Elévové
26.04.2024

Elévové: Budoucí družstvo mladších žákyň zažilo premiéru jak hrom!

Redakce
V sobotu 6. 4. odehrály naše všechny 3 týmy svá předposlední utkání. Tým blue se vydal do Svitávky a týmy yellow a white odehráli své zápasy v Brně. Poprvé v historii klubu se také stalo, že nastoupilo celé družstvo holek, našich budoucích mladších žákyň. To jak se dařilo všem 3 týmům se dozvíte níže.

Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpán Klvač – Lukáš Zána, Martin Sedláček, Kai Kružel, Pepa Vašek, Jirka Šilhan, Filda Jurza, David Hutyra

V prvním zápase ve Svitávce nás čekal tradiční rival z Hornets. Bohužel jsme na úvod zaspali a soupeř během prvních dvou střídání vstřelil dva góly. Postupně jsme dorovnali hru a v druhé půlce za stavu 3:4 měli spoustu šancí na vyrovnání. Bohužel to tam nespadlo, a naopak Horneti udeřili a upravili na konečných 3:5.

Další brněnské derby s Troopers vynikalo hrou nahoru a dolů. Na obou stranách excelovali zejména brankáři. Gepardi opět prohrávali, ale po vyrovnání v druhé půlce jsme byli lepším týmem. Radoval se však opět náš soupeř, nicméně povedlo se nám nakonec Pepovým gólem srovnat na spravedlivou remízu 3:3.

Domácí Boskovice byly natěšené, dobře bránili a dokázali proměnit několik přesných střel. Gepardi měli víc ze hry, ale nedokázali jsme se dostat před soupeřova skvělého brankáře a zejména rozehrávka a kombinace vázla. Nakonec i toto utkání skončilo remízou 3:3.

Poslední brněnské derby s Husovicemi jsme opět odstartovali obdrženým gólem, ale poté již Gepardi převzali otěže hry, dokázali jsme i lépe kombinovat a utkání dovedli do pohodové výhry 8:1.

Michal Dess (Gepardi): Turnaj byl na konci sezóny dobrou ukázkou našich silných i slabých stránek. Bohužel pořád trvá, že většinou zaspíme úvod utkání a musíme dotahovat. Je vidět individuální kvalita hráčů a dobré technické dovednosti, ale stále se trápíme s rozehrávkou a pohybem. Ale i tak se nám podařilo zahrát pěkná utkání. Děkuji klukům za předvedení výkon a těším se na další práci v tréninku i na turnajích.


Gepardi Brno yellow

Sestava: Mikuláš Hladík – Milan Coufal, Marek Fic, Mikuláš Kohl, Daniel Ponížil, Tomáš Svoboda, Jaromír Urbánek, Jan Žižka

K prvnímu startu nás přivítalo Znojmo. Oponent ukazoval kvality svého kontaktního florbalu, my jsme si ovšem dokázali vytvořit spoustu šanci již v první polovině. Jediné, co nás trápilo, bylo zakončení a trefování konstrukce. Druhá polovina ukázala pravidlo: nedáš, dostaneš. Šancí pro nás bylo mnoho, bohužel jsme je nedokázali proměnit, díky neproměněným šancím zápas dopadl 3:6.

Druhý zápas proti Hattricku Brno byl úplně jiné kafe. Kluci ze začátku sice zmatkovali, ale dokázali vytvořit spoustu šancí proti lepšímu soupeři. Bylo neskutečné, že po první polovině byl stav 1:2 pro soupeře, věděli jsme, že tento stav můžeme v klidu srovnat a vyhrát zápas. Bohužel pro nás v druhé polovině soupeř ukázal své kvality, naše výborná snaha na něj nestačila a tak zápas dopadl 4:6.

Předposlední zápas proti dalšímu brněnskému celku Gullivers vypadal opět nadějně. Po první polovině byl stav nerozhodný a to 1:1. Kluci se opět snažili porazit velmi kvalitního soupeře. Bylo skvělé pozorovat hráče, kteří mají za sebou již dva zápasy, ale i tak do toho dají vše. Ačkoliv nás v tomto zápase opět nepodrželo střelecké štěstí, hodnotil bych ho jako nejlepší zápas dne, jelikož kluci se do poslední vteřiny nevzdávali naděje a hráli skvěle. Zápas byl těsný a skončil 4:5 pro soupeře.

Poslední zápas na hale jsme odehráli proti Shooters Beta, již od začátku jsme hráli o poznání lépe než soupeř, ale byla vidět únava z minulých zápasů. Kluci ukázali to, co umí, ale zápas nehráli na 100% a tak po první polovině byl stav 4:2. V druhé polovině jsme pouze upevnili výsledek a upravili na 7:3.

Lukáš Martinek (Gepardi): Děkuji klukům za výkony hlavně proti Gulls a Hattricku. Bylo super vidět, že kluci mají chuť hrát a že se nezaleknou ani kvalitnějšího soupeře. Na střelách zapracujeme a vrátíme se silnější a zkušenější, děkuji rodičům za účast.


Gepardi Brno white

Sestava: Sofie Šimoníková – Katarína Kruželová, Terezie Malíková, Jana Faltýnková, Vanesa Diro, Karolína Manďáková, Laura Glozíková, Eliška Dolníková

Poprvé v historii odehrál celý holčičí tým svůj turnaj v elévech. A byla to premiéra jak hrom.

V prvním zápase jsme se utkali s Bulldogs. Začátek utkání nám utekl a soupeř mohl po pár minutách v klidu kontrolovat průběh zápasu. Holky se postupem času dostávali do tempa. To ale nic nezměnilo na tom, že si ze zápasu nakonec odnesl výhru právě soupeř.

Druhý zápas se Znojmem vypadal ale už úplně jinak. Soupeře jsme tlačili, ale v koncovce se nám zatím moc nedařilo. Neproměnili jsme ani nařízené trestné střílení. Ke konci poločasu jsme nešťastně inkasovali 2 góly. O poločase jsme si vysvětlili, že nic není ztracené a s výsledkem můžeme stále něco udělat. Druhá půle se nesla ve znamení euforie. Naše hráčky vytvořili tak obrovský tlak, které Znojmo nemohlo přečkat s čistým štítem. Rázem jsme během pár střídání srovnali skóre zápasu, a dokonce se i ujali vedení a dokončili tak bleskový comeback. Bohužel soupeř se nevzdával a podařilo se mu utkání srovnat. Ale minutu před koncem ukázala Laura (její 2 zápas v životě) neskutečné sólo a míč doručila do soupeřovi svatyně. Euforie netrvala moc dlouho, protože soupeř dokázal ještě ke konci zápasu znovu srovnat a poté se už skóre nezměnilo.

Třetí zápas jsme odehráli s domácími Gullivers. Zápas byl celou dobu vyrovnaný. O poločase vedli Gulliveři o pouhý gól. V druhém poločase byla Gepardům správně neuznána branka a soupeř vzápětí navýšil své skóre. 2 minuty před koncem se už potřetí v ten den prosadila Vanesa z přípravky a bylo zaděláno na drama v posledních minutách. V nich ale Gulliveři vymetli holkám šibenici a zápas byl rozhodnut.

V posledním zápase jsem se utkali s Hattrickem. Neměli jsme co ztratit a chuť po vítězství byla obrovská. Díky skvělému nasazení a obrovskému tlaku jsem soupeři vstřelili 2 góly. V bráně nás neskutečně podržela Sofie, která do konce poločasu nenechala za sebe projít jediný míček. V druhém poločase dokázal soupeř vstřelit kontaktní branku. Nám ale už konečně přálo i to štěstí a míček se dokutálel za golmana soupeře po situaci za bránou. Hattrickům se ale znovu podařilo snížit skóre utkání pár minut před koncem. V posledních minutách předvedli všechny hráčky naprosto odbojovaný výkon a mohli se tak poprvé radovat z vítězství.

Vilém Zrza (Gepardi): Dnes jsme byli svědky nového začátku. Tuto novou etapu jsme odstartovali naprosto skvělým výkonem. Na neskutečný comeback proti Znojmu a skalp Hattricku asi už snad nikdy nezapomenu. Holky jsou dravé, plné síly ale hlavně i vůle. V každém zápase nechali na hřišti všechno a ta výhra byla doopravdy zasloužená. Už se nemůžu dočkat až příští sezónu postavíme první tým mladších žákyň v historii Gepardů. Děkuji moc rodičům za neskutečnou podporu ve všech zápasech :).

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu