Elévové
12.09.2023

Elévové: Troopers Cup 2023

Redakce
Na začátek nové sezóny jsme se už po několikáté zúčastnili Troopers Cupu v Tuřanech. Turnaje se zúčastnily dva gepardí týmy. Níže si přečtěte reportáž o jejich cestě tímto turnajem.

Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpa Klvač – Kai Kružel, David Hutyra, Lukáš Zána, Vincent Schobert, Maty Machula, Pepa Vašek

Do tzv. šedé skupiny jsme důkladně vybrali sestavu na základě výkonů na letním soustředění a prvních trénincích.

První dva zápasy jsme s Hattrickem a Bulldogs Brno (následní finalisté turnaje) odehráli na jedničku. Náš výkon měl vše: dravost, nebojácnost, kreativitu, ale hlavně bojovnost a rychlost. Bohužel jsme oba tyto zápasy těsně prohráli. Další tři zápasy se nesly v motivu „Den a noc“. Dvojzápas s Troopers (black a green) se nám z hlediska obrany nepovedl a oba zápasy skončily naší prohrou. První vítězství jsme brali až po vybojované výhře nad Hornety.

Utkání s Hornety jsme si zopakovali v zápase o 5. místo, který byl zároveň zápasem posledním. Začátek utkání se nám nepovedl a proti soupeři, kterého jsme ve skupině porazili, jsme rázem prohrávali o 2 góly. Zde se projevila naše schopnost se za nepříznivého stavu zvednout, smazat dvougólové manko, soupeře ve zbývající části převálcovat a podruhé ho na turnaji porazit. Tím pádem jsme obsadili 5. místo.

Gepardi Brno yellow

Sestava: Sofča Šimoníková – Katy Kruželová, Kája Manďáková, Terka Malíková, Honza Kocián, Honza Žižka, Jarda Urbánek, Miky Hladík, Jirka Šilhan

Yellow družstvo gepardích elévů nastoupilo v tzv. zelené skupině postupně proti Orlu Řečkovice, Hattricku white, FBC Aligators, Troopers white a Pitbulls Ivančice. Tým tvořili hráči z yellow a white družstva z minulého roku a nově si premiéru v elévech odbyly také čtyři gepardí slečny. Na hráčích byla vidět nerozehranost, nicméně pozitivní bylo, že se nám v každém zápase povedlo skórovat a také že výkon byl zápas od zápasu lepší.

V posledním zápase ve skupině jsme si připsali i první výhru proti ivančickým pitbulům. V zápase o 5. místo proti stejnému soupeři se bohužel ukázalo pravidlo, že jeden tým na stejném turnaji dvakrát neporazíš a po prospané první půlce jsme i přes závěrečný tlak podlehly 4:5.

OHLASY

Vilém Zrza (Gepardi): Tyto turnaje na začátku sezóny jsou naprosto skvělé. Je to pro nás trenéry možnost vyzkoušet různé kombinace lajn a vidět naše hráče, jak jsou na tom technicky, fyzicky a i psychicky. Samozřejmě v naší hře jsou na začátku sezóny určité díry, ale na vyladění máme následujících 10 měsíců plné florbalu a společných zážitků :). Na závěr bych chtěl vyzdvihnout práci trenérů v přípravce, jelikož nově příchozí hráči z této kategorie jsou silným základem naší sestavy. Dále děkujeme rodičům za podporu a těšíme se na společně strávenou sezónu:)!


Lukáš Martinek (Gepardi): Dobrý výkon našeho týmu, kluci ukázali bojovnost, hlavně při výborném zápasu s Bulldogs. Turnaj beru jako skvělý start a rozehru do sezóny.




Michal Dess (Gepardi): Myslím, že si děti turnaj užily. Ukázalo se, že máme v sezóně na čem pracovat, ale základ není špatný :).

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu