Mladší žáci
10.11.2023

Mladší žáci: víkendové shrnutí

Redakce
Mladší žáky čekal v sobotu 4.11.2023 dvojboj. Dopoledne se ke svým zápasům vydali do Lanžhota kluci z yellow týmu. Odpoledne pak pořádal blue tým turnaj v Rousínově. Z Lanžhota vezeme jednu výhry, z Rousínova jednu remízu. Blue tým tak na své první vítězství stále čeká.

TÝM YELLOW - Lanžhot

Aligators Green – FBC Gepardi Brno yellow 4:3

Do prvního zápasu jsme nastoupili proti Aligators. Jako bychom zůstali ještě nohama v autě. Vůbec jsme nezachytili úvod zápasu. Po první polovině jsme prohrávali 0:3 a bylo v naší hře až moc chyb, které soupeř výborně trestal. To jsme museli změnit. Domluva o přestávce zněla jasně. Vylepšit prvky hry, sjednotit postavení jako jeden tým a vyhrát druhý poločas. Kluci pokyny plnily parádně a dokázali druhý poločas vyhrát 3:1 a hře dominovali. Chyběla možná trocha štěstí a mohli jsme slavit vyrovnání po závěrečném pokusu o power play. Za tu dostali hráči velkou pochvalu. Při tomto risku bez brankaře je to buď anebo. Je důležité se, ale pokusit vytvořit si finální brankovou šanci na vyrovnání, což kluci tentokrát dokázali jen chyběla přesnost.

FBC Gepardi Brno yellow – TJ Sokol Lanžhot 5:3

Do druhého zápasu jsme nastoupili proti domácímu Lanžhotu. Ten ve svém prvním zápase ukazoval skvělý výkon. Pro nás se jednalo o zápas bez pauzy. Na hráčích byl vidět hlad a touha udržet si výkonnost z konce prvního zápasu. To se potvrdilo a do zápasu od začátku vlétli úplně jinak. Soupeř měl problém s naší obranou, která hráče soupeře skvěle dostupovala. My jsme tentokrát naše šance proměňovaly. Ukázalo se, že je to prostě sport o hlavě. Kluci zjistili, že to jde a najednou se jejich výkon zvedl o několik desítek procent. Fungovali jako jeden tým, který se povzbuzoval a na hřišti ze sebe vydali opravdu vše! Díky za tento zápas!

Florbal Hodonín – FBC Gepardi Brno yellow 9:0

Poslední zápas byl proti týmu z Hodonína. Ten ukazoval, že je dnes ze všech týmů nejsilnější. Zaslouženě si došel pro výhru. Přesto bych naše kluky rád pochválil. K zápasu přistoupili zodpovědně a soupeř měl zkrátka rozdílové hráče lepší. To je výhoda týmů, který nemá dvě družstva v této kategorii. Kluci si zápas v šatně zhodnotili sami se slovy: „Byli lepší, ale máme skvělé zkušenosti a hrajeme sami ne podle trenéra.“ To považuji za nejlepší věc dnešního turnaje, kdy si hráči sami uvědomili, že i takové zápasy jsou pro ně důležité a dokážou je posunout.

Sestava: Lukášek/Havlíček – Jančík, Kouřil, Kružel, Sedláček – Zvara, Kucharzcyk, Lukášek/Havlíček, Kubosch, Jurza, Svoboda

Ohlasy

Lukáš Beránek (Gepardi): Solidní zápasy. Jsem rád, že se kluci zlepšují a dodržují tradici, že si alespoň jednu výhru z turnaje odvezou. Dnes škoda prvního zápasu, kdy jsme na začátku spali a poté už marně doháněli. Ve druhém zápase kluci ukázali skvělý florbal, kdy plnily moje pokyny na jedničku a díky tomu jsme se mohli radovat z vítězství. Třetí zápas asi nemá cenu moc komentovat, kdo byl na hale ví sám – jako kdybychom hráli proti týmu, kde trenér drží ovladač z plejáku v ruce… Kluci se s tím poprali skvěle! Děkuji jim za výkony a rodičům za podporu a pomoc s dopravou.

TÝM BLUE - Rousínov

Sokol Brno I EMKOCase Gullivers - FBC Gepardi Brno blue 6:1

V sobotu 4.11. hostili naši mladší žáci Blue turnaj v Rousínově. Jejich prvním soupeřem byl tým Gullivers Brno.
Od začátku zápasu měli Gullivers navrch v držení míčku, ale kluci je do nějaké větší šance nepustili. Ba naopak, po dobrém důrazu Miry Baláše se dostal k míčku Davča Mazač a ten vstřelil první gól zápasu. Zápas pokračoval ve velkém tempu. Oba týmy předváděli dobré výkony, ale nic netrvá věčně. Bohužel v krátkém sledu vstřelili Gullivers rychlé 3 góly po našich chybách v rozehrávce a starým známým nedůrazem před bránou. Po druhé půli bude představa brankáře soupeře strašit mladší žáky, protože ten se vybičoval ke skvělým zákrokům. Díky jeho zákrokům byl stav pořád 1:3 z našeho pohledu. Ke skvělému brankáři se Gullivers přidalo i štěstíčko. Pro nás to znamenalo samozřejmě smůlu. Další gól byl totiž vlastní. Po zákroku Adama Šimoníka se míček odrazil od našeho hráče za jeho záda. Další 2 branky doslova zapadli do naší branky. Oba padli stejně. Po zblokované střele se vysokým obloukem dostal míček až do naší brány. Kluci se i nadále snažili zvrátit nevlídné skóre, ale nebylo to nice platné. Zápas skončil 1:6.

K1 Florbal Židenice Pink- FBC Gepardi Brno blue 1:1

Další zápas vypadal úplně jinak než ten předešlý. Začátek byl velmi vyrovnaný a šance se tvořili si tvořili oba týmy. Přibližně ve čtvrtině zápasu se však otevřelo skóre po střele Matyáše Blahy ze standardní situace. Od tohoto momentu jsme jasně přebrali otěže zápasu a tlačili jsme soupeře po celý zbytek zápasu. Střel lítalo mnoho, ale další branka na naše konto nepřibila. Židenice však nechtěli dát svou kůži zadarmo a hrozily nebezpečnými protiútoky. Útočili velmi přímočaře a s kombinací se moc nepárali. Hezky řečeno, styl hry jedna ven. Do konce zápasu zbývalo něco málo přes minutu a po chybě v rozehrávce využil soupeř otevřené obrany a skóroval. V tomhle zápase nás mrzely hlavně neproměněné šance, kterých byla spousta.

TJ Znojmo LAUFEN CZ - FBC Gepardi Brno blue 9:4

Poslední zápas jsme chtěli urvat. Tým si věřil po předvedeném výkonu. Avšak 2 branky na začátku zápasu nás rychle zchladily. Znojmo se snažilo navýšit svoje vedení, ale naštěstí se kluci probrali a k dalším výrazným ohrožení soupeře nepouštěli. Dokonce se jim povedlo srovnat zápas a první půle skončila 2:2. I tato skutečnost měla být vzpruhou pro tým, ale opak byl pravdou. Na začátku druhé půle zažili kluci obrovský kiks a v krátkém sledu dostali 4 branky. Ani time-out nepomohl k oživení týmu. Nedůraz pokračoval a běhat se také moc nechtělo. Zápas se i přes pár zranění dostal až ke konečnému skóre 4:9 z našeho pohledu.

Sestava: Lukášek/Havlíček – Jančík, Kouřil, Kružel, Sedláček – Zvara, Kucharzcyk, Lukášek/Havlíček, Kubosch, Jurza, Svoboda

Ohlasy

Matěj Vorba (Gepardi): Odehráli jsme 3 těžká utkání s kvalitními soupeři. První dva zápasy jsme odehráli dobře, ačkoliv tomu výsledky neukazují. Někdy nám chybělo trochu štěstíčka, často klid v zakončení a v neposlední řadě nedůraz. Poslední bod je našim problémem celou sezónu a nemůžeme se ho zatím zbavit. Poslední zápas? Hezky řečeno, tragédie. Takovéhle výpadky si v této lize nemůžeme dovolit. Byly v něm pasáže, kdy si z nás dělal soupeř kuželky. Do příštích zápasů máme hodně co zlepšovat.

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu