Přípravka
14.11.2023

Přípravka má za sebou turnaj v Rousínově

Redakce
V sobotu 4.11. naše týmy v přípravce odehrály svojí porci zápasů, tentokrát ve SH Rousínov. Ale pojďme pěkně popořádku.

FBC Gepardi Brno pink

V prvním zápase jsme měli pikantní kočičí derby s Yellow, kterou si holky osladily výhrou 4:2. Pěkný souboj.

Jako dalšího soupeře nám los přidělil Bulldogs Brno, Gepardky si zaslouží pochvalu za předvedený kolektivní výkon, méně již za proměněné příležitost. Přestože se hrálo prakticky pouze na bránu soupeře výsledek 2:2 neodpovídá předvedené hře. Jako největší nedostatek trenér viděl do nebe volající neschopnost se radovat ze vstřeleného gólu. První trénink bude zaměřen výhradně na tuto dovednost!

Třetím soupeřem jsme si hravě poradily a Židenice jsme jednoznačně vysoko přestřílely a bez obdrženého gólu jsme zaslouženě vyhrály. Trenér pozoroval i drobná jednotlivá zlepšení radování se ze vstřelených branek. Gepardky se zjevně zalekly představy celého tréninku zaměřeného na radování se:).

V poslední zápase nám Hornets dali lekci z produktivity, kdy všechny naše chyby potrestali a ač nehráli lépe než Pink, vyhráli 4:2. Škoda. Mimo trénování gólových oslav bude potřeba zapracovat i na trefování se do brankového zařízení, jinak není co oslavovat..

Ohlasy

Ondřej Škil (Gepardi): Celý hrací den nám dal pěkný obrázek toho jak se děvčata posunula ve vnímání florbalové hry a dovedností. Nové hráčky se skvěle zapojily a přesvědčili jsme naši nejmenší Andrejku aby si zkusila obléci dres (a věřte, že to byl nejtěžší problém toho dne). Za tuto snahu byla odměněna putovním gepardíkem do příštího ligového turnaje.

FBC Gepardi Brno blue

Tým Gepardi Blue sehrál zápasy s Židenicemi Black, Hornets, Bulldogs a Hattrickem. V prvním zápase jsme narazili na Židenice Black. Kluci ukázali, že zápas ráno je nerozhodí a podali koncentrovaný výkon. Dařila se nám střelba a ještě lepší byla obrana. Díky přesvědčivé hře jsme zdolali Židenice 7:0 a náš brankář si jako bonus odnesl nulu. V druhém zápase to byla úplně jiná písnička. Horneti do zápasu vletěli a zaskočili nás rychlými brankami. Po úvodním šoku jsme se oklepali a vrátili jsme se ke hře, kterou chceme hrát. Bohužel čas plynul a my jsme už nedokázali dohnat manko z první poloviny. S Hornety jsme prohráli 3:5. Po pauze jsme byli připraveni sehrát zápas s Buldoky. Kluci ukázali bojovný výkon, ale trápilo nás zakončení. Podle mého jsme soupeře i přestříleli, ale na výhru to nestačilo. Buldoci nás trestali ukázkovou produktivitou střel, což znamenalo prohru pro nás v poměru 2:6. V posledním zápase nás čekal Hattrick. Zase jsme si nechali utéct začátek, kdy v první polovině jsme si nechali nasázet 5 gólů. O přestávce se kluci nahecovali a do druhé poloviny vlétli jako uragán. Bylo jich plné hřiště, všechny odražené míčky kluci sbírali a drželi soupeře v šachu. Kluci mohutně dotahovali, ale na konci nás zase zradila střelba a konečný výsledek zápasu je 5:4 pro Hattrick.

Ohlasy

Jakub Hladký (Gepardi): Klukům děkuji za parádní turnaj i když se výsledkově moc nedařilo, tak je vidět, že kluci umí hrát parádní zápasy. Zápasy byly proti kvalitním týmům, nejtěžší soupeř byli Horneti. Prohry nám dávají zkušenosti a díky nim víme, na co se zaměřit v tréninku. Také děkuji moc rodičům, jaké zázemí vytváří a jací skvělí fanoušci jsou, když vytvářejí úžasnou atmosféru. Ještě jednou děkuji všem - klukům, rodičům i rozhodčím a 25.11.2023 se těším opět na viděnou.


FBC Gepardi Brno yellow

Sestava: Mikluláš Kohl, Lukáš Malík, Luboš Salamon, Viktor Salamon, Nicolas Švancara, Alexander Vaishar, Tobiáš Grohmann, Andrej Stojnič

Yellow team nastoupil na druhý turnaj v malinko obměněné sestavě. Andrej a Tobi hráli poprvé a oba během celého turnaje ukázali veliký zápal pro hru.

V prvním zápase jsme se utkali s našimi Gepardicemi Pink. Holky udávaly celý zápas tempo hry, ale kluci jim nechtěli dát nic zadarmo. Trenéry velmi pobavilo, že ani jeden tým nechtěl slavit vstřelenou branku tak, jak bývá zvykem. V utkání skvěle zachytali oba brankáři. Jak Tobi, tak i Kačka se v bráně rozhodně nenudili a celý zápas trápili střelce obou týmů. Na konečném výsledku se projevila větší zkušenost a souhra našich Gepardic Pink.

Druhý zápas proti Židenicím Pink byl hodně vyrovnaný. Ze začátku utkání se nám nedařilo soupeře ubránit, ale vždy jsme dokázali reagovat na všechny soupeřovy branky a postupně se náš výkon začal zlepšovat. Po skvělé nahrávce Mikiho a nemilosrdném zakončení Lukyho, jsme v závěru urvali vítězství pro náš tým.

Třetí zápas proti Hornetům měl stejný průběh jako zápas proti Židenicím s tím rozdílem, že ze začátku jsme tempo utkání udávali my a soupeř vždy stačil dorovnat. Utkání rozhodl Niki krásnou nechytatelnou střelou do ,,šibenice“. Velký podíl na druhém vítězství má opět dobře chytající Tobi.

Také poslední zápas proti Bulldogs byl velmi vyrovnaný. Tobiho v brance vystřídal Miki a předvedl velmi podařený výkon. Soupeř hrál hodně kombinačně, my jsme se snažili prosadit individuálně, a přesto, že jsme měli hodně šancí, tak nás trápila nepřesnost a také dobře chytající brankář soupeře. Kluci opět předvedli super výkon, ale v závěru jsme už nedokázali reagovat na dvoubrankové vedení Buldoků.

Ohlasy

Jan Mikláš (Gepardi): Všechny zápasy byly náročné a velmi vyrovnané. Nejtěžší zápas jsme odehráli proti našim Gepardicím. Ze společných tréninků jsme věděli, jak holky hrají a byli jsme z toho v zápase malinko nervózní. V ostatních zápasech nervozita opadla a jen díky slabší přesnosti v posledním utkání se nám nepodařilo všechny vyhrát. Velmi se mně líbilo, jak hráči dokázali aktivně zapracovat do hry všechny rady trenérů. Příjemným překvapením byl výkon Andreje a Luboše, kteří celý turnaj trápili útočníky soupeře v našem obraném pásmu a hodně našim brankařům pomáhali. Za celý turnaj chci všechny kluky za jejich přístup a nasazení velmi pochválit.

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu