Elévové
01.03.2024

Elévové: Brněnské kolo přineslo mnoho výher

Redakce
Po měsíci odehráli elévové svá další utkání. Tentokrát nemuseli jezdit nikam daleko a během soboty a neděle odehráli své zápasy v Brně, kde se jim podařilo zapsat mnoho výher.

Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpán Klvač – Kai Kružel, Martin Sedláček, Lukáš Zána, Filip Jurza, David Hutyra, Vincent Schober, Katy Kruželová, Kája Manďáková

Po měsíci se elitní tým elévů představil na hale na Kounicově. Sestava se mírně změnila, poprvé se do blue týmu dostali Katy a Kája. Na úvod nás čekali Husovice. Díky tomu, že bylo postaveno pěkné velké hřiště, byl prostor kombinovat a uvolňovat se, což nahrávalo spíše rychlejším a technickým Gepardům. Navíc úvod zápasu opanoval Lukin, který “michiganem” v první minutě a proměněným “zoro” únikem ve třetí jasně nastavil ráz utkání. Gepardi dominovali, a i když některé šance zůstaly neproměněné, přidávali jeden gól za druhým. Husovice pěknou střelou od mantinelu do šibenice zaznamenali čestný úspěch, ale utkání skončilo dvojciferným vítězstvím Gepardů. Premiéru gólem oslavily i obě novicky.

Druhý zápas proti Gullivers byl už v jiným rychlostním stupni. Ze začátku nás soupeř překvapil a dostal se do spousty šancí, které ale Štěpa dokázal vychytat. Utkání bylo rychlé, pohledné, nahoru-dolů a patřilo k těm nejlepším, co Gepardi za sezónu odehráli. Na obou stranách excelovali hlavně brankáři, a tak po 20 minutách vše skončilo spravedlivou remízou 2:2.

V dalším zápase proti Židenicím jsme toužili odčinit debakl z minulého turnaje. Gepardi k zápasu přistoupili jinak než před měsícem na Sportpointu a dostali se do vedení 2:0, ale soupeř prokázal kvalitu, do půlky vyrovnal a na úvod druhé části dvěma rychlými góly získal vedení. Snížili jsme, ale vyrovnat se nepovedlo, naopak Židenice ještě jeden gól přidaly. I přes prohru ale Gepardi odehráli velmi pěkný zápas.

Na závěr turnaje jsme poměřili síly se Znojmem. Bylo vidět, že oba týmy byly už unavení a zápas měl vlažnější tempo. Povedlo se nám ale Znojmo nepustit k naší bráně, naopak my jsme se z úniků dokázali prosadit. Znojmo se zaměřovalo hlavně na střely z dálky a 5krát dokázalo dostat míček za Štěpánova záda, ale Gepardi nastříleli krásných 8 gólů a turnaj tak zakončili s bilancí 3 výher a jedné prohry.

Michal Dess (Gepardi): Po měsíční pauze a jarních prázdninách jsme odehráli pěkný turnaj. Jsem rád hlavně za to, že hráči pochopili nutnost pohybu na hřišti a přebírání a zastupování rolí. Velmi dobře se v blue-ku uvedli i Katy s Kájou.


Gepardi Brno white

Sestava: Mikuláš Hladík – Kai Kružel, Matyáš Machula, Daniel Ponížil, Jaromír Urbánek, Josef Vašek, Tomáš Svoboda

Do prvního zápasu s námi nastoupil domácí celek Bulldogs Brno Orange, ke štěstí soupeře jsme bohužel zaspali start zápasu, což trestal soupeř několika brankami hned v první polovině. Druhá polovina už vypadala poměrně vyrovnaněji, kdy náš celek stíhal soupeřovi a už nás trápila pouze nepřesná střelba. Bohužel kvůli ospalému vstupu do zápasu jsme prohráli 3:8.

Druhý zápas přinesl velmi vyrovnaný souboj se soupeřem Florbal Rosice, hlavním problémem byla první lajna soupeře, která dokázala nastřílet hned během startu dva rychlé góly, gepardi ovšem tentokrát nezaspali a odpověděli na toto skóre třemi brankami, díky těmto brankám se gepardi vrátili zpět do hry a v druhé polovině se končilo za stavu 6:4 pro nás. V tomto zápasu musím vyzdvihnout útočníky, kteří si uměli říct o nahrávku a začali více spolupracovat spolu, přesně jak jsme si domluvili na střídačce.

Další zápas jsme odehráli s naším známým soupeřem Aligators Green, v tomto zápasu se projevila kvalita našich hráčů a se soupeřem jsme neměli velké problémy, naši hráči hráli skvěle nahoru i dolů a bylo vidět, že jsme se poučili z předchozích zápasů. Na konci druhé poloviny tak skončil zápas výhrou 8:3.

Poslední zápas s TJ Znojmo ZŠ Mládeže byl velmi neméně zajímavý než předchozí dva, byla vidět už značná únava kvůli předchozím zápasům, ale naši hráči opět odehráli skvělý zápas, kde se vraceli do obrany a kde si zároveň pomáhali v útoku. Zápas byl zakončen výhrou 7:3.

Lukáš Martinek (Gepardi): Borci odehráli skvělý turnaj, celý tým pracoval výborně, jediné, co mě trochu mrzí, je ospalý start proti bulldogs, jinak musím vyzdvihnout výkon Mikyho Hladíka v bráně. Opět jsme nabrali spoustu zkušeností a jsme každým turnajem na lepší cestě. Soupeřům děkuji za zápasy.


Gepardi Brno yellow

Sestava: Sofie Šimoníková – Karolína Manďáková, Katarína Kruželová, Mikuláš Kohl, Jiří Šilhan, Jan Žižka, Ondřej Kubosch

V neděli odehrála své utkání za tým Yellow již tradičně promíchaná sestava holek a nadějných hráčů z přípravky.

V prvním utkání nás čekali Troopers. Tentokrát se nám nepodařilo pohlídat si začátek utkání a rázem jsme prohrávali o 3 góly. Ke konci poločasu se nám podařilo vyrovnat hru a hned poté vstřelit 2 góly. O poločase byl tedy rozdíl o pouhý gól. Druhý poločas se nesl ve stejném duchu jako konec toho druhého, ale byli to právě Troopeři, kteří dokázali navýšit své skóre. Nám se ale znovu podařilo vstřelit kontaktní branku a zápas se blížil do dramatického konce. V něm ale nakonec Troopeři vstřelili poslední gól zápasu a na jejich nedělní účet si připsali první výhru.

Další zápas jsme odehráli proti Znojmu. Hned při prvním střídání jsme si dokázali vytvořit dvě gólové situace, které jsme nedokázali proměnit, ale jak se říká: „Do třetice všeho dobrého :)“, tak jsme se po třetí vyložené tutovce mohli radovat. Bohužel jsme ale do konce zápasu nedokázali navázat na tohle první střídání a spíše se čím dál tím více střelecky trápili. Soupeř dokázal utkání otočit a výhru si pohlídat.

Ve třetím zápase jsme hráli proti Aligators. Zde se nám vůbec nepovedla první polovina, ale neklesali jsme vůbec na mysli a o přestávce si vysvětlili, co děláme špatně a co musíme do druhé půle zlepšit. V druhé polovině se nám podařilo smazat třígólové manko a už to vypadalo, že bychom mohli sahat i po vítězství. Jenže jsme v posledních vteřinách bohužel dostali gól a zápas tak nešťastně prohráli.

Před posledním zápase s Hornets jsme si snažili vyčistit hlavy skupinovým povídáním o věcech, které nemají s florbalem nic společného. Nástup do zápasu právě s čistými hlavami se ukázal jako naprosto nejlepší taktika. Hned od začátku jsme diktovali tempo hry a dokázali vstřelit 2 góly. Soupeř, ale také hrál velmi kvalitně a do konce poločasu dokázal skóre srovnat. V druhé půlce začal mít větší slovo soupeř hlavně díky individuální šikovnosti určitých hráčů. I přesto, že se nám podařilo vsítit znovu 2 góly, tak jsme se z výhry radovat nemohli, protože soupeř dokázal vsítit góly 4.

Vilém Zrza (Gepardi): I přesto, že jsme nevyhráli jediný zápas, musím tento turnaj hodnotit pozitivně. Utkali jsme se s lepšími týmy než minule, ale ani v jednom zápase jsme neschytali žádný debakl. Štěstí na naší straně dnes úplně nestálo, ale takový florbal je. Máme stále na čem pracovat, ale je super vidět, jakým zlepšením naši hráči a hráčky prošli. Děkujeme rodičům za podporu :).

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu