Starší žáci
03.01.2023

Starší žáci: poslední zápasy před zaslouženou pauzou

Tým trenéru starších žáků
Kategorie starších žáků byla s předvánočními výsledky opravdu jako na horské dráze. Proběhlé 3 turnaje pro tým z Ligy i Přeboru znamenali velký posun v týmovosti i v individuálnostech.


Tým z ligy se po zápasech ve 2. výkonnostním koši propadl zpátky do 3. Bohužel na druhý koš stále nemáme výkonost chybí nám hlavně přehled o hře a koncovka. Kluci si těchto nedostatků jsou sami vědomi a dále na tréninku na nich pracovali, jsou to ale dovednosti, které si hráč neosvojí za několik minut. Výrazné zlepšení obzvláště těchto aspektů hry přinesl výjezd do Gymnázia v Uherském hradišti. Kde jsme se utkali se Slováckem a Vsetínem. Přesto že jsme zápas s mnohem připravenějším Vsetínem prohráli na klucích se bylo vidět, že měli ze hry dobrý pocit a bylo tomu tak. Zápas se Slováckem jsme dotáhli do vítězného konce až po samotných nájezdech. Na klucích je vidět že s každou další odehranou hrou mají lepší pocit ze sebe i z týmu a to je posouvá dál.

Týmu z přeboru chybělo málo, aby se dostal do 2. koše, tento cíl ze začátku roku se nám dosud nesplnil. Bilance posledních zápasu není bohužel kladná, hodně se na tom podepsala vysoká absence některých hráčů z důvodu nemocí, které jsou s tímto obdobím spojeny. Pokud bych měl kluky za něco pochválit a vypíchnout jednu hru, tak je to poslední turnaj v Rousínově, kde jsme hráli proti Hattricku a Znojmu. Jak už jsem zmiňoval trápila nás vysoká absence a nijak tomu nebylo ani na tomto turnaji, na který jsme museli přijet pouze v sestavě 8+1 tzn. že jsme měli pouze 3 hráče na střídání. První zápas s Hattrickem jsme odehráli v tomto počtu a i když jsme zápas prohráli 0:4 tak za trenérský tým musím napsat že lepší hru jsme od hráčů neviděli. Škoda, že nám chybělo trochu toho štěstíčka aspoň na ten jeden gól. Po takto oddřeném zápase s výrazně lepším Hattrickem jsme měli v hlavách jenom to, že jdeme rozbít Znojmo. Ovšem jak nám nepřálo štěstí v zápase tak ani po něm. Opadl nám jeden hráč a my jsme byli nuceni nastoupit proti týmu, kterým měl 2 kompletní formace, pouze ve 2 na dostřídání. Právě tento zápas bych chtěl vypíchnout. Je to zápas, ve kterém je nutné to vydržet v hlavě a je strašně těžké, být stále namotivován běhat po hřišti s vědomím že toho musím vydržet takřka dvojnásobek než soupeř. Ale kluci to zvládli na výbornou a i s tímto handicapem dokázali po nájezdech vybojovat výhru.

Hra obou týmu jde nahoru a doufám že to vidíte i vy z tribuny, děkuji že chodíte na zápasy kluků, a že jim fandíte. Snad bude druhá půlka sezóny v roce 2023 aspoň stejně tak úspěšná jako ta dosavadní.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

10

Aktuálně na webu