Klub
14.12.2017

Florbalisté Gepardů na turnajích v listopadu a prosinci

Lumír
V sobotu 4. 11. odstartovala v Komárově starší kategorie florbalové ligy „Mezi městy“. Kluci z Gepardů předvedli pěkné výkony. Porazili jsme postupně Kometu, Ivančice, kontumačně Oslavany, Rosice a i přes závěrečnou jasnou prohru 1:5 s Pohořelicemi jsme mohli slavit zlaté medaile. Po turnaji florbalový program na Tuháčkové ještě pokračoval tradičním Gepard open pro 1.-3. a 4.-5. třídu, které se zúčastnilo téměř 50 nadšených nejmenších florbalistů.

Začátkem listopadu pokračovala druhým kolem Orelská florbalová liga starších žáků. Našimi soupeři byli opět Těšany a Dubňany, které jsme v předchozím kole porazili. Zápas s Těšany jsme tentokrát měli pevně ve svých rukou a i přes výborný výkon soupeřova brankáře jsme si zajistili vítězství 4:1. Druhý zápas proti Dubňanům jsme sice celou dobu tlačili, ale soupeř dokázal vstřelit z protiútoků tři branky. Díky neuvěřitelnému výkonu svého brankáře, tak Dubňany udržely cennou remízu 3:3. Každopádně jsme odehráli dobrý turnaj a po dvou kolech figurujeme na pěkném druhém postupovém místě, tak jen se udržet.


V Rosicích pokračovala 11. listopadu druhým kolem liga „Mezi městy“ mladších žáků. Gepardi – Blue opět předvedli statečný a bojovný výkon a po 4 prohrách a remíze s Hamry obsadili nakonec šesté místo. Gepardi – Gold zachraňovali v posledních vteřinách remízu se Zbýšovem a v dalším, z naší strany nepovedeném zápase, remizovali s Hamry. Následně se ovšem kluci zlepšili, jasně přejeli ambiciózní Ivančice, porazili Blue tým, a tak v posledním zápase s domácími Rosicemi jsme bojovali o zlaté medaile. Domácí měli hodně šancí, ale Mirek Hájek v bráně se vyhecoval do neuvěřitelného výkonu a žádný míček za svá záda nepustil. My jsme naopak dokázali dvě šance proměnit a po výhře 2:0 Gepardi slavili další zlaté medaile.


V sobotu 18. listopadu pokračovala druhým kolem Orelská florbalová liga mladších žáků. Gepardi měli tentokrát za soupeře ligové Židenice a ambiciozní tým Sivice. Na Židenice jsme vletěli a ze začátku to bylo co střídání, to gól Gepardů. Brankostroj pak sice zpomalil, ale i tak jsme měli utkání pevně ve svých rukou a vyhráli pohodlně 12:3. Zápas se Sivicemi byl podstatně těžší. Soupeř se dostal do vedení 2:0, hrál důrazně a rychle. Nicméně Gepardi zabrali a díky pěkným kombinacím jsme se dostali do vedení 6.3. Sivice sice ještě snížili na 6:5, ale vítězství jsme si už vzít nenechali. V orelské lize mladších žáků tak i nadále pokračujeme bez ztráty bodu.

Již popáté se na ZŠ Horníkova v Líšni pořádal Mikulášský florbalový turnaj pro žáky I. stupně. Turnaj byl vyrovnaný, hned 6 z 10 zápasů totiž skončilo remízou. Slatinským se tentokrát s nejmladším týmem nevedlo, skončili na pátém místě. Vynahradili si to ovšem Gepardi z Komárova, kteří skončili stříbrní, o jedinou branku ve skóre za ZŠ Čejkovická.

Devátého prosince mladší žáci zajeli do drnovické haly, ke třetímu turnajovému kolu Orelské ligy. Soupeřem byli opět Sivice. A stejně jako v listopadu oba týmy předváděli rychlý kombinační florbal a znovu s těsnou výhrou pro Gepardy, tentokráte 5:4. Dalším soupeřem nám byli snaživé Velatice, kde jsme více prostoru dali dalším klukům z lavičky. Skóre i tak pomalu narůstalo v náš prospěch na konečných 9:2.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu