Starší žáci
15.09.2023

Starší žáci: Troopers Cup 2023

Redakce
Po sobotních turnajích přípravky a elévů na Troopers cupu, nastoupili ke svému turnaji v neděli v odpoledních hodinách také starší žáci. Turnaj se odehrál v brněnské sportovní hale Tuřany. Dále si můžete přečíst jejich cestu turnajem.

Sestava: David Flekač, Martin Procházka – Šimon Eleder, Tomáš Graffe, Viktor Hubený, Šimon Jelínek, Tadeáš Jelínek, Jan Macháček, Michal Mazáč, Jáchym Ondráček, David Palásek, Josef Rejzek.

V kategorii starších žáků jsme postavili do turnaje jeden tým, který byl nalosovaný do čtyřčlenné skupiny společně s TROOPERS Black, FBŠ HATTRICK BRNO a Florbal Židenice. Nejprve se odehrála celá skupina systémem každý s každým a následně nás čekal boj o 3. místo nebo finále.

Do prvního zápasu jsme nastoupili proti TROOPERS Black, kteří na nás hned od začátku zápasu tlačili a ostřelovali Davida Flekače v bráně. Kluci statečně bojovali, ale na výhru to bohužel nestačilo.

Po zápase s Troopers nás čekala bitva s Hattrick Brno, na kterou navazoval po minimální, téměř nulové, pauze zápas proti Florbal Židenice. V bráně jsme na další zápasy měli Martina Procházku, a jelikož se před prvním zápasem zranil Michal Mazáč, tak David Flekač využil šance zahrát si v poli, kde se vůbec neztratil a odehrál výborné zápasy.

Do druhého zápasu jsme vstoupili mnohem lépe. Tým se prezentoval větší odvahou a lepším důrazem. Možná právě větší důraz a bojovnost našeho týmu překvapila Hattrick Brno a zápas, který se nejdříve vyvíjel lépe pro soupeře, naši hráči překlopili na stranu Gepardů a dokázali vyhrát.

Do třetího zápasu jsme vstoupili plní emocí z předchozího zápasu. Vydržel nám herní styl, díky kterému jsme slavili úspěch v druhém zápase, a i přes nepříjemné protiútoky soupeře ze Židenic, jsme dokázali vyhrát.

Následně nás čekala pauza, ve které jsme čekali na výsledek zápasu TROOPERS Black a Hattrick Brno. A právě domácí celek z pořádajících TROOPERS, který skončil ve skupině neporažen, byl naším soupeřem o zlato.

Ve finále jsme bojovali ze všech sil. Hra se přelévala ze strany na stranu. Jednou vedli TROOPERS a o chvíli později vedli naopak naši starší žáci. Bohužel i přes bojovnost jsme ve finále brali stříbrné medaile po prohře 4:5. I tak bereme druhé místo jako úspěch a dobrý start do sezóny. Děkujeme všem, kteří nás přišli na turnaj do Tuřan podpořit.

OHLASY:

Ondřej Dohnal (Gepardi): Na turnaji jsme si úspěšně vyzkoušeli nové věci, na kterých v tréninku pracujeme. Všem hráčům děkuji za jejich přístup k tréninku v začátku sezóny a za jejich snahu na přípravném turnaji. Liga nám ale teprve vypukne a nás čeká ještě spousta práce abychom byli úspěšní i nadále a mohli na sebe být náležitě hrdí. Děkuji všem za podporu.



Ondřej Beránek (Gepardi): Kluky musím za celý turnaj pochválit. Líbil se mi posun od prvního zápasu po finále. Přidali jsme více důrazu a hru zjednodušovali. Věřím, že si kluci z turnaje odnesli hodně do zápasů v sezoně. Děkujeme všem, co kluky přišli podpořit.



Zdeněk Mazáč (Gepardi): Kluci předvedli výborné výkony a bojovnost, za což jim velice děkuji. Turnaj nám ukázal, jak na tom před sezónou jsme a na čem musíme zapracovat.




Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu