Starší žáci
03.02.2024

Starší žáci: Oba týmy se představily na VUT

Redakce
V sobotu 27.1. odehrály další zápasy oba týmy starších žáků. Jak se jim dařilo se dočtete v tomto článku.

FBC GEPARDI BRNO blue - Bulldogs Brno 3:21

Do prvního zápasu dne vstoupili Gepardi proti Bulldogs Brno. Soupeř, který má jedny z největších kvalit v ČR to hned od začátku utkání dokazoval. Velmi rychlou a přesnou kombinační hrou stříleli jednu branku za druhou a po první třetině tak Gepardi ztráceli již 11:0. Do dalších třetiny si dali Gepardi dílčí cíle, které se snažili plnit. Druhá část zápasu byla o něco pomalejší a nabídla zlepšený výkon od hráčů v modrožlutých dresech. Povedlo se i vstřelit gól a druhá třetina skončila mnohem lepším výsledkem a to 1:4 z pohledu Gepardů. Do třetí třetiny šli mladé šelmy s čistou hlavou, jelikož o výsledku utkání již bylo rozhodnuto a všichni se tak mohli soustředit pouze na předváděnou hru. V té Gepardi navázali na druhou třetinu a každé střídání odváděli maximum. Povedlo se vstřelit další dva góly, a i přes to, že soupeř dal ve třetí třetině dalších šest gólů, tak celkový dojem z hry byl poměrně dobrý. Všichni věděli, že Bulldogs zatím není soupeř, se kterým se můžeme srovnávat a že zajímavější zápas dne Gepardy teprve čeká.

FBC GEPARDI BRNO blue - Troopers 6:5

Druhý zápas proti Troopers začali Gepardi velmi dobře, kdy si dokázali vytvořit řadu šancí. Bohužel ale žádnou z nich nedokázali využít, když za brankářem soupeře zazněla pouze tyč. První gól padl v desáté minutě, a to do gepardí sítě. O minutu později bylo ještě hůř, kdy soupeř vsítil další gól a šel tak do dvoubrankového vedení. Půl minuty před koncem se ale zásluhou Šimona Eledera podařilo snížit. Do druhé třetiny se tak šlo za stavu 1:2 pro soupeře. Druhá třetina nepřinesla pro Gepardy nic moc dobrého. Nejprve se nepodařilo ubránit soupeřovu přesilovku a o dvě minuty šli Troopers již do tříbrankového vedení. Sedm vteřin před koncem třetiny byl znovu vyloučen hráč Gepardů a před třetí třetinou to tak s Gepardy nevypadalo moc dobře. Stav byl 1:4 a do závěrečné části se vstupovalo pouze ve čtyřech hráčích. Gepardi se ovšem během přestávky semkli a postupnými kroky se začali vracet zpět do zápasu. Nejprve ustáli přesilovou hru soupeře, aby hned po skončení oslabení snížili opět zásluhou Šimona Eledera. Tyto události kluky nakoply a na hrací ploše to vypadalo, že je najednou úplně jiný tým než ve druhé třetině. O minutu později snížil na rozdíl jediné branky Tomáš Graffe. Bylo zaděláno na zajímavý závěr utkání. O chvíli později ovšem rozjetý gepardí vlak zabrzdil vstřelený gól soupeře. Nově nabuzený tým, který ucítil šanci zvrátit výsledek zápasu na svoji stranu se ovšem nevzdal a o dvě minuty později to, po gólu Filipa Borkovce, bylo opět o jediný gól. Čtyři minuty před koncem ovšem přišlo další vyloučení Gepardů a pro všechny to tak byl těžký okamžik, který bylo potřeba překonat. Oslabení se nakonec podařilo přestát bez obdrženého gólu a Gepardi tak šli do závěrečného tlaku s jasným cílem, vyrovnat výsledek zápasu. Pouhých třináct vteřin před koncem se tohoto cíle podařilo dosáhnout, a to když vyrovnávací trefu zajistil Jáchym Ondráček. Vše nasvědčovalo tomu, že zápas rozseknou nájezdy. Mladé gepardí naděje ale měly jiný plán. Po dalších pěti vteřinách, neskutečných osm vteřin před koncem zápasu, Gepardi střílí další gól a opět je to z čepele Jáchyma Ondráčka. Neskutečným týmovým výkonem se tak v posledních patnácti vteřinách utkání podařilo výsledek otočit a Gepardi mohli slavit další výhru.

Ohlasy

Ondřej Dohnal (Gepardi): V prvním zápase kluci předvedli zlepšený výkon oproti prvnímu zápasu s tímto soupeřem. Nicméně Bulldoci zatím nejsou úplně soupeřem pro nás. Náš hlavní focus směřoval až k druhému zápasu. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, kdy jsme hráli svoji aktivní hru a myslím si, že jsme měli více ze zápasu. Druhá třetina se nám ovšem vůbec nepovedla. V této třetině vynikl náš brankář Adam Šimoník několika skvělými zákroky, kterými celému týmu dal ještě šancí zvrátit zápas. To, co se dělo ve třetí třetině bylo šílené. Kluci hráli opravdu velmi aktivně a byla na nich vidět touha po vstřílení gólů a víra v to, že zápas dokážou otočit, a to se nakonec povedlo. Velmi děkuji všem hráčům, že to nevzdali a věřili sami sobě. Děkuji také všem rodičům, kteří kluky přišli podpořit přímo na halu.

FBC GEPARDI BRNO yellow - FBŠ Hattrick Brno Blue 2:14

Yellow tým starších žáků nastoupil v sobotu na VUT v oslabené sestvě s dvěma nováčky napřed proti Hattricku. Na úvod byla hra vyrovnaná, Hattrick se dokázal kombinačně dostat před Dana, který ale svůj tým držel, z Gepardů se do zakončení tlačil hlavně David. Po polovině první třetiny jsme obdrželi gól ze sporně nařízeného nájezdu, Hattrick za chvíli přidal druhý, ale Gepardi se nepoložili a David nás svým góle udržel v dostřelu. Ve druhé třetině se Gepardi snažili o srovnání, ale narážely na výborný výkon bývalého Geparda Toma Chmely v bráně Hattricku, po půlce zápasu pak soupeř využil několik brejků a třemi góly odskočil. Do poslední třetiny jsme šli se snahou s výsledkem něco udělat, David trefil z úniku svůj druhý gól v zápase, ale bylo vidět, že nám dochází síly, nezvládali jsme dostupovat soupeře a Hattrick když měl čas na přípravu, pálil na Danovu bránu nechytatelné střely. Ze začátku vyrovnaný zápas tak skončil jasně pro soupeře.

Sokol Brno I EMKOCase GulliversB - FBC GEPARDI BRNO yellow 27:2

V druhém zápase proti Gullivers jsme od začátku tahali za kratší konec. Soupeř nás velmi účelně napadal, nedoklázali jsme se mu vyrovnat hlavně v rychlosti a technice. V první třetině se za nás trefil opět David po pěkné akci zakončené kličkou na brnakáře a střelou do prázdné brány, ale Guliveři za třetinu překonali Dana hned pětkrát, v druhé části svůj příděl ještě zdvojnásobili a i když ve třetí části zaznamenal druhý čestný úspěch Tadeáš po přiťuknutí od Vládi a rychlém sólu, Guliveři na hřišti kralovali a po zásluze nám udělili slušný debakl.

Ohlasy

Michal Dess (Gepardi): Po dlouhé době jsme měl možnost stát na lavičce starší kategorie, ale bohužel to moc nedopadlo. První zápas byl škoda, dvě třetiny byla hra vyrovnaná a sráželo nás neproměňování šancí, v poslendí třetině už odešly síly a hlavně důslednost v obraně. Druhý zápas byl od začátku pod taktovkou Gulíků. Kluci bojovali, ale na soupeře jsme neměli. Ukázalo se, že v některých aspektech za top týmy ještě dost ztrácíme. Noví kluci určitě nepropadli a zápas odehráli, ale ukázalo se, že je třeba ještě hodně tréninku.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu