Mladší žáci
16.01.2023

Mladší žáci o víkendu dominovali v Hodoníně

Redakce
Obě družstva mladších žáků vstoupila do nového roku výletem do Hodonína. V sobotu odehráli svá utkání hráči z družstva Yellow. V neděli si pak svoje odpracovali kluci z Blue týmu.

SOBOTA 14.1.2023 - FBC GEPARDI BRNO YELLOW

FBC Gepardi Brno Yellow 7:4 FBC ZŠ Komenského Slavkov

První sobotní utkání v Hodoníně pro kluky z Yellow začalo soubojem se Slavkovem. Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně. První polovina byla výborná a kluci hráli pohledný florbal. Dokonale zaskočili soupeře, který působil unaveným až ospalým dojmem. Do druhé části ovšem soupeř nastoupil v jiném nasazení a tempu. Začal nás tlačit, vyhrával osobní soupeře a dělal obrovské problémy. Naštěstí se nám povedlo hru trošku srovnat a utkání tak dovézt do vítězného konce.

F.A.T.R. Dubňany 2:3 FBC Gepardi Brno Yellow

Do druhého zápasu jsme nastoupili s výhrou v zádech z prvního utkání. Dubňany však ukázaly, že nás nečeká nic lehkého. Mírné podcenění nebo pocit, že to půjde samo se nám nevyplatil a jen díky Adamovi v bráně jsme se drželi v zápase. Poté jsme proměnili první svoje šance a tím Dubňany svůj tlak trošku zmírnily. Druhá polovina byla téměř, jak přes kopírák prvního utkání proti Slavkovu. Opět nás soupeř tlačil hlavně svým pohybem. Nebyli jsme si schopni dobře poradit. Výborný Adam v bráně a bojovný výkon obránců ovšem znamená další výhru. tentokrát těsně 3:2.

ŠSK ZŠ Očovská Hodonín B 1:6 FBC Gepardi Brno Yellow

Už jste někde slyšeli, že to nejlepší patří na konec? V Hodoníně to tentokrát platilo na 100%. Soupeřem nám byl domácí Hodonín a z obou stran to byl strhující florbal. Krásný, rychlý a pohledný florbal z oboz stran. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, šance se střídaly a oba brankaři předváděli výborné zákroky. Naši kluci tentokrát byli agresivnější a důraznější, jak soupeř. Díky tomu se nám podařilo vstřelit důležité branky z před brankového prostoru. Jednoznačně nejlepší zápas celého turnaje! Díky soupeři z Hodonína za super utkání a Gepardům gratulujeme ke třetí sobotní výhře!

Tým Yellow - sobotní 3 výhry

Ohlasy

Lukáš Beránek (Gepardi): Parádní vstup do roku 2023! Na první turnaj jsme vzali téměř všechny hráče ať opět ukážou, jak na tom jsou po Vánocích. Předvedli, že výborně a dělají velké posuny. Tento tým je stále plný nováčků, které vhodně doplňují zkušenější kluci. Tato chemie týmu se postupně ukazuje jako výborná. Kluci si začínají věřit a přenáší věci z tréninku do zápasu – za to jsme moc rádi! No a zápas s Očovem? Ozdoba dne, to mělo opravdu kvalitu. Díky všem hráčům za výkony a rodičům za podporu a pomoc s dopravou.

NEDĚLE 15.1.2023 - FBC GEPARDI BRNO BLUE

Florbal Rosice 2:4 FBC Gepardi Brno Blue

I druhý tým mladších žáků vyrazil do Hodonína. První nedělní utkání sehrál proti obávanému soupeři z Rosic. Soupeř známí svoji tvrdou hrou a skvělou obranou. S hráči jsme tentokrát nepodcenili přípravu a už při rozcvičce hráče připravovali a ti se začali plně soustředit. Vyplatilo se! Hned od úvodu se naše hra ukazovala jako připravená a soupeř neměl protihru. Aktivní napadání a rychlé pohledné kombinace přinesly u první branky. Všechny na našich stranách. Dostali jsme se do vedení 3:0 a Gepardů bylo plné hřiště. Po přestávce se náš tlak lehce zmírnil i lepší hrou soupeře, který zvýšil svoji aktivitu. Soupeř se dostal do pár šancí a začal cítit šanci. Několik skvělých zákroků vytáhl Davča v bráně. Soupeři se přeci jen podařilo přetavit svoji aktivitu v branky. Skóre už však jen upravoval na konečných 4:2. Skvělý výkon a skvělý začátek dne pro Gepardy!

FBC Gepardi Brno Blue 7:2 Florbal Hodonín

Jak je na turnajích mladších žáků zvykem po krátké pauze nás čekal hned další zápas. Nastoupili jsme proti domácímu Hodonínu. Čekalo nás opět podobné utkání, soupeř, co výborně brání a chodí tvrdě do osobních soubojů. Ačkoliv jsme měli pomalejší rozjezd, tak poté jsme rozjeli gólostroj. Jáchym Ondráček ukázal jaký je střelec a v jaké formě hraje. V tomto utkání mu tam spadlo téměř vše. Ukázková akce naší první formace byla ozdobou celého utkání, možná i turnaje. Přihrávky na jeden dotek celé petice totálně rozebraly obranu soupeře a Jáchym zakončoval do prázdné branky. Trenéři na střídačce se zmohli jen na jedno: „Klobouk dolů pánové, ukázková akce!“ Do druhé poločasu jsme už nastoupili s jasným vedením. Ačkoliv už jsme nedali tolik branek, tak soupeře jsme stále přehrávali a spíše své vypracované šance zahazovali. Přesto jsme skóre ještě navýšili a vítězíme 7:2.

Bulldogs Brno Orange 2:5 FBC Gepardi Brno Blue

Do posledního zápasu jsme nastoupili do odvety proti Bulldogs. Tým, který nás na posledním turnaji porazil. Od úvodu zápasu se ukazovalo, že to nebude lehké utkání. Soupeř to byl z dnešního dne určitě nejflorbalovější. Skvěle zakládal útok, a to naší obraně dělalo problémy. Chvíli nám trvalo, než jsme se dostali do tempa. To nastartoval až první gól na naší straně. Poté jsme ovšem špatně dostoupili hráče a Buldoci nám srovnávají. My jsme ovšem stupňovali naši aktivitu, a to se vyplatilo. Dva vybojované a šťastné góly. I to se ovšem počítá a vše bylo díky naší aktivitě! Ve druhé části utkání jsme se snažili pokračovat v naší hře, to se skvěle dařilo. V bráně nás podržel výborný Kuba a kluci v útoku ještě nějaké branky přidali. Bereme třetí nedělní výhru! Parádní práce.

Tým Blue - nedělní 3 výhry

Ohlasy

Lukáš Beránek (Gepardi): Další skvělý výkon! Dneska se to hodnotí opravdu krásně, výkon měl téměř vše. Předváděli jsme aktivní hru a skvělé kombinace. Všichni hráči v týmu si věří a je to hrozně znát. Tento tým trénovat je prostě za odměnu. Díky klukům a rodičům za skvělou neděli. Tento víkend zkrátka Hodonín patřil Gepardům!

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu