Elévové
04.10.2023

Elévové: První soutěžní zápasy

Redakce
Na víkendovém přelomu konce září a začátku října odehráli elévové své první soutěžní zápasy v sezóně. Tým blue jel v sobotu do Dubňan a týmy yellow a white jeli v neděli do Znojma. Sestavy dost ovlivnil prodloužený víkend. Jak se klukům a holkám dařilo si přečtěte níže.

Gepardi Brno blue

Sestava: Jan Žižka – Kai Kružel, David Hutyra, Martin Sedláček, Filip Jurza, Tereza Malíková

Oslabená sestava blue týmu se v sobotu ráno vydala do Dubňan odehrát své první soutěžní zápasy. Kvůli absenci Hornetů jsme nakonec odehráli zápasy s FBC Slavkov, ŠSK ZŠ Očovská Hodonín a F.A.T.R. Dubňany. Změnil se i tím pádem časový formát zápasů, což pro naši sestavu znamenalo delší čas utkání.

V prvním zápase se Slavkovem se nám povedl vstup do první půle. Bohužel se nám nepodařilo na tento výkon navázat v půli druhé a utkání jsme v posledních sekundách prohráli.

V druhém zápase jsme narazili na silný Hodonín. Zápas to byl divácky atraktivní. Nabízel mnoho osobních soubojů, krásných přihrávek, přesných střel a výborných zákroků obou brankářů. I přes náš bojovný výkon se z vítězství radoval soupeř. Z utkání jsme ale odcházeli s dobrým pocitem a namotivováni na poslední zápas.

Třetí a poslední zápas s Dubňany byl pro naše hráče odměnou za jejich bojovnost z předchozích zápasů. První půle se ale nesla ve znamení několika tutových šancí, které nebyly proměňovány. To způsobilo mnoho vrásek na obličeji trenérské dvojici na střídačce, ale celou dobu to brali s úsměvem :), protože věděli, že dobývání Dubňanské svatyně nemůže být nekonečné. Druhá půle se už nesla v duchu kanonády a Gepardi tak nakonec slavili vysoké vítězství.

OHLASY

Michal Dess (Gepardi): Blue tým bez absence řady opor odehrál velmi slušný úvodní turnaj. Dvě těsné prohry byly odbojované. V prvním zápase se Slavkovem mi přišlo, že jsme byli ještě ospalí a byla vidět nerozehranost. V druhém proti Hodonínu za mě rozhodl větší důraz v zakončení u soupeře. Třetí zápas s Dubňany jsme si pohlídali, a i když brankář soupeře podržel, povedlo se nám dát spoustu gólů i po pěkných akcích.


Vilém Zrza (Gepardi): Osekaná sestava týmu blue předvedla velmi bojovný výkon. Je nutné vyzdvihnout fyzický výkon všech hráčů, protože uhrát tato utkání v pěti, a to ještě v takovém tempu je obdivuhodné. Jde vidět, že i bez opor tento tým dokáže fungovat dobře. Výkon se konzistentně stupňoval a poslední zápas byl už jen za odměnu. I když jsem si chvílemi trhal vlasy :), tak ty góly tam nakonec napadaly. Těším se na další turnaj, kam už pojedeme v plné síle.


Lukáš Martinek (Gepardi): Kvůli velmi malé sestavě byli všichni hráči rychleji unavení a každý zápas nás stál dvakrát více úsilí, ale i tak hráči ukázali bojovnost a nasazení. Děkujeme rodičům za podporu.



Gepardi Brno yellow

Sestava: Kai Kružel – Lukáš Zána, Filip Jurza, Tomáš Zána, Jan Žižka, Jakub Wohlgemuth, Karolína Manďáková

Yellow tým ve Znojmě nastoupil v dost kombinované sestavě. Oporou byly dva hráči z blue týmu a velmi příjemným překvapením dva hráči z mladší přípravky, kteří rozhodně nepropadli.

Na úvody proti Hattricku blue byl zápas dobře takticky odehraný. Soupeř ukazoval pěkné kombinační akce, které jsme se snažili pozičně odbránit, naopak my ukázali větší dravost a tlak. V obou týmech výborně zachytali brankáři, takže nakonec z toho byla pěkná remíza.

Zápas s Troopers green byl naopak o individuálních dovednost. Soupeř se hodně tlačil do střel a průniků, z naší strany jsme se jim snažili vyrovnat, padalo hodně gólů, ale přesné tvrdé střely rozhodly o vítězství soupeře.

Proti znojemské ZŠ Mládeže jsme ukázali pěkné kombinace i individuální kvalitu. Pozitivem byl první gól Káji Manďákové (velká gratulace), tým si zápas zkušeně pohlídal a připsal si první vítězství.

Poslední zápas s Židenicemi se proměnil v souboj Gepardů s židenickým brankářem, který pro nás byl nepřekonatelný. Tlačili jsme skoro celý zápas, ale štěstí, a hlavně neuvěřitelný výkon golmana naklonilo zápas na stranu soupeře, který proměnil v první půli několik brejků, a i když jsme zakletí židenické branky v druhém poločase odkouzlili, na zvrat v utkání to už nestačilo.

OHLASY

Michal Dess (Gepardi): V yellow týmu se sešla ve Znojmě směsice zkušených hráčů, nováčků i mladších hráčů na zkušenost, a tak turnaj musím hodnotit velmi pozitivně. Odehráli jsme pěkná utkání, byla vidět bojovnost i technická kvalita, ale zároveň turnaj ukázal spoustu věcí, na kterých musíme pracovat.



Gepardi Brno white

Sestava: Daniel Ponížil – David Hutyra, Miky Hladík, Jan Kocián, Marek Fic, Jaromír Urbánek, Tomáš Svoboda

V neděli odehrál svá první utkání v sezóně i tým white. Sestavu tvořili zkušení elévové a s nimi si připsali své první starty hned 3 nováčci v gepardích barvách – Marek Fic, Daniel Ponížil a Tomáš Svoboda (vstřelil i první gól – gratulace :)). Na turnaji se postupně setkali s FBŠ Hattrick Brno, Bulldogs Brno, TJ Znojmo a Troopers.

První zápas s Hattrickem byl ale pro tuto sestavu velký křest ohněm. Hned od začátku diktoval soupeř tempo hry a nás k míčku skoro nepustil. Nakonec se soupeř radoval z vysoké výhry a pro nás to nebyl tedy začátek sezóny podle očekávání.

Bylo nutné se tedy intenzivně takticky připravit na další zápas s Buldoky. Hráči šli do zápasu s taktickými pokyny, ale hlavně tam šli s chutí předvést mnohem lepší výkon než v prvním zápase. A tak se i stalo. S Buldoky jsme se snažili celý zápas držet krok. Soupeř, ale díky své kvalitě utkání vyhrál. Od nás to už byl naprosto jiný výkon a do dalšího zápasu jsme už šli s mnohem větší chutí vyhrát.

Třetí zápas jsme odehráli s domácím Znojmem. Díky bojovnosti a týmové souhře jsme utkání hned od začátku ovládali a připsali si mnoho branek. Po konci zápasu jsme si připsali i první vítězství v sezóně.

V posledním zápase s Troopers jsme už neměli mnoho sil a soupeř tak toto utkání zaslouženě vyhrál.

OHLASY

Vilém Zrza (Gepardi): Jsem rád, jak se kluci zvedli po prvním zápase a turnaj odmakali. Prodloužený víkend nám do sestav promluvil více, než bychom chtěli, ale nakonec jsme díky tomu mohli vyzkoušet různé kombinace sestav a dát šanci novým hráčům. Tímto prvním turnajem jsme položili dobrý základní stavební kámen, ze kterého budeme chtít postavit úspěšnou sezónu.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu