Mladší žáci
02.03.2024

Mladší žáci: Oba týmy se představily ve stejný den

Redakce
V neděli se představily oba týmy mladších žáků v brněnských halách. Tým Blue nastoupil v hale Sportpoint již od ranních hodin, zatímco tým Yellow si zahrál netradičně odpoledne v Tuřanech.

BLUE TÝM – SPORTPOINT

Bulldogs Brno Black – FBC Gepardi Brno Blue 7:1

V neděli se tým mladších žáků “Blue” utkal se třemi silnými soupeři na SH Sportpoint. Hned první zápas jsme sehráli s brněnskými Bulldogs. Naneštěstí pro nás dal soupeř první branku hned ze začátku zápasu a tím roztrhl pytel s góly na jejich straně. Kluci bojovali statečně a snažili se s Buldoky držet krok, ale bohužel nestačili. Nakonec jsme s Buldoky padli 1:7.

FBC Gepardi Brno Blue – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 1:8

Druhý zápas jsme změřili síly s týmem Gullivers Brno. Kluci předvedli slušný výkon, ale stejně jako proti Buldokům jsme neproměňovali šance, které jsme si vytvořili. To ale náš soupeř prováděl s chutí a lehkostí, a tak jsme prohráli 1:8.

FBC Gepardi Brno Blue – ŠSK ZŠ Očovská Hodonín 5:6

Poslední zápas navazující na ten s Gullivery proti hodonínskému Očovu. Do tohoto zápasu kluci nastoupili kluci s největším nasazením a předvedli florbal, který chceme hrát. Zápas byl napínavý a výsledek se po celou dobu zápasu přeléval z jedné strany na druhou. Bohužel jsme dostali v posledních dvou minutách gól, na který jsme už nezvládli zareagovat. Nakonec krásný zápas s hořkou porážkou 5:6.

Michal Matýsek (FBC Gepardi Brno): Jsem obrovsky rád, že kluci dokázali, že umí dát góly a být nebezpeční v každé situaci. Ve všech zápasech nás podržel skvělým výkonem brankář. Velká škoda neproměněných šancí, protože by každý ten zápas vypadal trochu jinak.


YELLOW TÝM - TUŘANY

FBC Gepardi Brno Yellow Aligators White 2:6

Od začátku zápasu bylo jasné, kdo bude mít více ze hry a my jsme to nebyli. Aligatoři se pomocí svých šikovných obránců dostávali do šancí, které jsme nedokázali zastavovat a v rychlém sledu nám soupeř nastřílel 2 branky. Po studené sprše jsme se probrali a zahrozili i my, ale šlo zejména o brejky nebo ojedinělé výjezdy z naší obrany. Většina zápasu se bohužel odehrála na naší půlce a nebýt skvěle chytajícího Honzy Lukáška, prohráli bychom mnohem větším rozdílem. Za nás se trefil Dan Havlíček a Sam Kondýsek. Bohužel zbytek našich šancí buď zblokovali obránci, nebo pokryl velký brankář Aligátorů.

FBO Orel Boskovie FBC Gepardi Brno Yellow 3:2

Druhý zápas vypadal velmi odlišně. Obrana pracovala jak dobře namazané hodinky, rozehrávka se dařila a hráli jsme aktivně po celém hřišti. Všechny zmíněné věci se projevili a v první půli jsme vedli zaslouženě 2:0. V druhé půli přidal soupeř na důraze. Naše hra se na tom také podepsala. Po prvním obdrženém gólu jsme pořád hráli velmi vyrovnané utkání. Bohužel těsně před koncem zápasu došel náš starý známý, výpadek na 2 minuty. Za tento čas jsme úplně vypnuli a ztratili tím i zápas. S Boskovicemi jsme tedy už potřetí prohráli.

FBC Gepardi Brno Yellow – Sokol Ivanovice na Hané 2:4

Do posledního zápasu se přenesl důraz soupeře a umocnil se na druhou. Průběhu nepomohl ani brzo obdržený gól, který padl kvůli nervózním prvním minutám. Důraz soupeře nepolevoval a hraniční fauly byli na denním pořádku. I na rozhodčí to nakonec bylo moc a začalo se vylučovat. Soupeř však cítil, že má navrch, takže nepřestával ve svém stylu hry, který mu přinesl další 2 góly. I přes obrovskou snahu, odvahu a odhodlání chodit do nepříjemných soubojů jsme dokázali pouze korigovat skóre brankou Kuby Tauvinkla.


Matěj Vorba (FBC Gepardi Brno): Začátek turnaje nám moc nevyšel, ale postupem času stráveném na hřišti se výkon zlepšoval a zlepšoval. V druhém zápase nám chyběl kousek od premiérového vítězství nad Boskovicemi. Bohužel jsme na chvilinku vypli a manko se nám už nepovedlo dohnat. Třetí zápas ani komentovat nebudeme. K němu bychom pouze dodali, že jsme všichni odešli z haly po svých a nikomu se nic závažného nestalo. Děkujeme za podporu od rodičů a příště se snad více zadaří.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu