Elévové
22.11.2023

Elévové: Sobota plná elévovského florbalu

Redakce
Minulá sobota byla pro všechny elévovské týmy plná florbalu. Dopoledne odehrály své utkání týmy yellow a white v Rousínově a odpoledne již v plné sestavě odehrál své zápasy tým blue v Tuřanech. Jak dopadly všechny 3 týmy si můžete přečíst níže.

Gepardi Brno yellow

Sestava: Honza Žižka – Theo Vaishar, Jarda Urbánek, Jan Kocián, Filip Jurza, Miky Kohl, Jenda Mikláš, Kuba Wohlgemuth

Žlutý tým na domácím turnaji začal proti Gullivers. Soupeř na nás vlétl a od prvního střídání jsme prohrávali, ale kluci se zvedli a byla z toho krásná přestřelka, která musela bavit. I když soupeř (asi) nakonec střelil o pár gólů víc, našich 7 gólů bylo krásných a byly to i první góly v elévech pro Mikyho, Thea a Jendu, gratulujeme.

Další zápas s Hornety už nabídl taktičtější florbal a lepší obrany, i tady jsme dokázali v některých fázích se soupeřem držet krok a lépe jsme bránili, ale větší zkušenost a tvrdší střelba byla na straně Hornetů.

Proti Rosicím nám patřil první poločas, kdy jsme soupeře zatlačili a jasně ho vyhráli. Bohužel druhý půlka byla jako vyměněná. Rosice se prosadili a narostlo jim sebevědomí, my naopak přestali běhat a jen počítali přibližující se skóre, což vedlo k tomu, že soupeř zápas otočil. Velká “ťafka” pro nás i zkušenost, že se strachem hrát florbal nejde.

V závěrečném zápase nás čekala Strážnice s rozdílovou první trojkou, která byla jinde technicky i rychlostně. Přesto jsme gepardí kůži neprodali lacino, bojovali, a i jejich elitní formaci se nám podařilo střelit gól. Navíc nás soupeř nedokázal rozkombinovat, ale individuálně se prosadil.

Michal Dess (Gepardi): Jako trenér musím kluky pochválit hlavně za první a poslední zápas, který skvěle odmakali. Na turnaji se nám poměrně dařilo střelecky a dali jsme dost gólů, i když okénka se pro změnu ukazovala v obraně. Tým předvedl solidní výkon a opět se ukázalo i dobré zapojení hráčů z přípravky, kteří určitě nepropadli.


Gepardi Brno white

Sestava: Sofie Šimoníková – Karolína Manďáková, Terezie Malíková, Eliška Dolníková, Marek Fic, Milan Coufal, Mikuláš Hladík, Ondřej Kubosch

I na třetí turnaj jel jeden z gepardích týmů v kombinované sestavě. Tentokrát ve white týmu hráli 4 hráčky a 4 hráči. Měli jsme i možnost poprvé postavit holčičí lajnu a vůbec to nedopadlo špatně.

První zápas odehrála tato sestava proti Gulliverům. Tak jako v minulém zápase v Křenovicích do tohoto zápasu vstoupila poměrně dobře. I přes brzo vstřelený gól pro naši stranu bylo skóre vzápětí srovnané. Postupem času se Gulliveři dostávali do více šancí, ale naše gólmanka dokázala tyto šance zastavit. Díky dobré obranné činnosti jsme se dostávali do rychlých brejků. Každá strana dokázala do konce zápasu vsítit 2 góly a utkání tedy skončilo nerozhodně.

Druhé utkání jsme odehráli proti Mikulovu. I přes nepovedený začátek, kdy jsme inkasovali 2 góly, jsme se dokázali zvednout a průběh utkání otočit v náš prospěch. Utkání jsme nakonec bezproblémově vyhráli.

Třetí utkání jsme odehráli proti Hodonínu. Do zápasu vstoupili oba týmy vlažným tempem. Probudit se dokázal jako první Hodonín a naprosto ovládli tempo zápasu. Tomuto tempu jsme nedokázali přijít na zub po celý zápas. Soupeř z jihu Moravy tak tento zápas zaslouženě vyhrál.

Poslední zápas jsme odehráli s Židenicemi. Před zápasem jsme si řekli, jak chceme hrát a zezačátku jsme se toho drželi. I přes splňování těchto taktických pokynů našli hráči Židenic skulinku v našich plánech a dostali se do vedení. Náskok se nám nedařilo stáhnout a ke konci zápasu ho soupeř dokázal ještě navýšit. Z utkání jsme tedy jako vítězové neodcházeli.

Vilém Zrza (Gepardi): Turnaj jsme znovu začali v dobrém tempu, ale pak nás bohužel srazil na kolena třetí zápas. Ve čtvrtém zápase jsme už hráli lépe. Snažil jsem se celý turnaj držet holčičí lajnu spolu, ale nakonec jsem to na poslední zápas změnil a byla to zajímavá změna. Děkujeme rodičům za podporu a pomoc při pořádání.



Gepardi Brno blue

Sestava: Štěpán Klvač – Martin Sedláček, David Hutyra, Lukáš Zána, Vincent Schobert, Kai Kružel, Maty Machula

Blue tým již v naprosto plné a silné sestavě nastoupil v sobotu odpoledne v Tuřanech k dalším zápasům a rozhodně se musí říct, že se jim dařilo.

První zápas odehrála tato sestava proti domácím Troopers. Před zápasem jsme si dali jasné taktické pokyny a jakým způsobem se chceme dnes prezentovat. Kluci se toho po celý čas zápasu skvěle drželi. Utkání mělo velmi rychlé tempo a kvalitu. Bylo také velmi vyrovnané. Oba týmy si střídali vedení, ale ke konci zápasu jsme si už naše vedení pohlídali a zápas vyhráli. Byl to od kluků velmi dobře odehraný zápas.

Další utkání jsme odehráli s Hodonicemi. Hned od začátku jsme pokračovali s výkonem z předchozího zápasu. Bohužel nám tentokrát nešlo překonat soupeřovu svatyni. Znovu se trenérskému duu Zrza+Martinek začali objevovat vrásky na čele, ale jako vždy to brali s úsměvem :). Zlomový okamžik nastal, když jsme dostali 1. gól od soupeře. V ten moment začali kluci hrát mnohem více důrazněji, rychleji a techničtěji. A góly začali soupeřovi do brány padat jako švestky. Už v půlce jsme si vytvořili slušný náskok. V druhé půli jsme už tento náskok pouze navyšovali a z utkání znovu odešli jako vítězové.

Ve třetím utkání jsme narazili na Slavkov. Naše hra se nijak nezměnila k horšímu, ale konzistentně se zlepšovala. Od začátku zápasu jsme určovali tempo hry a zaslouženě vyhráli.

Čtvrtý zápas byl naprostým hřebem celého turnaje. Nastoupili jsme proti Gulliverům, kteří také vyhráli předešlé 3 zápasy. Od začátku bylo vidět, že oba týmy chtějí vyhrát. A snesla se pořádná gólová nadílka v Tuřanech. Do půlky stihly oba týmy vstřelit 4 góly na každé straně. Druhá půlka už byla od obou týmů více opatrnější. Bohužel jsme v posledních minutách dostali 2 slepené góly a z utkání se v ten den poprvé vítězně neradovali.

Vilém Zrza (Gepardi): Kluci předvedli naprosto skvělý výkon. První tři zápasy zaslouženě vyhráli a v posledním jim chybělo už pouze to štěstíčko. Taktické pokyny dodržovali všechny 4 zápasy, čehož si velmi vážím. Jsem z nich opravdu nadšený a těším se na další turnaje. Jde vidět, že se práce všech na tréninku začíná dost vyplácet. Děkujeme rodičům za podporu :).



Lukáš Martinek (Gepardi): Všechny zápasy skvěle zvládnuté až na poslední proti Gulliverům, kde nás trápily emoce z obdržených gólů. Přitom kluci na výhru měli už do začátku. I přes to se jednalo o skvělý turnaj, který nám daroval hromadu dalších zkušeností do budoucna. Chtěl bych poděkovat rodičům a všem ostatním, kteří se podílejí na růstu našeho týmu. Soupeřům děkuji za utkání.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu