Dorost
10.11.2023

U17: Výborný turnaj - desítka a šest bodů

Redakce
O víkendu se týmu dorostenců podařilo zdolat oba své soupeře v polodomácím prostředí.

FBC GEPARDI BRNO - FBŠ Hattrick Brno B 10:2

První zápas na naší domácí hale ve Šlapanicích, kde pořádal Hattrick Brno B, jsme odehráli právě proti pořádajícímu týmu. Značně omlazený Hattrick nastoupil do zápasu trochu nejistě, a toho jsme okamžitě začali využívat. Od prvních chvil zápasu jsme si vytvářeli prostory a šance na branku, ale první gól se objevil až v 7. minutě po úniku z pravého křídla. Tato branka prolomila hráz a mladí Gepardi nastartovali brankovou smršť. Od této chvíle padala za záda brankáře Hattricku jedna střela za druhou, až se skóre zastavilo na konečných 10:2.Kluci si v tomto zápase dokázali, že branky střílet umí a získané sebevědomí jim určitě pomůže v dalších zápasech. Velice kompaktně zahrála také obrana, která eliminovala ojedinělé pokusy hráčů v bílých dresech. Pochvalu také zaslouží debutující David Flekač v brance, pro kterého se jednalo o premiérový start v dorostu.

FBK ATLAS BLANSKO - FBC GEPARDI BRNO 3:4

Druhý zápas proti Atlasu Blansko byl o něco dramatičtější. Bránící taktika Atlasu spočívala ve vyčkávání na svojí půlce, důsledné obraně našeho útoku, takže Gepardi šli prakticky pokaždé do plných a horko těžko se po zahuštěném prostoru dostávali do šancí. Hráči Blanska potom dávali svoje góly jenom ze samostatných úniků po naší ztrátě míčku. Proti tomuto bloku se hrozně špatně hraje, a ještě hůř se udržuje „namotivovaná hlava”. První gól vstřelilo Blansko právě po jednom z brejků a nám se podařilo vyrovnat až, těsně před koncem 1. třetiny. Tento gól byl pro nás klíčový, protože ukázal naději, že proti takticky výborně postaveným šachovým figurkám se dá hrát a můžeme uspět i proti sveřepé defenzivní taktice. Zápas to byl extrémně náročný po mentální stránce, florbalově však pro diváky atraktivní rozhodně nebyl, o hru se pokoušelo vlastně po celou dobu zápasu jedno mužstvo – to naše. Po doslova odbojovaných 45 minutách se nám podařilo Blansko zdolat rozdílem jedné branky 4:3, a tak jsme si domů odváželi 6 vysněných bodů.

Kluci navazují na velmi dobrou práci v tréninku a vítězné zápasy jsou sladkou odměnou pro jejich práci, zároveň také obrovskou motivací do dalších ligových zápasů. Pevně s celým realizačním týmem věříme, že podobně úspěšných ligových turnajů zažijeme v této sezóně co nejvíce.


Ohlasy

Štěpán Trunda (Gepardi): Musím říct, že u kluků vidím obrovský progres za poslední měsíce, a konečně je to vidět i na výsledcích. To co jsme po nich chtěli plnili, hlavně v prvním zápasu. Ve druhým se objevil problém s hlavou, kdy jsme se vzdávali příliš brzo. Blansko s jeho blokem bylo těžké prostřelit, ale o to jsem na kluky pyšnější, že se hecli a odbojovali zápas do vítězného konce.

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu