Klub
14.08.2023

Starší kategorie mají za sebou úspěšné soustředění

Klub
Nová florbalová sezóna klepe na dveře. Po dvouměsíčním tréninku "na suchu" a čtyřtýdenním volnu, které měli hráči vyplněné individuálními tréninkovými plány, jsme najeli na další fázi přípravy na ročník 2023-2024.

Letošní soustředění starších kategorií proběhlo na začátku srpna v Ivančicích. Účastnily se ho kategorie od starších žáků až po juniory, kteří v následující sezóně budou nastupovat také v mužské kategorii.

Soustředění nám začalo v neděli odpoledním tréninkem, kde si hráči začali opět zvykat na tréninkový proces a tempo. Večer si hráči každé kategorie společně se svými trenéry stanovili cíle a plány na soustředění. Všichni se také seznámili s důležitými pravidly pobytu a zejména přístupu k tréninku, hře a cvičením, aby se všichni co nejvíce posunuli.

V pondělí nás čekaly dva náročné tréninkové bloky a večer proběhly i první videorozbory. Kategorie starších žáků se věnovala pohybovým hrám, které napomohly utužit výborné vztahy uvnitř nově budovaného týmu.

Třetí kritický den letos vyšel na úterý. Po dopoledním volnějším tréninku čekalo na kluky překvapení v podobě příjezdu kondičního trenéra a maséra Lukáše Nováka, který hráčům vysvětlil, ukázal a poté i opravil techniku několika základních cviků v posilovně „se železy“ a cviků s váhou vlastního těla. Večer proběhla praktická přednáška na téma vzájemné masírování a poté také přednáška o stravování.

Ve středu hráči odtrénovali dvě opět intenzivní tréninkové jednotky. Na hráčích bylo vidět velké zlepšení, a tak byli všichni účastníci soustředění spokojeni. Večer proběhl další rozbor hry u videa. Pro některé hráče to byla vůbec první zkušenost s videem.

Ve čtvrtek dopoledne se hráči zaměřili na svoje dovednosti na skills tréninku a proběhlo také společné focení. V odpoledním bloku čekal na hráče úkol v podobě převedení nabytých teoretických poznatků z videorozboru do skutečných herních situací a hry. Večer následovalo vyhodnocení soustředění, které zhodnotili hráči i trenéři jako velmi povedené.

Poslední den hráči absolvovali závěrečný trénink a cestu zpět do Brna. Po celé soustředění jsme se mohli spolehnout na velmi dobrou náladu v kolektivu hráčů i trenérů, na skvělé jídlo a servis, který kolem sebe hráči měli. Věříme, že díky obrovskému zlepšení hráčů a sjednocení kolektivů jednotlivých týmů budeme těžit nejen v podzimních zápasech, ale i v celém zbytku sezóny. Děkujeme všem, kteří se na tomto skvělém soustředění podíleli a vytvořili tak skvělou atmosféru a prostředí pro další zlepšování a už nyní se nemůžeme dočkat příštího ročníku.

Obrazové zprávy ze soustředění jste mohli pravidelně sledovat na našem instagramovém profilu, v brzké době se zde objeví výběr všech příběhů.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu