Mladší žáci
23.11.2023

Mladší žáci: Další ligové zápasy aneb co se dělo v sobotu

Redakce
V sobotu 18.11.2023 čekalo mladší žáky další ligové kolo Ligy této kategorie. Blue tým si tentokrát zaje zahrát své zápasy do Znojma, mladší žáci Yellow se vydali na turnaj do nedaleké haly v Tuřanech. Kvůli prodlouženému víkendu odpadlo pár jmen, a proto hráli jen v devíti hráčích v poli.

BLUE TÝM – ZNOJMO

TJ Znojmo LAUFEN CZ – FBC Gepardi Brno Blue 6:2

V místí sportovní hale se hned v prvním zápase postavili domácímu Znojmu. Se soupeřem jsme odehráli letos nejvíce vzájemných utkání. Proto jsme věděli, co od něj čekat. Hráči na to byli připravováni, ale přesto se nám vstup do utkání nepovedl a Znojmo bylo aktivnější týmem v zápase. Dařilo se jim také navyšovat skóre. Ve druhé polovině jsme zakročili a hra se nám povedla vyrovnat a zvládli proměňovat naše šance! Konečný výsledek 2:6 jsme však odvrátit nezvládli. Byl to pro nás těžký zápas na rozjezd a soupeř předvedl své kvality zejména v zakončení svých šancí.

FBC Gepardi Brno Blue – Troopers Black 2:7

Druhé utkání bylo přesným opakem. Se soupeřem jsme hráli teprve první ligový zápas. Přesto jsme soupeře pozorovali v jejich prvním utkání proti Gullivers. Při poradě v šatně jsme si jednoznačně řekli, že soupeř nesmí mít na hřišti prostor a musíme si dávat pozor na jejich krosové přihrávky a hru na středu hřiště. A odkud dostaneme nejvíce branek? Samozřejmě ze středu hřiště. V utkání jsme nepředvedli vůbec dobrý výkon. Opět to byl výkon z řady těch, kdy hráčům vůbec nejely nohy a všude byli pozdě. Velká škoda, protože takové chyby nás prostě budou stát zápasy.

FBC Gepardi Brno Blue – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers 2:3

Poslední zápas po takovém špatném zápasu, bez pauzy a proti silným Gullivers – wau to bude nářez. Trenéři se s hráči mezi zápasy zavírají v šatně na asi 10 minut a hodnotí zápas s Troopers. Pokyny byly jasné musíme na hřišti nechat úplně vše. Od úvodu zápasu bylo znát daleko větší nasazení ze strany našich hráčů. Najednou jsme spolu komunikovali a dokonce zjistili, že dokážeme vyhrát i nějaký osobní souboj. Na hřišti byli konečně opět Gepardi! Nedali jsme svoji kůži vůbec zadarmo, vytvořili jsme si plno šancí, ale, bohužel, proměnili jen dvě. Soupeř však své šance proměňoval a do druhé poloviny jsme šli s nadějným výsledkem 2:2. Soupeř reagoval a prohodil brankaře, což se ukázalo jako klíčový moment utkání, protože brankařka nás ve druhé polovině několikrát vychytala a soupeř jednu ze svých šancí proměnil. Škoda ve výsledku je to těsná prohra, ale skvělý výkon, který je pro nás nejdůležitější.

Sestava: Šimoník/Tauvinkl – Bláha, Šenkýř, Škil, Malík, Mazáč, Zána, Kokeš, Budík, Kondýsek, Tauvinkl/Šimoník

Lukáš Beránek (FBC Gepardi Brno): Pokračujeme s výkony jako na houpačce. Dnes jsem si na střídačce občas přišel fakt zbytečně. Jako by nás hráči nechtěli vnímat. Proti Troopers dáme kontaktní gól a poté máme náš bohužel už typický výpadek a dostaneme 3 góly za minutu a půl? Achjo takto ne… Hráčům jsem dal po zápase svoji nespokojenost najevo v šatně. Ovšem zde pozor, pochvala a luxusní výkon proti Gullivers! Kluci měli za úkol komunikovat a řešit situace na střídačce sami (vše dostali k dispozici, tabulky, fixy…). Moc se mi líbilo, jak najednou fungovali jako tým a výkon byl opravdu skvělí, možná nejlepší v celé sezóně. Díky moc za tento zápas a věřím, že nás to odrazí k dalším lepším zápasům.


YELLOW TÝM - TUŘANY

Troopers green – FBC Gepardi Brno Yellow 4:2

Prvním soupeřem byli Troopers green, který byl tvořen přebážně hráči elévů. Zápas začal spoustou chyb na obou stranách, avšak první, kdo se z této série chyb probral, byl náš tým. Prvním střelcem byl Adam Kubosch a v krátkém sledu padl i druhý gól, který vstřelil Robin Zvara. Po první půli jsme tedy vedli 2:0. Tempo na začátku druhé poloviny bylo na rozdíl od začátku té první velmi vysoké. Troopers však byli aktivnější a dvě minuty před koncem dokázali zápas srovnat. Zlom přišel 7 sekund před koncem. Po faulu na naší polovině jsme ze standartní situace dostali třetí gól. Kluci chtěli zvrátit svůj osud a hned po buly se hnát dopředu. To však vytušil i soupeř. Ten nás nechal vyhrát buly, míček si sám vzal a vstřelil i čtvrtou branku do naší sítě. Zápas tedy skončil 2:4 pro soupeře

FBC Gepardi Brno Yellow – ŠSK ZŠ Očovská Hodonín B 5:6

Od tohohle zápasu se čekalo mnoho. Soupeř nastolil vysoké tempo a od počátečního hvizdu nás tlačil. Svůj tlak ale nebyli schopní využít díky dobře pracující obraně a skvěle chytajícímu Danovi Havlíčkovi. Kluci se po úvodním náporu oklepali, a i oni zahrozili. První gól však padl do naší branky a v krátkém sledu i druhý. Po poločase se pokračovalo ve skvělém tempu. Další gól vstřelili hosté z Hodonína. Od tohoto okamžiku jsme se začali prosazovat i my. Skóre se srovnalo na 3:3 a to před námi stála ještě poslední čtvrtina zápasu. Vedení si ale vzali hosté, a to si bohužel udrželi až do konce zápasu. Mimořádným úspěchem se blýskl v utkání Adam Kubosch svými čtyřmi góly. Konečný výsledek, 5:6 pro soupeře.

FBC Gepardi Brno Yellow – Troopers green 3:0

Poslední zápas jsme odehráli znovu proti Troopers. I tihle měli označení green, ale hráli zde úplně jiní hráči. Míček jsme měli takřka celou první půli, tvořili si dobré šance a skvěle kryli soupeřovi snahy. Předvedenému výkonu chyběl už jen gól. Ten se objevil až v druhé půli a kdo jiný ho dal než Adam Kubosch. Kluci pokračovali ve skvělém výkonu a nedokázal je rozhodit ani nepříjemný styl hry Troopers. Vyhrávali souboje, a i dál tlačili zápas k vítězství. To si také pohlídali a turnaj zakončili výhrou 3:0.

Sestava: Lukášek/Havlíček – Sedláček, Jančík, Kouřil, Kucharzcyk, Kubosch, Zvara, Žák, Svoboda, Havlíček/Lukášek


Matěj Vorba (FBC Gepardi Brno):Pánové předvedli pěkné 3 zápasy. Výsledky sice zamrzí, ale předvedená hra byla velmi hezká. I přes pasáže, kdy nás soupeř tlačil, jsme nenašli soupeře, který by nás, jak se říká, přejel. Kladli jsme na kluky, aby spolu na hřišti více mluvili a neslo to ovoce. Všemi zápasy doslova žili. A konec konců, plnili většinu věcí, které jsme po nich chtěli. Ano, kdyby šlo vše tak krásně, tak máme 3 výhry. Chyby se holt stanou, ale bez nich se nemůžeme zlepšovat. Ke konci bych rád poděkoval rodičům za skvělou kulisu, kterou pro nás vytvořili.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu