Elévové
24.01.2024

Elévové: Promíchání sestav přineslo překvapivé výsledky

Redakce
Hned víkend po turnaji v Praze čekaly na elévy další zápasy. Trenéři se vůbec nebáli experimentovat se sestavami a díky tomu nebylo o překvapivé výsledky nouze.

Gepardi Brno white

Sestava: Sofie Šimoníková – Karolína Manďáková, Terezie Malíková, Katarína Kruželová, Tomáš Zána, Mikuláš Kohl, Jiří Šilhan

V sobotu se tým white vydal do Slavkova. Znovu jsme se snažili o zpestření sestavy, a tak jsme postavili jednu trojici čistě z holek a druhou trojici čistě z kluků z přípravky. No a tato sestava si vedla nad očekávání.

V prvním utkání jsme hráli s Hovorany. Utkání bylo v první půli vyrovnané, ale i tak si soupeř dokázal udržet jednobrankové vedení, i přesto, že jsme 1 gól vstřelili. V druhé půli jsme měli herní převahu, ale vůbec se nám nedařilo zužitkovat naše střely, které brankáře moc neohrozily. Ke konci zápasu jsme i přes náš tlak obdrželi gól a utkání tak prohráli.

Před druhým utkáním jsme si řekli, že se nyní budeme soustředit hlavně na střelbu, ale v obranné činnosti nepolevíme. Hráči a hráčky našeho týmu si tato slova vzali k srdci a Aligátorům white dokázali hned v prvním střídání vstřelit 2 góly. Kanonáda pokračovala celou dobu v průběhu zápasu a my se tak mohli radovat z výhry, dvojciferného počtu vstřelených branek a čistého konta.

Ve třetím zápase jsme se utkali s Holubicemi. Už před zápasem jsme věděli, že to bude poměrně tvrdé klání. Svěřenci a svěřenkyně, ale do zápasu vstoupili nebojácně a čistou fyzickou hrou dokázali soupeře držet na uzdě. Postupem času jsme si dokázali vytvářet vedení, ale také přibývalo i dost seker a dalších faulů od soupeře. Utkání jsme si i přes trochu vyhecovaný konec dokázali jasně udržet a znovu jsme se mohli radovat z výhry a čistého konta.

Poslední utkání jsme odehráli proti ŠSK ZŠ Očovské Hodonín blue. V tomto posledním zápase jsme ukázali, že nám síla, fyzička ani chuť vyhrát neodešla. Po prvním vstřeleném gólu jsme utkání kontrovali až do konce. Obdrželi jsme ale po dvou zápasech docela kontroverzní gól, ale ten nám náladu nijak nezměnil, protože jsme se mohli radovat z třetího vítězství za sebou.

Vilém Zrza (Gepardi): Za mě naprosto nejlepší výkon od téhle sestavy v sezóně. Podat ve všech zápasech konstantně dobré výkony bylo pro mě velkým překvapením. Ale když máte sestavu z hráčů a hráček, kteří jsou ochotni nechat ve všech 4 zápasech vše, poslouchat své trenéry a plnit jejich pokyny na jedničku, tak člověk vlastně nemůže být ani překvapený. Velice mě také potěšila naše obranná činnost a golmanka, protože jsme za celý turnaj dostali jen 5 gólů. Děkuji rodičům za podporu svých dětí a těším se na další turnaj :).

Gepardi Brno yellow

Sestava: Honza Žižka – Lukáš Zána, Kai Kružel, Filip Jurza, Miky Hladík, Honza Kocián, Jarda Urbánek, Tomáš Svoboda, Dan Ponížil, Theo Vaishar

K prvnímu turnaji v roce 2024 nastoupil Yellow tým v sobotu 13.1. ve Slavkově. Na úvod nás čekalo Blansko. I když se nám povedlo hned v prvním střídání po asi 8 našich střelách dostat z brejku gól, nesložili jsme hlavy a během chvíle vyrovnali a dostali se do vedení. Byl znát elévský syndrom prvního utkání, které bylo docela pomalé a ospalé, ale i tak jsme si pohlídali pohodovou výhru 6:2.

Druhým soupeřem byla velmi silná Strážnice. Soupeř byl rychlý a důrazný, tlačil se do zakončení, ale dokázali jsme odolávat a připojili i několik krásných akcí. Skóre se přesýpalo z jedné strany na druhou, ale když Jarda minutu před koncem střelou do šibenice vyrovnal na 5:5, byla z toho velmi cenná remíze.

Další zápas s domácím Slavkovem jsme si pohlídali od začátku. Soupeře jsme moc nepouštěli na vlastní půlku, dokázali jsme si i nahrát a vytvořit šance a dát několik pěkných gólů. Výhra 5:0 byla korunována vychytanou nulou Mikyho, který tak ozdobil svou premiéru v brance.

Na závěr nás čekali Aligátors green. I když utkání bylo vyrovnané, nedokázali jsme spoustu šancí proměnit a soupeř se dostával pěknými kombinacemi i dorážkami před Mikyho, který vše chytit nemohl. Postupně jsme v utkání tahali za kratší konec hlavně skrz nervozitu, odešla nám hlava. Takže nakonec z toho byla první prohra 4:6.

Michal Dess (Gepardi): Yellow tým vstoupil do nového roku velmi dobře. Povedlo se nakombinovat hráče se zkušenostmi i s nováčky z letošní sezóny, kromě posledního utkání jsme se dokázali soupeřům vyrovnat a většinou je i přehrát. Mám radost, že spousta gólů padla po pěkných kombinacích a byly vidět prvky hry, kterou chceme v Gepardech předvádět.


Gepardi Brno blue

Sestava: Jan Žižka – Kai Kružel, Lukáš Zána, Vincent Schober, Filip Jurza, Matyáš Machula, David Hutyra, Josef Vašek

První oponent, vůči kterému jsme se postavili, byl Bulldogs Brno Orange. Do začátku jsme vstoupili ospalou hrou, k našemu štěstí byl soupeř ve stejném rozpoložení, a proto první zápas skončil výhrou 2:1 pro nás.

Druhý zápas přinesl o něco živější hru, proti FBO Orel Boskovice jsme ukázali alespoň něco z našich dovedností. I když se nám stále nedařilo skórovat do skoro otevřené brány, dokázali jsme uhrát tento zápas na slušný výsledek 4:1.

Třetí zápas přinesl klasického soupeře, a to Florbal Židenice, bohužel kvůli našim chybám a ospalé hře si soupeř zkušeně lítal po hřišti a ukončil hru nekompromisním výsledkem 12:0.

Čtvrtý zápas ukázal, že obranná hra a hra tělem někdy znamená více než kvalitní útok. Poslední zápas proti Hodonínu tak bohužel skončil prohrou 2:4.

Lukáš Martinek (Gepardi): I přes ospalý turnaj jsme dokázali uhrát 2 výhry a klukům mohu poděkovat za slušný výkon, bohužel nejsme kapela, abychom stále vyhrávali.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu