Turnaje
06.06.2017

Miroslavská florbalka 2017

Lumír
Sobotní květnové dopoledne bylo vyhrazeno pro tradiční turnaj Miroslavská florbalka, jež pořádá SVČ Miroslav pod vedením Jakuba Martínka


Turnaj se v historii postupně vyvíjel, letos poprvé není dvakrát do roka, ale již jen v květnovém termínu. Letos 13.5. ve sportovní hale v Pohořelicích. Také původní kategorie pro 1.-3. třídy se rozrostla. Od loňského roku se soutěží ve dvou kategoriích: 1.-3. třída a 4.-5. třída.

V hlavní kategorii se Gepardům v posledních letech nadmíru dařilo. Vždyť tým slatinských Gepardů vyhrál poslední čtyři ročníky po sobě a komárovští Gepardi byli dvakrát třetí. Toliko výlet do historie. V aktuálním ročníku potvrdila stoupající úroveň naše přípravka, čili hráči 1. až 3. tříd. Přihlásilo se celkem 5 družstev, kromě Gepardů soutěžili v turnaji týmy Pitbulls Ivančice, Panthers Božice a domácí Černí Jestřábi Miroslav. Gepardi Slatina obhájili loňské bronzové medaile, když porazili domácí tým 2:1, Božice 4:2, s pozdějšimi vítězi z Ivančic odešli poraženi 2:6. Ještě lépe si vedli Gepardi Komárov, kteří také prohráli jen s Ivančicemi a v přímém souboji o stříbrné medaile přetlačili Slatinu 3:2.

V hlavní kategorii tradičně soutěžilo 8 týmů, rozdělených do dvou skupin. Úroveň týmů se vyrovnává, což napovídají i výsledky slatinských Gepardů: s Pitbully 3:0, Božice 9:1 a „čičiderby“ s Gepardy Komárov -white 3:8. Ve vedlejší skupině druhý tým Gepardů z Komárova hrál s favority 2:7 (Miroslav), 3:15 (Pohořelice) a remizoval s Dolními Kounicemi 5:5.

Slatina se v semifinále utkala s Turbošneky Pohořelice a po krásném boji těsně padla 4:5, v boji o třetí místo již předchozí výkon nezopakovala a tak se z bronzových medailí radoval domácí tým. Gepardi Komárov ve svém semifinále porazili Černé Jestřáby 5:3. Ve finále jí však utekl začátek zápasu a přes mocný finiš odešli naši poraženi po výsledku 5:7. Po delší době se tak radoval z vítězství v turnaji tým pohořelických Turbošneků.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu