Starší žáci
21.11.2023

Starší žáci: Další víkend týmů blue i yellow

Redakce
Čtyři brněnská derby bohužel nedopadla nejlépe pro týmy Gepardů. Jak probíhaly zápasy se dozvíte v článku níže.

FBC GEPARDI BRNO blue - FBŠ Hattrick Brno U15 3:29

V prvním zápase mladé Gepardy čekal Hattrick Brno. Tým, který zatím nepoznal přemožitele a vede celou ligu přijel ve velmi silné sestavě a od začátku zápasu ukazoval svoje kvality. První třetina z naší strany nebyla zas tak špatná, až na jeden aspekt hry, kterým je vhazování. Větší, rychlejší a technicky lepší hráči Hattricku se v první třetině dokázali prosadit do tří vteřin po vhazování dokonce 6x a první třetina tak skončila 12:1 pro soupeře. Soupeř byl lepší ve všech ohledech po celý zápas a gepardí tým se tak musel zaměřit pouze na dílčí cíle a úspěchy. Druhá třetina, díky velké snaze, přinesla “pouze“ 6 gólů soupeře a také jeden gólový úspěch na straně Gepardů. Ve třetí třetině se soupeř ale bohužel opět rozstřílel a nasázel dalších 11 gólů. Zápas tak skončil hrozivým výsledkem 29:3.

FBC GEPARDI BRNO blue - Sokol Brno I EMCOCase Gullivers 1:17

Do druhého zápasu Gepardi vstoupili s odvahou a s chutí porvat se o co nejlepší výsledek. Dařilo se jim to polovinu první třetiny, kdy byla hra víceméně vyrovnaná. Poté ale přišly dva rychlé góly a koncentrace a snaha mladých šelem klesla tak na polovinu. To mělo za následek dalších 5 gólů a po první třetině bylo takřka po zápase. Gepardům tedy nezbývalo nic jiného, než se opět soustředit na dílčí úkoly. Druhá třetina byla z pohledu Gepardů mnohem lepší a díky zvýšenému důrazu a rychlosti přistupování k hráčům soupeře, měl soupeř mnohem méně šancí. I tak ale dokázal vstřelit další 4 góly. Směrem dopředu Gepardi sice prokázali také zlepšení, ovšem stačilo to pouze na jediný gól. Ve třetí třetině to byla bohužel hra na jednu bránu a Gulliveři stříleli jeden gól za druhým. Výsledek nepodařeného zápasu se tak zastavil na 17:1.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu, se kterým se zatím nemůžeme porovnávat a nemá smysl ho hodnotit. Druhý zápas ovšem mrzí mnohem víc. Všichni jsme cítili, že můžeme odehrát vyrovnaný zápas. Bohužel se nám ale nedařilo téměř nic a odehráli jsme tak zatím nejhorší zápas v sezóně. Pozitivem jsou určitě krátké pasáže hry, kdy jsme se dokázali plně koncentrovat na hru, a ne na čísla na výsledkové tabuli, a dokázali jsme rychle přistupovat k soupeři a odebírat míček. Když na toto příště navážeme i zlepšenou hrou s míčkem, tak věřím, že bude celková předváděná hra o hodně lepší. Děkuji všem, kteří přijeli do Hodonína a kluky i přes velmi těžké zápasy a složité období podporují.

FBC GEPARDI BRNO yellow - K1 Florbal Židenice U15 2:4

První zápas sehrál tým yellow proti týmu ze Židenic. Utkání od začátku bylo velmi vyrovnané. Bylo jasné, že budou rozhodovat maličkosti a každá střela se bude počítat. Utkáni zašalo nemile pro tým Gepardů, jelikož se už po téměř třech minutách trefil první tým Židenic. Na tuto branku ale v desáté minutě našel odpověď Jáchym Ondráček po hezké akci od mantinelu. Další rána přišla v závěru první třetiny, kdy se Židenice dostali znovu do vedení. Druhá třetina byla divácky nejméně atraktivní. Padla jen jedna branka a to na straně Židenic, tudíž po dvou třetinách stav 1:3. Do třetí třetiny kluci z Gepardů nastoupili velice aktivně a předváděli velmi slušnou hru, avšak i po druhé vstřelené brance Ondráčka, nedokázali obrátit zápas ve svůj prospěch.

Bulldogs Brno B - FBC GEPARDI BRNO yellow 4:1

Do druhého zápasu hracího dne jsme nastoupili proti týmu Bulldogs Brno B. Do tohoto zápasu Gepardi vstoupili mnohem lépe, než v prvním zápase. Byli aktivní a dařily se jim kombinace. Proto ani ne po třech minutách hry proměnil trestné střílení Jáchym Ondráček. Bohužel tato branka byla do sítě brněnských Bulldogs jediná. Následovaly pasáže vyrovnané hry a většího tlaku Bulldogs. Bohužel se podařilo brněnskému týmu v oranžové vyrovnat ještě v první třetině, tudíž zápas začínal od druhé třetiny od nuly. Další dvě třetiny patřili převážně Bulldogs. Druhou třetinu, i přes některé skvělé zákroky Davida Flekače v bráně, Gepardi prohráli 1:0 a třetí třetině se našemu soupeři podařilo vstřelit ještě dvě branky. Konečný výsledek se tedy zastavil za stavu 4:1.

Ohlasy

Ondřej Beránek (Gepardi): Další dva zápasy yellow bohužel po dvou vyrovnaných bitvách bez bodu do tabulky. Potřebujeme zlepšit koncovku a přechodovou část do útoku, abychom vstříleli více branek. Věřím, že se nám tyto nedostatky podaří potrénovat a úspěch brzo přijde. Děkuji všem, co nás přišli podpořit na Vodovu.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu