chtěli jsme s hodně kombinovat u třech kompletních trojek našich nadějí. Oporou v bráně se stal opět hvězdný „model“ Áďa, obrana stála na Ondrovi, Jeníkovi, Jirkovi a Kubovi. Střelci byli tedy jasní a to Benny, Marťas, Tom a nově prvosenky v blue Miki a Daník.“
První zápas zahájili proti Hattricku s respektem. Během první minuty se podařilo vstřelit rychlý gól. První trojka se velmi dobře znala a využila naučenou přihrávku před bránu soupeře. Rychlé střídání vyneslo další vstřelenou branku. „Mezi zápasy jsme se s kluky domluvili na dodržení stanoveného plánu a to nepustit protihráče k ničemu a okamžitě hrající dostupovat. Povedlo se a kluci si mohly plácnout se soupeřem s vítězným skóre 6:2.“
Druhý zápas proti Husovicím se očekávala tvrdší hru. Tři velmi vysoké hráčky dělaly Gepardíkům velké starosti, výškový rozdíl dvou hlav byl znát. „Pro tento zápas jsme nenasazovali tolik naše nejmenší esa Marťu a Bennyho, aby spíše viděli, jak rychleji nahrát a předejít střetu s „velikány“, případnému seknutí, kterých bylo opravdu dostatek. Při vypjatém zápasu jsme mohli jít na společné rozloučení a poděkování se soupeřem s výhrou 4:2 se vztyčenou hlavou a radostí!“
Poslední dva zápasy jsme sehráli s dvěma teamy Gullivers Brno. Obě družstva působila velmi vyrovnaně a rozhovor s jejich trenéry to jen potvrdil. „První jsme po velké přestřelce a několikáté obměně našich hráčů v sehraných trojkách zaslouženě vyhráli 9:5! Všichni z gepardích kluků byli nadšeni, padalo totiž tolik krásných gólů, že ani my na střídačce jsme tomu nemohli věřit. Druhý souboj byl daleko těžší, možné jsou delší pauzy mezi zápasy (vždy dva – tedy cca 45minut), kdy se nám nepodařilo ušetřit síly našich svěřenců a uhlídat je v „klidovém režimu“. Výměna brankáře Jirky za Áďu byla možná zbytečná, ale plnění přání kluků patří k našim radostem, navíc, když si to tolik zaslouží. Poslední zápas tedy zachytal na výbornou Jirka. Dosud výborný odvedený výkon Adámka podtrhl Jirka Šilhan a inkasoval pouze 3 branky. Boj od začátku do konce, nic víc, nic míň. Hra nahoru-dolu zajistila jistě velké emoce u maminek, tatínků i ostatních členů rodiny.“
Výsledek sice nebyl lichotivý, prohra o jeden gól zamrzí, ale klukům zajistí velké zkušenosti a srazí jim mnoho kdy vysoce postavené hřebínky, které občas mají a rádi nosí. Lukáš Zána pak pokračoval v hodnocení: „Velký posun v rozehrávce a následné rychlé střele nám zajistilo tři výhry ze čtyř z odehraných nelehkých zápasů. Kluci jistě v neděli šli „ihned“ po Večerníčkovi spát utahaní jako správná gepardí koťata. Radost teamu z každého vstřeleného gólu je vždy tak plná emocí, že se vždy držím projevu, kdybych to uměl, tak i uroním slzičku, jsou prostě boží! Všichni kluci si dali vytouženou vstřelenou branku, to mě moc těší, obzvlášť u Daníka a Mikiho, kteří naskočili teprve v září a rvou se o top posty v blue teamu. Veliké poděkování patří trenérovi Jendovi Miklášovi st.“

Gepardi mini

V zasněženou sobotu 2.12. jsme vyslali naše nejmenší zástupce na druhý turnaj mini přípravek. Do turnaje jsme šli se sestavou, Marek, Kuba, Andrejka, Tom, Matěj, Miky a Viky. Pro Ondru Škila byl turnaj náročný, proto začal jeho popis tvrdým přiznáním „Jako obvykle jsem polovinu družstva neznal, ale tentokrát jsem si odpustil polepení jednotlivých formací lepící páskou, což se posledně neosvědčilo:) Papírek to jistil - do budoucna u něj zůstaneme, žádně experimenty. Slibuju.“
Původní plán byl nasadit rovnou dva Gepardí týmy, ale marodka a předvánoční akce nám tyto plány zhatily. V bráně se vystřídali Viktor a Tom a oba předvedli, že i v bráně se cítí jako doma. Všechny zápasy byly dramatické, plné gólů, v některých okamžicích slzavé, ale hlavně si je všichni skvěle užili. Padlo obrovské množství gólů a pro náš klub bylo skvělým zjištěním, že MINI máme v dobré formě.
„Matěj má výborný přehled a nezmatkuje. Marek udivuje svojí individuální technikou a přehledem ve hře. S Kubou se nechce na hřišti potkat, ten vás prostě přejede. Miky je důrazný silový hráč, který je v každém teamu potřeba. Viky ukazuje, že jeho místo ve 'velkém' Yellow družstvu právem zasloužené. Tom už je v Yellow netrpělivě očekáván a bez Andrejky to prostě nejde, nikdo jiný se nedokáže tak spolehlivě postarat o naše maskoty a ten gól tam jednou určitě padne!“, popsal v krátkosti tým našich benjamínků Ondra Škil.
Je skvělé vidět, že i naše nejmenší florbal baví a pro Gepardy je velmi dobrou zprávou toto zdravé podhoubí.
Závěrem se patří poděkovat všem rodičům a hráčům za krásnou podzimní část a popřát jim krásné svátky.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu