Elévové
25.10.2023

Elévové: Vyrovnaná utkání napříč všemi týmy

Redakce
Elévovský turnajový víkend začaly tentokrát týmy Yellow a White v Křenovicích. Blue tým odehrál své další zápasy v neděli na Lesné. Všechny tři týmy odehráli tyto turnaje velmi vyrovnaně. O tom, jak se jim dařilo, si můžete přečíst níže.

Gepardi Brno yellow

Sestava: Sofie Šimoníková – Tomáš Zána, Filip Jurza, Jan Žižka, Jakub Wohlgemuth, Karolína Manďáková, Terezie Malíková

V Křenovicích sehrál svůj druhý ligový turnaj tým Yellow. Sestava zůstala poměrně stejná, tak jako ve Znojmě, ale byla posílena 2 hráčkami, a to Sofčou v bráně a Terkou v útoku. Lze tedy konstatovat, že naše sestava byla pestrá (3 hráčky, 2 hráči z přípravky, 2 hráči z elévů).

První zápas nás čekal se silnými Gullivery. Snažili jsme se do zápasu vstoupit aktivně, a to se nám také dařilo. První půle byla velmi vyrovnaná a od obou týmů odbojovaná. Do poločasové přestávky šli obě družstva s nerozhodným skórem. V druhé polovině už ale Gulliveři šlápli pořádně na plyn a začali nás tlačit. Zaslouženě se poté radovali na konci zápasu z výhry.

V druhém zápase nás čekalo Znojmo. Do zápasu jsme znovu vstoupili velmi aktivně a začalo to přinášet ovoce. Dostali jsme se do vedení a postupem času náskok navyšovali. Celý zápas byl doopravdy slastí pro florbalové oči. Dokázali jsme krásně kombinovat přes celé hřiště a perfektně zakončovat. Je nutné vyzdvihnout útočnou spolupráci mezi Filipem Jurzou a Kájou Manďákovou – byli naprosto nezastavitelní a jejich kombinace dělaly jejich trenérům úsměvy na tváři. Ke konci zápasu došlo k mírnému zdramatizování, jelikož už jsme z vysokého vedení tak trochu usnuli na vavřínech a dovolili soupeři vstřelit pár branek. Na výsledku zápasu to ovšem nic nezměnilo a my si tak připsali svoji první výhru v Křenovicích.

Další zápas nás čekal s domácími Aligators. Vzhledem k prvním dvěma zápasům jsme do tohohle nevstoupili vůbec dobře. Soupeř nás ze začátku jasně převálcovával a bylo vidět, že chtějí vyhrát mnohem více jak my. Po chvilce hry se soupeř dostal pro něj příjemného vedení. Jako zázrakem se nám utkání podařilo srovnat ještě před půlkou, ale soupeř měl mnohem více střel na bránu a šancí, které Sofča skvěle likvidovala. Když už to vypadalo, že se do zápasu zpátky dostaneme, tak Aligátoři rozhodli utkání slepenými góly.

Poslední zápas nás čekal proti Holubicím, jejichž tým byl převážně tvořen hráčkami. Utkání bylo vyrovnané, ale postupem času jsme se dostávali k čím dál tím větším šancím, ale nešlo nám je využít. Soupeř se ke konci zápasu dostal do vedení po tzv. situaci nedáš-dostaneš. Nám se podařilo ještě do konečného hvizdu utkání srovnat. Z vítězství se tedy neradoval ani jeden tým.

OHLASY

Vilém Zrza (Gepardi): První dva zápasy jsme odehráli skvěle. Mělo to tempo, bojovnost, kombinace a přesnost. Tak dobrý pocit jako ze zápasu (proti Znojmu) jsem asi jako trenér ještě neměl. Tím více pro mě byl překvapující výkon v posledních dvou zápasech. Tyto zápasy nám aspoň ukázali, že i když se úplně nedaří, tak jsme stále schopni skóre dotáhnout a pokoušet se ještě o vítězství. Těším se na další turnaj s tak to kombinovanou sestavou :).



Lukáš Martinek (Gepardi): Náš tým ukázal opět bojovnost. Trápí nás přesná nahrávka a střela. Musím připomenout výborný zápas proti Znojmu, kde jsme ukázali vše, co umíme. Po tomto výkonu jsme však v dalších dvou zápasech předvedli minimum našich dovedností. Zápasy beru jako dobrou zkušenost pro hráče a víme na čem pracovat.



Gepardi Brno white

Sestava: Jiří Šilhan – Pepa Vašek, Milan Coufal, Jan Kocián, Marek Fic, Jaromír Urbánek, Daniel Ponížil, Ondra Kubosch

White tým na svůj druhý turnaj opět vyjel v sestavě s několika nováčky i dvěma hráči z přípravky. Na úvod nás čekali silní Gullivers. Hra byla opticky poměrně vyrovnaná, dokázali jsme se dostat i do střel, ale na rozdíl od soupeře jsme se méně tlačili do brány a naši střelbu od mantinelů soupeřův brankář většinou pochytal. Naproti tomu “Gulíci” se dokázali dostat do našeho předbrankového prostoru a párkrát prostřelit Jirku v bráně. Přesto musím kluky za výkon pochválit, dali jsme silnému soupeři gól a nebyl to žádný debakl.

Druhý zápas proti Slavkovu byl více vyrovnaný, převažovala z obou stran útočná hra nad obranou. Měli jsme dost šancí a některé i proměnili, ale zapomínali jsme bránit, chodili ve třech dopředu a v obraně propadali. Po mnoha šancích byl nakonec o gól šťastnější soupeř.

S domácími Aligátory byla hra ze začátku také vyrovnaná, soupeř se snažil prosadit hlavně individuálně, u nás byly lepší kombinace, ale srážela nás nepřesnost v zakončení. V druhé polovině ale zápas zlomil Pepův chytrý gól zpoza branky, přidali jsme pár dalších a mohli slavit první výhru.

Na závěr s velmi silným Znojmem jsme předvedli nejlepší výkon na turnaji. Dobře jsme bránili, dostupovali soupeře a dopředu si dokázali vytvořit pár dobrých brejků i kombinací. Dlouho jsme drželi vyrovnaný stav, ovšem v druhé půli se soupeř prosadil důrazem a individuální kvalitou, i tak ale těsná prohra s takto silným týmem byla velmi cenná a kluci předvedli super výkon.

OHLASY

Michal Dess (Gepardi): Za turnaj musím tým velmi pochválit. Opět se nám povedlo zapojit nějaké nováčky i hráče z přípravky, kteří předvedli dobrý výkon. Odehráli jsme čtyři dobré zápasy proti kvalitním týmům, v každém zápase se dokázali prosadit, připsali si i výhru. Pozitivní byl i posun u hráčů během turnaje, kdy v posledním zápase jsme podali nejlepší výkon.



Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpa Klvač – Martin Sedláček, David Hutyra, Lukáš Zána, Vincent Schobert, Filip Jurza, Pepa Vašek, Marek Fic

V nedělním odpoledni v Brně na Lesné odehrál své další zápasy tým Blue. Tentokrát už sestava jela skoro v plné síle.

V prvním zápase jsme hráli proti domácímu Hattricku. První půle byla poměrně vyrovnaná. Velkou zásluhu na tom měli obránci David a Martin a také brankář Štěpa. Bohužel se nám nedařilo v rozehrávce a do útoku jsme se tak často nedostávali. To soupeř v útočné polovině postupem času zvyšoval tlak, počet kombinací a přesných zakončení a po zápase se radoval z výhry.

Krátce po začátku zápasu proti Boskovicím jsme zjistili, že náš soupeř nám nechává mnoho volného prostoru. Začali jsme tedy kombinovat. Na konci těchto krásných kombinací byly přesné trefy téměř do prázdné brány. Soupeři jsme dovolili pouze jeden smolný gól, který nás ale vůbec nerozhodil. Tým Blue si tak připsal vysokou výhru.

Další zápas nás čekal proti Židenicím. Ty se na turnaji prezentovaly kvalitním a krásným florbalem. My ale věděli, co si u soupeře pohlídat. Naše blokování jejich forehandů vynulovalo skoro všechny jejich útočné akce. Zápas byl i tak vyrovnaný. Není tedy divu, že skončil dvou brankou remízou na obou stranách, i když to ke konci zápasu vypadalo, že bychom mohli sahat po vítězství.

Poslední zápas nás čekal proti Buldokům. V zápase jsme se dostali rychle do vedení a následovala velmi pěkná technická hra z obou stran. Druhý gól po krásné otočce zpoza brány dal Marek Fic (jeho první-gratulujeme :)). Ke konci poločasu nám nebyli kontroverzně uznány 2 krásně technicky provedené góly Lukáše Zány (my je ale viděli, a to je nejdůležitější :)). Morálka a soustředěnost byla po poločase rozhozená. Buldoci se v ten moment chopili šance a snížili. V posledních sekundách poté utkání srovnali.

Michal Dess (Gepardi): Blue tým nastoupil konečně v téměř plné sestavě a bylo to vidět. V prvním zápase jsme ještě tahali za kratší provaz a dělali chyby hlavně v rozehrávce, ale kluci dokázali na herním projevu zapracovat a další tři zápasy odehrály skvěle. Proti Boskovicím ukázaly krásné kombinace do prázdné brány, ve velmi bojovných a kvalitních zápasech s Židenicemi i Buldoky jsme se soupeři vyrovnali a hráli moc pěkný florbal. Chválím nasazení a práci na chybách během turnaje. Dobré bylo i zapojení Mary a Fildy do blue týmu.



Vilém Zrza (Gepardi): Těšil jsem se až s Blue týmem ukážeme skutečnou sílu. První zápas nebyl úplně to pravé ořechové. Hráči se ale ze svých nedostatků poučili a dokázali je v následujících zápasech eliminovat. Jde vidět, že se můžeme srovnávat s nejlepšími brněnskými kluby. Mrzí mě, jak dopadl poslední zápas s Buldoky. Myslím si, že kdyby nedošlo k určitým incidentům, tak jednoduše zvítězíme. Ale to je florbal. Jestli se budeme od turnaje k turnaji takhle posunovat, tak se velmi těším na konec sezóny.



Lukáš Martinek (Gepardi): Neskutečný výkon celého týmu. Klasický pomalý rozjezd, ale poté každý zápas odmakaný na 100 %. Tyto zápasy, hlavně s Židenicemi, Buldoky a Hattrickem, týmu dali neskutečný počet zkušeností. Občas se necháme strhnout emocemi, ale to nic nemění na tom, že jsem hrdý na tým, který zvládnul náročné zápasy a máme na čem stavět.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu