Prague Floorball Cup
12.05.2022

Gepardi na PFC 2022

Klub
Minulý víkend proběhl v Praze čtyř a půltý ročník mezinárodního turnaje Prague Florball Cup 2022 - Spring. Do turnaje zasáhlo celkem 196 týmů ve třinácti kategoriích. A Gepardi mezi nimi nechyběli. Jak hodnotí účast trenéři jednotlivých týmů Gepardů?

Přípravka – B13 Mini

Naši nejmenší si odbyli svůj křest až v sobotu časně ráno. Za soupeře jim byla Plzeň a šéf trenér přípravky Ondřej Škil nám k zápasu řekl: „Kluci odehráli svůj obvyklý výkon a s výsledkem (na rozdíl od soupeře) 9:4 jsem byl spokojen. Další zápas jsme potkali našeho tradičního soupeře z ligy – Troopers a tento zápas se nám bohužel moc nevyvedl.“ Z hlediska Gepardů byl nejdůležitějším zápasem z pohledu základní skupiny třetí zápas, což Ondřej Škil potvrdil: „Třetí zápas byl z našeho pohledu pro výsledek základní skupiny rozhodující. Hru jsme stáhli na 2 trojice a odehráli zřejmě nejlepší výkon turnaje. Jen škoda, že jsme nastřelili asi 3 tyčky a chvílemi měli drtivý tlak. Z toho pohledu remíza mrzí. Naštěstí v posledním zápase jsme si trochu spravili chuť a přišlo vítězství.“ Přípravka skončila po základní skupině na čtvrté pozici a do dalších bojů nastoupila až v neděli.

Surikaty z Košic však všechny zápasy skrečovali, a tak na hřiště se naše naděje dostávají až proti Spartě. „Zápasy proti Spartě Blue a Yellow odehráli naši nejmenší a zkušenější hráče jsme nechávali odpočívat. Poslední zápas s Butchis jsme kvůli časové tísni odvolali my, a také díky tomu jsme závěrečnou skupinu nevyhráli,“ objasnil výsledkový přehled nedělních zápasů Ondřej Škil. A jaké je jeho hodnocení celého turnaje? „S výsledkem jsem vcelku spokojen 2 prohry, 1 remíza, nikdo nás vyloženě 'nepřejel'. Nicméně proti Troopers jsme měli předvést více a Chomutov jsme měli porazit. Závěrem bych chtěl všem hráčům, členům realizačního týmu a hlavně zúčastněným rodičům poděkovat. Hráli jsme, jak jsme nejlépe uměli."

PŘÍPRAVKA – B13 M
FBC Gepardi Brno – FBŠ Gorily Plzeň 4:9 základní skupina
Troopsers - FBC Gepardi Brno 8:4 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Florbal Chomutov 7:7 základní skupina
Panthers Praha WHITE - FBC Gepardi Brno 0:5 základní skupina
Surikaty Košice - FBC Gepardi Brno 0:5 základní skupina
FBC Gepardi Brno – ACEMA Sparta Praha Blue 5:1 základní skupina
ACEMA Sparta Praha Yellow - FBC Gepardi Brno 4:8 základní skupina
FBC Gepardi Brno - Butchis 0:5 základní skupina

Sestava přípravky na PFC 2022

Lukáš Zána, Vít Janoušek, Jan Kocian, Dominik Swiač, Kai Kružel, Matyáš Machula, Martin Sedláček, Štěpán Klvač, David Hutyra, Tomáš Zána, Josef Vašek. Trenéři: Ondřej Škil, Michal Janoušek a Lukáš Zána.

Elévové – B11

Tým elévů si poprvé vyzkoušel florbal v pětici hráčů v poli již v závěru ligové sezóny, proto herní systém Prague Floorball Cup nebyl pro některé z nich úplnou novinkou. První prověrkou byl pro tento tým celek Šternberku „Na klucích byla vidět nesehranost, pořádně jsme si nevyměnili přihrávku a ukázalo se, že soupeř byl nad naše síly,“ hodnotí první zápas hlavní trenér elévů Michal Dess, který pak navázal hodnocením zápasu proti Mladé Boleslavi: "Proti Boleslavi byl vidět posun k lepšímu. V určitých pasážích jsme se soupeři dokázali vyrovnat, dobře zachytal i Áďa Šimoník.“ V sobotu pak elévy čekaly ve skupině zápasy proti Black Angels a Jesenici. Jak viděl tyto zápasy jejich trenér? "Ač výsledek prvního zápasu vyznívá pro Gepardy nedobře, hra byla docela vyrovnaná, my jsme bohužel na rozdíl od soupeře své šance nedokázali proměnit. Kaňkou zápasu bylo zranění Ondry Slezáka. Proti Jesenici jsme konečně zvládali jednoduché založení útoku a přišli i góly. V první formaci úřadovalo duo Škil, Mazáč, v druhé Malík, Tauvinkl, a Gepardi tak zaznamenali první vítězství na turnaji.“

Večer pak čekal elévy ještě souboj s Bohemians v 1.kole play-off skupiny B. K němu Michal Dess říká: „Proti Bohemce bylo vidět odhodlání probojovat se do neděle. Kluci makali a soupeře zvučného jména moc do hry nepouštěli. Ukázalo se, že jsme lepší rychlostně a ve hře jeden na jednoho, díky tomu si kluci vytvářeli šance a došli k zaslouženému vítězství.“ Nedělní zápasy kategorie elévů se tak odehráli i za účasti Gepardů. „Od začátku utkání ukazoval Krnov pěknou kombinační hru a povedlo se mu využít hned první šanci. Podařilo se nám vyrovnat hru, ale bohužel jsme se občas dopouštěli chyb v důrazu či zpracování míčku a soupeř je tvrdě trestal. Přesto považujeme čtvrtfinále za úspěch, závěrem se sluší poděkovat klukům za účast a rodičům za podporu,“ končí svoje hodnocení Michal Dess.

ELÉVOVÉ – B11
TFBC Topgal Šternberk - FBC Gepardi Brno 11:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Předvýber CZ Florbal MB 1:8 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Black Angels 2011 1:7 základní skupina
Florbal Jesenice - FBC Gepardi Brno 3:5 základní skupina
FBC Gepardi Brno – FBC Bohemians 6:2 play-off B – 1.kolo
FBC ORCA Krnov - FBC Gepardi Brno 7:1 play-off B – čtvrtfinále

Sestava elévů na PFC 2022

Adam Šimoník, Jakub Tauvinkel – Jan Lukášek, Jan Pelikán, Vladimír Škil, Jan Kokeš, Vojtěch Malík, Davíd Mazáč, Adam Kubosch, Daniel Swiac, Matyáš Blaha, Adam Smrček, Ondřej Slezák a Jakub Šenkýř. Trenéři Michal Dess a Zdeněk Mazáč.

Mladší žáci - B09

Tým mladších žáků nastupoval do sezóny celkem se dvěma týmy a to nejlepší z nich se setkalo ve společném týmu v Praze. Do turnaje jsme vstupovali s pokorou. Věděli jsme, že nás nečeká úplně lehká skupina s pestrou škálou soupeřů," říká trenér Lukáš Beránek. Od žádného soupeře jsme prakticky nevěděli, co čekat. Pro kluky (i pro nás) byla známým soupeřem Sparta, která je i ve florbalu pojmem." Mladší žáci prošli skupinou jak na houpačce a ze třetího místa postoupili nakonec do pavouka play-off "B".

Pavoukem jsme postupovali až nad očekávání dobře. Konečnou zastávkou pro nás bylo nakonec semifinále, kde jsme prohráli s brněnským rivalem Gullivers. Bereme tedy konečné krásné 3.místo," říká Lukáš Beránek a pokračuje ve svém hodnocení:Turnaj se nám povedl a byla to neskutečná jízda. Během turnaje jsme načerpali spoustu zkušeností, které nyní budeme moci zúročit v dalších zápasech, ať už v Ostravě, v Brně nebo následující sezónu. Samozřejmě musíme v tréninku zapracovat na odstranění chyb a nedostatků a věřím, že naše hra bude gradovat a jsme schopni svůj herní projev posunout a vylepšit. Děkujeme všem za podporu během PFC 2022 a těšíme se na další turnaje."

A protože se jedná o nejlepší výsledek, kterého Gepardi na tomto turnaji dosáhli, připravujeme pro vás obsáhlejší reportáž a hodnocení.

VÝSLEDKY MLADŠÍCH ŽÁKŮ – B09
FBC Gepardi Brno – TBK Králův Dvůr 1:3 základní skupina
Wizards SO Praha - FBC Gepardi Brno 5:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno - ACEMA Sparta Praha Blue 6:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno - ŠK Lido Bratislava 7:1 play-off B – 1.kolo
FBC DDM Děčín - FBC Gepardi Brno 2:4 play-off B - čtvrtfinále
FBC Gepardi Brno - Sokol Brno EMKOCase Gullivers 0:6 play-off B-semifinále

Sestava mladších žáků na PFC 2022

Tomáš Chmela - Štěpán Zderčík (C ), Tadeáš Jelínek., Radim Boček, Pavel Tomšíček, Josef Rejzek - Šimon Eleder, Michal Mazáč, Filip Borkovec, Šimon Jelínek, Jáchym Ondráček, Jakub Mattes, Viktor Hubený, Nicolas Halva, Jan Maňas, David Flekač. Trenéři: Lukáš Beránek, Jakub Hladký a Zdeněk Mazáč.

Starší žáci – B07

Velmi těžkou skupinu s atraktivními soupeři absolvovali v Praze starší žáci. Tým, který sezónu začal prakticky od nuly, čekala těžká mise.

„Proti Ostravě jsme přišli rovnou z vlaku a věděli jsme, že to bude nejtěžší a nejhorší soupeř, kterého potkáme. Ve srovnání s předchozími konfrontacemi se naše hra zlepšila, ale pořád je vidět rozdíl mezi námi a opravdovým TOP týmem,“ začíná své hodnocení trenér Zbyněk Matýsek. Starší žáky pak čekala bitva proti pražským Bohemians: „Přiznám se, že hrát proti Bohemce jsem si přál, je to prostě další z top týmů a pro kluky zážitek. Naše hra byla poznamenaná brzkým pětiminutovým vyloučením a bohužel nám to střelecky „nelepilo“. Přesto je vidět na naší hře posun,“ pokračuje ve svém hodnocení Zbyněk Matýsek, který na páteční zápasy navazuje vyprávěním o sobotních střetnutích. “ Na rovinu, sobotu bych nejraději vymazal z hlavy. První zápas byl z naší strany hodně špatný, řekli jsme si k tomu něco už na místě a určitě se vrátíme i v trénincích, proti Jesenici to byl ke všemu plný kopec smůly: branka z nájezdu, nešťastná teč do vlastní branky a plno tyček…, co víc říct,“ povzdechl si trenér a poukázal alespoň na jednu pozitivní zkušenost: „Musím říct, že proti Jesenici byl skvělý zážitek sledovat při práci Superligové rozhodčí. Paráda.“

Starší žáci šli tedy z posledního místa do play-off „B“ a v neděli je čekal ještě minimálně jeden zápas. „Zahrát si na UNYP aréně, to byl pro nás všechny zážitek, Krásná hala a celé prostředí jakoby nás strašně nakoplo. V zápase s Bolkou jsme prohrávali a nevypadalo to s námi dobře. Ale kluci pak předvedli naprosto parádní florbal, nebál bych se říct, že nejlepší výkon v sezóně a ztracený zápas dotáhli přes prodloužení až k samostatným nájezdům. Velká škoda, že nájezdová loterie pro nás nedopadla dobře, za ten zápas by si kluci postup zasloužili,“ hodnotí Zbyněk Matýsek poslední zápas a dodává: „Klukům patři po tomto utkání poděkování a myslím, že skvělou odměnou jim byl kotel, který jim vytvořili dorostenci Tatranu Střešovice a krátké setkání s jejich týmem v útrobách UNYP Arény.“

STARŠÍ ŽÁCI – B07
FBC CPP Bystron Group Ostrava - FBC Gepardi Brno 14:0 základní skupina
FBC Gepardi Brno – FBS Bohemians 1:5 základní skupina
Florbal Ústí – FBC Gepardi Brno 7:0 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Florbal Jesenice 1:3 základní skupina
Predvýber CZ FB Mladá Boleslav White - FBC Gepardi Brno 6:5 SN play-off – 1.kolo

Sestava starších žáků na PFC 2022

Daniel Voda – Michal Matýsek (C ), Michael Novotný, Štěpán Rolinek, Martin Veleba – Jan Bretfeld, Filip Matula, Adam Podolský, Vladimír Pilát, René Trojan, Vojtěch Lojek, Simon Bartoš, Tomáš Robek, Patrik Pavlík, Tomáš Dvořák. Trenéři: Zbyněk Matýsek a Štěpán Trunda.

Dorost – B05

Jako poslední přichází krátké hodnocení nejstarší kategorie, která se PFC 2022 zúčastnila, týmu dorostu. Ti odehráli turnaj v oslabené sestavě. „Bohužel jsme celý turnaj museli odehrát pouze se třemi obránci, díky nabitému programu a časové kolizi jsem nemohli využít starší žáky, kteří pravidelně nastupovali za dorost v lize,“ začíná svoje hodnocení trenér Ondřej Dohnal. „Navíc jsme na turnaj jeli s vědomím, že nás čeká asi nejtěžší skupina, jakou jsme mohli dostat.“ To se ukázalo už v prvním zápase proti Spartě. „Sice se nejednalo o úplně elitní výběr, přesto Sparta ukázala kvalitu. Nám do karet také nenahrávala brzká cesta vlakem. Další zápas jsme sehráli slušně, možná jsme mohli uhrát více než bod,“ zamýšlí se nad druhým utkáním proti Lounům Ondřej Dohnal. Neděli zahájili dorostenci proti kombinovanému týmu Zlínských Lvů, Modrých ďáblů doplněných hráči Vítkovic a Ostravy a jak říká trenér našeho dorostu: „Ten tým byl úplně někde jinde. Rozdíl mezi republikovou soutěží a naší ligou byl markantní. A poslední zápas proti Střešovicím, to byl další zápas proti špičkovému českému TOP týmu.“

Nedělní zápas play-off pak přisoudil dorostu Spartu, tentokráte elitní výběr. Kluci se v oslabené sestavě drželi statečně, bohužel jsme dobře rozehraný zápas nedokázali dotáhnout do vítězného konce,“ konstatuje Ondřej Dohnal, který několika slovy zhodnotil také celý turnaj: „Byla nám nalosována velmi těžká skupina, a tak to bohužel výsledkově nedopadlo podle našich představ. Kluci ale drželi při sobě a celý turnaj odmakali. Proti velmi dobrým soupeřům nakonec tým ukázal charakter a turnaj nás celkově velmi posunul. Nyní nás čeká odpočinek po velmi náročné sezóně a příprava na další turnaj v Ostravě.“

DOROST – B07
ACEMA Sparta Praha - FBC Gepardi Brno 5:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno – TJ Lokomotiva Louny 1:1 základní skupina
Zlín Lions – Blue Devils – FBC Gepardi Brno 16: 0 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Tatran Střešovice 0:5 základní skupina
ACEMA Sparta Praha UNIP - FBC Gepardi Brno 9:2 play-off B – 1.kolo

Sestava dorostu na PFC 2022

Šimon Chmela – Ondřej Matula, Štěpán Dohnal, Tadeáš Bednář – Štěpán Novotný, Vít Štěrba, Zdeněk Řehoř (C), Tomáš Kuchař, Vojtěch Jedlička, Albert Hochman. Trenér: Ondřej Dohnal.

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu