Přípravka
09.05.2024

Přípravka: Poslední zápasy v lize

Redakce
O víkendu 4.5.-5.5. odehrály všechny týmy přípravky své poslední soutěžní utkání. Jak se jim dařilo, se dozvíte v tomto článku.

FBC Gepardi Brno blue

Sestava: Miki Kohl, Martin Miškář, Tom Zána, Jeník Mikláš, Kubajs Wohlgemuth, Ondráš Kubosch, Beny Zalubil, Áďa Tůma.

Na sobotní dopoledne vyrazila oslabená parta Blue teamu o Jirku na Kounicovu.

Po středečním pro nás velmi nepovedeném turnaji na stejné hale předvedli kluci velkolepou přestřelku a dominanci na turnaji. Již od rána jsme měli nové heslo, které všechny kluky dovádělo ke krásným výkonům (sladké = výhra, hořké = prohra – nikdo z geparďat zatím hořké nemá rád..)

První utkání jsme hráli s Hattrickem Brno. Jak bývá našim zvykem spát ještě v prvním zápasu, tento den bylo všechno jinak. Po změně v rozcvičce a rozdání si sestav jsme nepustili soupeře skoro k ničemu a proto i Áďa v brance končil toto utkání bez obdržené branky. Kuba i Tom, oba po dvou nekompromisních gólech rozhodli zápas. Obrana fungovala na sto procent.

Druhý zápas jsme hráli s místními Gulls. Zápas ve velmi rychlém tempu, které nám vyhovovalo byl v náš prospěch o více jak pět branek nás dovedlo za „sladkým. Oba výše zmínění hráči plus náš top hrot Marťa skórovali opět v nechytatelných střeleckých příležitostech. Navíc se skvěle zformovala obrana Ondra, Miki, Jeník a nepochybili ani tady. Soupeře nechali skórovat jen třikrát.

Třetím a dalším zápasem byli opět domácí Gulls posílení o dva velmi dobré hráče z předchozího utkání – viz domluva. Tuto sestavu jsme přesně před týdnem udrželi na Plechárně a na domácímu hřišti tomu nebylo jinak. Změna pozic velmi pomohla a zápas byl jeden z nejhezčích v této sezóně. Zaslouženě jsme tak s „výběrem“ remízovali.

Čtvrtý a poslední zápas sundal výstroj gólman Áďa a šel do útoku. Místo něj nastoupil suprácky Benny. Zápas skončil zaslouženou vysokou výhrou nad velmi dobrými Židenicemi.

Každý z hráčů si vstřelil gól a mohli jsme opět slavit další „sladkou“

OHLASY

Lukáš Zána (Gepardi): Opět velice povedený turnaj s kvalitními soupeři, nadšené děti gepardů a po středě navrácený úsměv rodičů. Tento turnaj krom pár posledních nadcházejících tréningů bereme jako přípravu na nadcházející turnaj v Praze. Vyzkoušeli jsme možné kombinace hráčů a budeme se těšit na další příležitosti. Kluci na hřišti nechali vše. Zasloužený výsledek a potlesk tomu odpovídal. Děkuji za vaše ratolesti!!!


FBC Gepardi Brno yellow

Poslední turnaj v sezóně 2023/2024 jsme spolu s PINK odehráli ve sportovní hale v Tuřanech. V prvním zápase jsme se utkali s Troopers White, proti kterým se v bráně představil Niki a jako obvykle držel naše naděje na dobrý výsledek. Troopers byli ze začátku utkání aktivnější a rychle vedli o dva góly. Naši Gepardi se ale nechtěli vzdát a díky brankám Kristiána a Luboše se nám podařilo srovnat. Kluci odehráli velmi vyrovnané utkání, ale v závěru se soupeři podařilo vsítit rozhodující branku.

Ve druhém zápase proti Hornets Yellow jsme si pohlídali začátek. Díky nekompromisně proměněnému nájezdu Luboše a krásné střele Lukyna jsme vedli o dva góly. Soupeř ohrožoval našeho gólmana zejména střelami z dálky a skóre ve druhé půlce obrátil ve svůj prospěch. I přes prohru odehráli kluci další velmi dobré utkání, několikrát trefili tyčku a hodně soupeře potrápili.

V dalším zápase nás čekal Hattrick Black, který byl nad naše síly, ale stejně jsme ho dokázali potrápit
a díky Nikimu vstřelit i čestnou branku. V naší brance se poprvé v sezóně představil Luboš, který předvedl spoustu skvělých zákroků a držel naše naděje na přijatelný výsledek. Přestože jsme se v tomto zápase utkali s kvalitativně lepším týmem, opět se kluci předvedli v dobrém světle a nechtěli se dát zadarmo.

V posledním utkání proti Blansku se do branky postavil Lukyn a rozhodně nezklamal. Opět byl zápas vyrovnaný, avšak se šťastnějším koncem pro soupeře. Za Gepardy se z nájezdu hezky prosadil Niki a další branku přidal Luboš po nechytatelné střele z dálky.

OHLASY

Jan Mikláš (Gepardi): Kluci odehráli asi jeden z nejlepších turnajů v této sezóně i přesto, že se nám nepodařilo vyhrát ani jeden zápas. Kluci hráli vyrovnané zápasy se zkušenými týmy a to většina našeho týmu patři do kategorie minipřípravky. Po celý turnaj panovala na lavičce velmi nakažlivá dobrá nálada a byla pro mě radost kluky trénovat.


FBC Gepardi Brno pink

V první květnovou sobotu holky odehrály svůj poslední turnaj v Tuřanech. Bohužel se posledních utkání zúčastnilo jen šest hráček, ale bojovaly velice statečně a užily si poslední turnaj se vším všudy. Považuji tato utkání za jedny z našich nejlepších v sezóně, gepardky všem ukázaly co se všechno naučily a kam se za půl roku stihly posunout. Sice nevyhrály všechny souboje, ale i tak bylo vidět jaké jsou velmi dobré hráčky.

V prvním zápase jsme čelili Troopers Green, utkání bylo vyrovnané a v posledních sekundách jsme dorovnali na 3:3. Holky nasadily hned ze začátku laťku vysoko a daly jasně najevo soupeřům, že usilovně bojují za každou výhru.

Následující souboj byl o něco náročnější a proti Troopers Purple jsme prohráli. Holky se nevzdávaly a bojovaly až do konce, ale na soupeře to bohužel nestačilo.

Do třetího utkání vstoupily gepardky proti Hattrick Blue, kde předvedly neskutečný výkon a vybojovaly si skóre 6:2, tímto patří velká pochvala naší malé hráčce Míši, která nastřílela gólů nejvíc. Bylo vidět, že se holky v útoku zamýšlely nad svými zákroky a hru si užívaly.

Na závěr jsme se potýkali s nejtěžším soupeřem, a to s Hornets Black, i přes usilovnou snahu jsme nedokázali bohužel vstřelit žádné góly.

OHLASY

Kristýna Holá (Gepardi): Poslední turnaj se holkám povedl a bylo to hezké rozloučení s touto sezonou. Na některé soupeře jsme bohužel upřímně neměli, ale i tak si odnášíme pěknou remízu a výhru. S celkovým výkonem jsem velice spokojená a holkám patří velká pochvala.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu