Prague Floorball Cup
23.05.2023

Cesta k bronzu: přípravka Gepardů zazářila na PFC Spring 2023

Klub
Naši nejmenší předvedli v Praze skvělé výkony a zaslouženě si odvážejí bronzové medaile. Trenér Ondřej Škil se s námi podělil o celý průběh turnaje a vzhledem k tomu, že se jedná o nejmladší kategorii, jsou následující řádky nejen o florbale. Přinášíme tak trochu jiný report, tak trochu jiný pohled.

Jako každoročně jsme se s naší přípravkou zúčastnili tradičního mezinárodního turnaje Prague florbal cup. Základ kádru tvořili zkušení a ostřílení členové Blue teamu Kai, Vincent, Lukyn, Terka, Honza a Jirka doplnění o 4 naše nejmenší Yellow - Tomíka, Kubíka, Jeníka a Ondru, kteří nás přesvědčili svými výkony v posledních ligových zápasech, že si Prahu zaslouží. Bohužel s námi nemohl jet Štěpa, kterého ale v brance velice dobře nahradil Jirka. Na vše dohlížela trenérská trojice Ondra, Luky a Jenda (poslední jmenovaní s čerstvě složenými trenérskými zkouškami!). Do Prahy jsme odjížděli, vzhledem ke složení a kvalitě hráčů s jasným cílem, tedy s medailovými ambicemi. Trenér Ondra dokonce cosi tvrdil o zlatu, blázínek.

Vzhledem k rozlosování a po loňské zkušenosti (nedohráli jsme poslední zápas, kvůli odjezdu vlaku) jsme zvolili cestu po vlastní ose. V den odjezdu jsme si dali sraz na parkovišti, kde jsme se vším vybavením nalodili do 3 aut (veliký dík patří Kubíkovým rodičům za zapůjčení osmimístného mikrobusu!) a vyrazili. V mikrobusu jsme sledovali na počítači úvodní hokejový zápas Česka proti Slovákům a dozvěděli jsme se nejoblíbenější jídla našich svěřenců. Do Prahy jsme přijeli kolem 7 večer, a protože jsme měli objednaná místa v restauraci tak jsme se šli navečeřet. Svíčková, smažák, kuřecí řízek a pak honem na kutě. 21:00 - na pokojích hrobové ticho.

V sobotu vstávali v 7, nasnídali se a auty jsme se přesunuli do Kobylis, kde jsme nastoupili k prvnímu zápasu proti Black Angels Girls. Hlavně naši malí byli před zápasem nervózní, když viděli výškový rozdíl hráček, ale zápas jsme od úvodních chvil ovládli a postupně jsme navyšovali skóre až na konečných 7:2. Skvělý začátek turnaje. S hráči jsme zhodnotili první zápas a před následujícím zápasem (velmi silná Olomouc!) jsme si řekli, že soupeře překvapíme rychlostí a pokusíme se vyhrát velmi důležité body. A také ano, zabiják Lukyn hned z počátku skóruje trikem zpoza branky - MICHIGAN! Zaskočený soupeř nám v prvním poločase dovolil skórovat ještě jednou. V druhé půlce se soupeř po počátečním šoku vzpamatoval a vyrovnal hru. Útok střídal útok, ale my jsme vždy na vstřelený gól dokázali odpovědět. Skvělý výkon s budoucím stříbrným medailistou turnaje. Kluci a holky odehráli celý zápas naplno a ukázali srdce bojovníků.

Mezi druhým a třetím zápasem jsme měli 5 hodin pauzu, kterou jsme chtěli využít k návštěvě Mořského světu na výstavišti, ale protože se tam souběžně konala nějaká větší akce, tak jsme nemohli ani nezaparkovat. Nevadí, zafandili jsme elévům proti Bohemce a připravili jsme se na Surikaty Košice. Proti předpokládanému nejslabšímu soupeři jsme vyměnili Jirku v brance. Papírově nejslabší soupeř nás přehrál vysoko 9:5, výkonem dvou jedinců, na které jsme nenašli recept, navzdory návratu Jirky do branky v poločase. Zklamání, šok, smutek. Surikaty Košice se tímto zápasem posunuli na první místo v tabulce a nám zůstala teoretická šance postupu z prvního místa, výhra Olomouce nad Surikary a naše výhra na následujícím soupeřem. Těžké, nemáme to vlastních rukách. Nevadí, jdeme na Prague Tigers, nad kterými musíme vyhrát. Geparďata vytáhla drápky a pražské tygry rozcupovala na kusy 10:5. V průběhu zápasu se trenéři dozvěděli že Olomouc smázla Surikaty 13:0 (nepochopitelné – později jsme se dozvěděli, že proti nám za Surikaty hráli někteří hráči z elévů). Hráči málem zničili šatnu po příchodu do šatny, když jsme hráčům sdělili výsledek utkání Olomouc vs. Surikaty. JSME VE FINÁLE!!!!! Čekají nás opět Olomouc, Ml. Boleslav a pro nás neznámé Gorily Plzeň.

Finálový den

Ráno při snídani trenéři všechny namotivovali návštěvou McDonalds, když vyhrají alespoň jeden ze tří zápasů, což hráči slíbili. Prvním soupeřem finálového dne je Olomouc, která se po sobotní prohře se na nás dobře připravila, zkušeně si pohlídala naši údernou trojici Lukyn, Vinc, Kai a po tvrdém, vyhecovaném, ale férovém zápasu nás porazili 7:3. Škoda, ale nevadí. Jdeme si užít zápas z Mladou Boleslaví, která zatím procházeli turnaj s úctyhodným skóre 27:1. Sebevědomou Mladou Boleslav jsme překvapili nasazením. Naši hráli vyrovnanou partii a po prvním poločase byl překvapivý stav 2:2. Po přestávce nám bohužel soupeř několika rychlými góly odskočil a zkušeně si pohlídal konečný výsledek 6:2. Přestože se jednalo o nejsilnější team ve celé skupině přípravek, soupeř nás 'nepřejel'. Měli lepší organizaci hry a většina branek byla z rychlých náběhů za naši obranu. Na tom musíme do budoucna určitě zapracovat.

Konečný výsledek byl pro nás trenéry ekvivalentem výhry, proto hurá na hambáč! Posilnění, odpočatí (pokud se tomu tak dá říkat po řádění v dětském koutky nebohého podniku McDonalds) jsme šli zafandit společně s elévy Olomouci (prostě nám nějak byli sympatičtí) proti Bolce. Mimochodem jsme viděli výborný a napínavý zápas o zlato ve kterém Olomouc 2x neproměnila trestné střílení a s výsledkem 5:7 skončila druhá. Na nás čekal soupeř Gorily Plzeň, o kterém jsme nevěděli nic, žádný zápas jsme díky střídání hal neviděli a jediné informace jsme mohli nasbírat z předchozích výsledků ve skupinách. Podle nich to byl těžký, ale hratelný soupeř (Bolka 5:0, Olomouc 4:2). Dali jsme jedinou taktiku: totální florbal o bronz. Do malé tělocvičny s mizerným parketovým povrchem nám přišla fandit nejenom celá elévská smečka, ale i všichni hráči z Olomouce. Těžko se to popisuje, ale Geparďata se dostala do nějakého zenového (lépe řečeno Zánového) florbalového transu, kdy nepustila Gorily celý zápas vůbec k ničemu a naprostou dominancí jsme o parník vyhráli 10:2. JOOOOOOO. Splnili jsme, co jsme měli-vyhráli jeden zápas a domů si vezeme Bronz.

Závěrečný medailový ceremoniál byl zaslouženou odměnou na naše výkony. Gepardi Brno navíc získali odměnu pro nejmladší team!

Pak už nám nezbylo než se naposledy pozdravit a pogratulovat se soupeři a vydat se směrem k domovu. Cestou dvojitá zastávka na záchod (pššššt - jednou přímo na dálnici) a příjezd k natěšeným rodičům. Neuvěřitelný zážitek. Děkuji Vám a smekám před Vámi Geparďata.

V hlavních rolích:
Jiří Šilhan, Lukáš Zána, Vincent Schober, Kai Kružel, Ondra Kuboš, Terka Malíková, Honza Žižka, Tomík Zána, Jeník Mikláš a Kubík Wohlgemuth

Režiséři
Luky Zána, Jenda Mikláš, Ondra Škil

Vedlejší role:
Rodiče a všichni kteří nám drželi palce - bez vás by to nešlo.

Děkujeme


Sestřih toho nejzajímavějšího z přímého souboji o bronz Gepardi Brno vs. Gorily Plzeň

PŘÍPRAVKA – B14 M
BLACK ANGELS GIRLS - FBC Gepardi Brno 2:7
FBC Gepardi Brno - FBS Olomouc 4:2
Surikaty Kosice - FBC Gepardi Brno 9:5
FBC Gepardi Brno - Prague Tigers 10:5
FINÁLE
FBC Gepardi Brno - FBS Olomouc 3:7
Predvyber CZ Florbal MB - FBC Gepardi Brno 6:2
Gorily Plzen - FBC Gepardi Brno 2:10

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

10

Aktuálně na webu