Přípravka
20.10.2023

První zápasy přípravky

Redakce
Přípravka má za sebou první hrací víkend a poprvé se představil nový gepardí tým - Pink.

FBC GEPARDI BRNO blue

Na prvním turnaji, který se konal na ZŠ Horní jsme jeli se staronově postaveným teamem blue.

Obavy z věkového rozdílu se během prvního zápasu s domácími Hornety vytratili.

Vzhledem k našim ročníkům 2016 jsem předpokládal slabší výkony, ale zkušenosti, které nabrali kluci po starších, kteří přestoupili do elévů mne doslova ohromili a vůbec se nebojím říci, že mohou nastoupit proti jakémukoliv silnému teamu.

První zápas dopadl na výbornou, se přestřelkou, která nakonec skončila spravedlivou remízou.

Další dva zápasy, které jsme ovládli s Troopers Orange a Hattrick Black byli krásnou podívanou, kde všichni naši hráči blue alespoň jednou skórovali. Rozdílový hráč Jirka ukázal neskutečnou fyzickou připravenost, brankář Áďa se blýskl mnoha krásnými zákroky. Narozeninový dárek si odnesl i Tomík, který nasázel 5 gólů a sedm asistencí. Radost pohledět byla i na silnou trojku Ondry, Kubíka a Jéňi, kteří si rozumí nejen na hřišti, ale i všude mimo něj. Tato trojka byla dominantou ve všech odehraných zápasech. Benny a Marťas předvedli dravost a chtíč dát za každou cenu gól.

Poslední náročný zápas jsme sice podlehli Gulliverům, ale všichni kluci na hřišti dělali vše, jak jsme se před zahájením domluvili. Jediný rozdílový hráč soupeřů nám vstřelil šest branek během šesti minut, ale naše koťata se nevzdala a do konce zápasu reagovala 4 vstřelenými brankami.

Ohlasy

Lukáš Zána (Gepardi): První turnaj hodnotím nad očekávání, jako velmi povedený, velké poděkování patří rodičům, kteří opět skvěle fandili a starali se o naši smečku mezi zápasy.

FBC GEPARDI BRNO yellow

Sestava: Daniel Jičínský, Mikluláš Kohl, Lukáš Malík, Luboš Salamon, Viktor Salamon Nicolas Švancara, Alexander Vaishar

Nově formující se Yellow team nastoupil na první turnaj v sestavě plné nováčků. Na klucích ale bylo už od začátku vidět, že si chtějí turnaj užít a moc se na něj těší.

V začátku prvního zápasu proti Znojmu byla na nás znát nervozita a opatrnost. Postupem času jsme se dostali do hry, byli jsme víc důrazní a začali soupeře přehrávat. V závěru to vypadalo na spravedlivou remízu, ale branka Mikiho v posledních sekundách zápasu rozhodla o našem prvním vítězství.

V druhém zápase proti Židenicím Pink jsme byli hodně povzbuzeni předchozím vítězstvím a už od začátku jsme ukazovali bojovnost a dravost. Židenice se snažily zápas zdramatizovat, ale druhé vítězství jsme si nenechali vzít.

Třetí zápas proti Troopers měl úplně opačný průběh. Nastoupili jsme proti sehranému týmu, který spolu hrál už minulou sezónu. Soupeř uměl kombinovat, dobře střílel a v první půlce nás nepustil k vážnějšímu ohrození jeho branky. Přesto, že jsme zápas proti zkušenějšímu soupeři prohráli, podařilo se nám v druhé půlce vstřelit aspoň čestný gól.

Poslední zápas proti Hodonicím byl naopak zase v naší režii. Předvedli jsme dokonce několik pěkných kombinací zakončených gólem. Výborně také zachytal náš brankář, který za zápas nepustil ani jeden gól. Třetí vítězství jsme oslavili pořádným gepardím pokřikem.

Ohlasy

Jan Mikláš (Gepardi): Yellow ve svém prvním turnaji ukázali obrovský potenciál a musím říct, že mně jejich hra velmi příjemně překvapila. Jediným zkušenějším hráčem v týmu byl Lukin, který minulí rok odehrál několik turnajů za mini přípravku a ostatní kluci se začali víc věnovat florbalu až před měsícem, ale i tak ukázali správný zápal pro hru a bylo na nich vidět, jak je florbal baví.

FBC GEPARDI BRNO pink

Nově vzniklé gepardí družstvo Pink rozehrálo první letošní ligové zápasy.
Gepardí slečny ve složení Vanesa, Anička, Julča, Bea, Kačka a Míša (Stella a Andrejka byly nemocné) ukázaly, že letos budou kousat. Přesvědčit se o tom mohli hned v první zápase Troopers Black. Proti kterým (ač papírově silnějším) holky ukázaly bojovnost, sílu a touhu vyhrát. Hráli jsme prakticky celý zápas na polovině soupeře, ale prostě nám to tam nepadalo. Soupeř nám díky šikovnosti dua Lisa/Kika nastřílel 4 golu a Anička za nás ukázkově vymetla šibenici. Zápas skončil 4:1 a diváci museli být určitě spokojeni. Trenér spokojen byl:)
Ve druhém zápase nám Znojemští Black ukázali jak se hraje špičkový florbal nejvyšší úrovně a zaslouženě vyhráli. Gepardky nicméně vstřeli gól a přestože soupeř dominoval prakticky ve všech herních činnostech holky se rvaly statečně. Pochvala od trenéra byla namístě. Doufejme že takových soupeřů v letošní sezoně moc nebude, s těmi by měli co dělat i naši Modří.
Poslední zápas se stal exhibicí Aničky a naší nové posily Míši, které obě nastřílely překvapeným Židenicím hattrick. V zápase jsme jasně dominovali a na naši brankářku Julču nešla prakticky žádná střela. Holky zaslouženě vyhrály a trenér byl dojat.


Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

2

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu