Turnaje Ostrava
10.06.2022

Ostrava Cup 2022 je minulostí

Klub
Týden po juniorce se vypravili do Ostravy také hráči ostatních kategorií, konkrétně dorostenců, starších žáků, mladších žáků a elévů. Krátké shrnutí všech kategorií najdete níže, z cesty elévů turnajem Ostrava Cup pak přineseme v následujících dnech podrobnější reportáž

Elévové – B11

Hned v pátek po příjezdu čekal tým elévů celek Torpedo Havířov. Podle předpokladů se odehrál vyrovnaný zápas se šťastnějším koncem pro Gepardy. Hra byla spíše bojovná a na obou stranách bylo dost nepřesností. Večerním soupeřem pak byl tým Okříšků. „Prvních deset minut z naší strany bylo špatných, nedokázali jsme si dát přesnou nahrávku a soupeř hrající v osmi lidech se dostal do vedení,“ zahájil hodnocení trenér Michal Dess a pokračoval: „V druhé půlce jsme se uklidnili, konečně si nahráli, probudila se první formace a pěti góly rozhodli o jasném vítězství 6:1.

Sobotní dopoledne se odehrál zápas o první místo ve skupině proti FBC Ostrava. Bohužel jak hráči, tak i trenéři se nechali rozhodit od začátku dosti tendenčním pískáním rozhodčích. Soupeř šel po čtyřech brankách do trháku, Gepardům se povedlo zaznamenat čestný úspěch ke konci zásluhou David Mazáče. Odpoledne přišlo na řadu play-off proti dalšímu zkušenému týmu, celku Vítkovic. Ty proměnili hned první šanci a dostali se na koně. Gepardům slouží ke cti, že se nesložili a celý zápas dokázali bojovat, bohužel Vítkovice byli efektivnější, Gepardi končili své akce hlavně na výborném brankáři „Myslím, že Ostrava cup dopadl pro elévy velmi dobře. Kluci přetlačili vyrovnané soupeře, porážky s celky superligových jmen nám dali cenné zkušenosti a hlavně si kluci vytvořili dobrou partu, které je může provázet další florbalovou kariérou,“ končí svoje hodnocení Michal Dess. Působení elévů v Ostravě pak shrnul v delším vyprávění, které brzy přineseme na našich webových stránkách.

ELÉVOVÉ – B11 / A
FBC Gepardi Brno – Torpedo Havířov 3:2 základní skupina
FBC Gepardi Brno – PSKC Okříšky 6:1 základní skupina
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - FBC Gepardi Brno 4:1 základní skupina
1. SC Tempish Vítkovice - FBC Gepardi Brno 8:1 čtvrtfinále

Sestava elévů na PFC 2022

Adam Šimoník, Jakub Tauvinkel – David Mazáč, Adam Smrček, Daniel Swiač, Vladimír Škil, Jan Kokeš, Vojtěch Malík, Lukáš Zána, Samuel Kondýsek, Jan Lukášek, Martin Sedláček, Ondřej Slezák, Jakub Šenkýř. Trenéři Michal Dess, Zdeněk Mazáč a Lukáš Zána.

Mladší žáci – B13

Tým mladších žáků se po úspěchu na Praze vydal bojovat o úspěch také do Ostravy, proto i očekávání bylo větší než minulý měsíc. Nahrávala tomu také hlavně velmi schůdná skupina. Na jejím startu se mladším žákům v první páteční zápas podařilo konečně úspěšně odstartovat a soupeře ze sousedního Polska hladce přehráli a zapsali si první tři body. Poté je čekal papírově nejtěžší soupeř, a to domácí Ostrava. Kluci předvedli koncentrovaný výkon a berou ze zápasu opět plný počet bodů. Nutno dodat, že pod vítězství se podepsal perfektní výkon Tomáše Chmely v brance a výborný startu do druhé poloviny utkání.

V sobotu kluky čekal přímý souboj o první místo v tabulce. Vyrovnané utkání opět rozhodoval výborný Tom, který udržel čisté konto a kluci vepředu, kteří potrestali chyby soupeře. „Dokázali jsme vyhrát svoji skupinu, což znamená výbornou pozici do play-off,“ zhodnotil skupinu trenér Lukáš Beránek. “ Mohli jsme se opřít o opravdu výborného Toma a klukům vepředu to také neskutečně lepilo. Hlavně výhry s Ostravou si strašně ceníme.“

V prvním kole play-off, které mělo být poměrně snadnou záležitostí, však mladším žákům vystavil stopku celek Ostrava Jih. . „V tomto zápase bylo všechno špatně. Kluci se úplně sesypali. Neřekl bych, že šlo o podcenění. Spíše o nějakou touhu uspět a urvat to sám. Nebyl jsem absolutně spokojen s jejich hrou. Utkání bylo opravu špatné,“ vrací se k zápasu v play-off Lukáš Beránek a smutně konstatuje: „Bohužel musím říct, že takovou proměnu tváře týmu jsem během turnaje ještě nezažil. Ta bezmoc na střídačce, když s tím nešlo opravdu z pozice trenéra něco dělat byla strašná… “ Na závěr ale přeci jen nachází pozitivní slova: „Klukům moc děkuji za turnaj a vítězství ve skupině zpětně beru jako velký úspěch a že se máme od čeho odpíchnout. Takové prohry v play-off kluky jen mohou posunout. Přeci jen jsme teprve v mladších žácích.“

MLADŠÍ ŽÁCI – B13 / B
FBC Gepardi Brno – SPORTLAND Olimpia Osowa Gdansk 8:2 základní skupina
FBC ČPP Bystroň Group Ostrava - FBC Gepardi Brno 1:4 základní skupina
FBC TOPGAL Šternberk - FBC Gepardi Brno 0:3 základní skupina
FBC Gepardi Brno – 1.FK Ostrava JIH 5:6 play-off – 1.kolo

Sestava mladších žáků na OC 2022

Tomáš Chmela - Štěpán Zderčík, Tadeáš Jelínek., Radim Boček, Pavel Tomšíček, Josef Rejzek - Šimon Eleder, Michal Mazáč, Šimon Jelínek, Jáchym Ondráček, Jakub Mattes, Viktor Hubený, Nicolas Halva, David Flekač, Jan Macháček. Trenéři: Lukáš Beránek, Jakub Hladký a Zdeněk Mazáč.

Starší žáci – B15

Do kategorie starších žáků se nahlásilo jen deset týmů. z toho rovnou tři poskládala celek FBC Ostrava, se kterým měli starší žáci už čest v Praze. Soupeři se tak utkali ve dvou pětičlenných skupinách.

Jak prvního soupeře přiřkl los Gepardům Frýdek – Místek. „Ten zápas jsme měli vyhrát,“ začíná svoje vyprávění trenér Zbyněk Matýsek a hned uvádí důvody pro své tvrzení: „Sice jsme opět nastoupil, stejně jako v Praze, prakticky rovnou z vlaku, ale Frýdek nehrál dobře, my, bohužel, ještě hůř. Nepředvedli jsme bojovnost, rychlost, důraz, odhodlání, zkrátka nic, co jsme si říkali v šatně.“ Jako druhý soupeř čekal na Gepardy tým Ostravy, a to rovnou jejich áčko, jasný favorit a také pozdější vítěz celého turnaje. „Do tohoto zápasu jsme šli prostě s tím, že nemáme co ztratit. Soupeř rozhodl hned v úvodních minutách. Nemá cenu se v tom více pitvat, rozdíl mezi těmito soupeři je markantní.“ vrací se k tomuto zápasu Zbyněk Matýsek. Sobotní zápasy se hrály pouze s krátkou přestávkou těsně za sebou. Proti Gepardům se postavil tým Kadra U17, což byl výběr dorostenek Polska, ve druhém měření sil došlo na další konfrontaci s polským soupeřem, konkrétně týmem Gdaňsku. „V sobotu nastoupil tým, který chtěl v obou zápasech vyhrát a byl odhodlaný pro to udělat cokoliv. Kluci působili v obou zápasech natěšeně a šli si pro výhru, což bylo vidět zejména v tom prvním zápase. Jsem rád, že jsme se probudili i střelecky. Druhý zápas byl poznamenán kratší pauzou a myslím, že i v hlavách už tak trochu bylo, že jedno vítězství je doma. Zasloužili bychom si vyhrát víc, ale stále se potýkáme s problémem efektivní a přesné střelby. Nicméně cíl, se kterým jsme do Ostravy jeli, jsme splnili,“ hodnotil sobotní dvojzápas Zbyněk Matýsek a plynule navázal na poslední zápas starších žáků: „Už v sobotu odpoledne jsme věděli, že jdeme do play-off ze třetího místa. Ostravské béčko bylo jasný favorit, což v závěru zápasu potvrdil, ale první poločas jsme odehráli hodně slušně, až od druhého poločasu jsme i vlastním přičiněním umožnili jít Ostravě do trháku.“

„Na naší hře byl proti Praze vidět určitý pokrok, bylo skvělé, že jsme mohli jet se třemi kompletními pětkami. Dva hráči naší kategorie navíc odcestovali s dorostem, takže ostatní měli aspoň šanci ukázat, co v nich je. Spokojeni odjíždíme po většinou s obranou hrou, nespokojeni jsme se střeleckou produktivitou, zapracovat musíme na individuální technice. Turnaj ale hodnotím velmi pozitivně a moc děkuju klukům za účast a za to, jakou hrou se zde prezentovali,“ uzavírá svoje hodnocení Zbyněk Matýsek.

STARŠÍ ŽÁCI – B15 / B
FBC Gepardi Brno – FbC Frýdek-Místek 0:2 základní skupina
FBC CPP Bystron Group Ostrava žlutí - FBC Gepardi Brno 17:0 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Kadra U17 5:1 základní skupina
UKS Europejczyk Gdańsk - FBC Gepardi Brno 0:2 základní skupina
FBC CPP Bystron Group Ostrava modří - FBC Gepardi Brno 6:1 čtvrtfinále

Sestava starších žáků na OC 2022

Daniel Voda – Maxim Fišer, Michael Novotný, Štěpán Rolinek, Ondřej Boudný, Vladimír Pilát, Martin Veleba – Jan Bretfeld, Filip Matula (C), Adam Podolský, Simon Bartoš, René Trojan, Vojtěch Lojek, Tomáš Robek, Patrik Pavlík, Tomáš Dvořák. Trenéři: Zbyněk Matýsek a Štěpán Trunda.

Dorost – B05

Mnohem příznivější los, než na PFC čekal v Ostravě na naše dorostence V prvním zápase jsme se utkali s 1. FBC Karvinou. V zápase byly šance na obou stranách, a tak zápas skončil férovou remízou 3:3 „Myslím, že proti nakonec třetímu týmu celého turnaje jsme odvedli výborný výkon, kde nám výhra utekla o pár vteřin,“ shrnul svoje pocity z prvního zápasu trenér Ondřej Dohnal, který ihned navazuje a několika slovy hodnotí večerní zápas proti 1. FK Ostrava Jih: „Soupeře jsme přehráli, a i přes to, že jsme nepodali náš nejlepší výkon, jsme zaslouženě zvítězili 7:1.“ Poslední zápas ve skupině čekal nevyzpytatelný celek FBC Hranice. V tomto utkání šlo skoro všechno proti Gepardům. „Prohrávali jsme už 4:1, ale kluci to nevzdali, za což mají můj velký dík a obdiv, a pokračovali ve své hře. Postupně jsme snižovali, až jsme vteřinu před koncem dokázali srovnat na 5:5. Díky tomu jsme se v tabulce umístili na druhém místě,“ pokračuje ve svém povídání Ondra Dohnal. Čistě teoreticky měl čekat na Gepardí dorost snadnější soupeř, ale výsledky druhé skupiny mu poslal do cesty velmi silný tým Fbk Horní Suchá. „V play off nás čekal silný soupeř Fbk Horní Suchá. Vyrovnaný zápas, kde jsme prohrávali 2:1, jsme bohužel nedokázali zlomit v našich přesilovkách a po neodpískaném faulu jsme inkasovali třetí gól. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách. Bohužel jsme dostali další dva góly do prázdné branky a zápas jsme prohráli 5:1, “ okomentoval poslední vystoupení dorostenců Ondřej Dohnal. Dodejme, že Horní Suchá nakonec obsadila celkové čtvrté místo v celém turnaji, v zápase o bronz podlehla úplně prvnímu soupeři Gepardům, Karviné.

A jak hodnotí Ondřej Dohnal celý ostravský turnaj? „Za celý turnaj jsme nebyli horším týmem na hřišti. O to víc mrzí neúspěch v play off. Děkuji klukům za celý turnaj. Nyní nás už ale čeká příprava, po které se v příští sezóně vrátíme lepší a silnější.“

DOROST – B17 / D
FBC Gepardi Brno - 1. FBC Karviná 3:3 základní skupina
1.FK Ostrava JIH - FBC Gepardi Brno 1:7 základní skupina
FBC Gepardi Brno - FBC HRANICE 5:5 základní skupina
FBC Gepardi Brno - Fbk Horní Suchá 1:5 osmifiále

Sestava dorostu na OC 2022

Šimon Chmela – Ondřej Matula, Štěpán Dohnal, Tadeáš Bednář, Michal Matýsek – Štěpán Novotný, Vít Štěrba, Zdeněk Řehoř (C), Marek Mattes, Vojtěch Jedlička, Albert Hochman. Trenér: Ondřej Dohnal.

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu