Elévové
03.11.2020

Ohlédnutí za turnajem elévů

Zdeněk Mazáč, Ondřej Škil
Nucenou přestávku v důsledku vyhlášení nouzového stavu a dalších opatření vyhlášených vládou ČR dnes vyplníme ohlédnutím za posledním turnajem kategorie elévů pohledem trenérů Zdeňka Mazáče a Ondřeje Škila.

Ročníky 2010 pohledem Zdeňka Mazáče

Další zastávkou v rámci jihomoravské ligy elévů v sobotu 10.10.2020 byla nová a překrásná hala ve Svitávce. Naše první družstvo elévů (ročníky 2010) v prvním zápase nastoupilo proti týmu Gullivers Y. Velmi dobře technicky a atleticky vybavený soupeř vlítl na naše borce a zatlačil nás do defenzívy. Postupem času se naši chlapci se hrou soupeře srovnali. Hra se přelévala se strany na stranu a bezbrankový stav, hlavně na naší straně, střežil výborně chytající gólman Tom Chmela. První střelecký úspěch ve velmi pohledném zápase nakonec zaznamenali naši chlapci. A po čase ještě navýšili skóre na dvoubrankové vedení. Soupeř zareagoval zvýšením tempa a rychlými přesnými kombinacemi srovnal. Hra v rychlosti gradovala a konečné skóre 4:4 bylo v tomto zápase spravedlivý výsledkem. Obě družstva mohla být se svým výkonem spokojena.

Druhý zápas proti mladším Troopers Green byl v naší režii. Brzy jsme se ujali vedení, které jsme postupem času navyšovali. Naše kombinační hra navíc s výbornou obranou slavila úspěch v konečném skóre 11:0.

Třetí zápas proti velice oslabeným Letovicím (měli pouze tři hráče do pole), byl rozhodnut hned v prvních minutách, kdy se skóre navyšovalo raketovou rychlostí. Během hry jsme se domluvili s trenérem soupeřů, že využije nabídky z jiného družstva k zapůjčení tří dalších hráčů. Proti posílenému soupeři, ale stále slavila naše kombinační hra úspěch a nám udělalo velkou radost, že se do střelecké listiny se zapsali všichni naši hráči v poli. Celkový účet zápasu se zastavil na stavu 17:1.

Na závěr naše chlapce vyzvali k poměření sil hráči Hattricku B, kteří navíc svého nejlepšího hráče zde na turnaji dali do brány. Hned od počátku bylo na hře patrno, že B tým Hattricku bude v zápase tahat za kratší konec. Naši útočníci se předháněli při pohledných kombinacích a ve střílení branek - v této minisoutěži „o nejlepšího střelce turnaje“ v našem týmu zabodoval Míša Mazáč. Zápas dohrávaný v pohodovém tempu, kdy naši chlapci polevili v druhé půli lehce v obraně, byl nakonec ukončen za stavu 16:5 v náš prospěch.

Chlapci dnes předvedli velice pěkné výkony a nás jen mrzí, že turnaj 15.11.2020 ve Slavkově u Brna byl z důvodu vyhlášení nouzového stavu zrušen.

Ročníky 2011 pohledem Ondřeje Škila

Na dnešní turnaj vyjeli gepardí elévové mimo Brno, do příjemného prostředí sportovní haly ve Svitávce. Blue tým opět doplnili kluci z přípravky a ač byli mnohdy o hlavu menší než protihráči, vůbec si nevedli špatně.

Prvním velmi kvalitním soupeřem byl FBK Atlas Blansko, prosadit se dokázal jen Davča Mazáč, díky kterému nebylo skóre s nulou, ale 1:5, nicméně kluci v sobě nezapřeli bojovníky a snažili se do poslední minuty držet krok.

V druhém zápase se Sokol Brno I EmkoCase Gullivers K byli kluci fantastičtí, v úvodních minutách dal dva rychlé góly Vláďa Škil, poté Vojta Malík, ale Gullivers dokázali dotáhnout na 3:3 po první půlce hry. Byly to nervy až do konce, kdy se závěrečným hvizdem vstřelil gól Kuba Tauvinkl, který už rozhodčí neuznal, takže zápas skončil krásnou, těsnou a hlavně zaslouženou výhrou 5:4.

Po zhruba hodinové pauze kluky čekal FBŠ Hattrick Brno, který Gepardy bohužel rozstřílel 13:3. Hattrici pálili ze středu hřiště a i když měli naši kluci spoustu šancí, ne a ne proměnit.

I přes velký gólový rozdíl z předchozího zápasu se dokázali koncentrovat na poslední a v první půlce Orly z Boskovic doslova „namazali na florbalky“. Na závěr zápasu klukům zafandili "elevové 2010” a zápas skončil remízou 4:4.

Ačkoli se za současné situace hrálo bez diváků, atmosféru se snažil kompenzovat realizační tým a všichni kluci si turnaj užili, podali skvělé sportovní výkony, parádní góly, přesné přihrávky a musíme vyzdvihnout i excelentní výkon brankářky Nikči Kouřilové.

Věříme, že se všichni potkáme na dalších turnajích a gepardí šelmy budou opět útočit.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu