Mladší žáci
17.11.2022

Blue tým mladších žáků sehrál těžké vyrovnané zápasy, opět slaví úspěchy

Redakce
O víkendu pokračovala liga mladších žáků. Turnaj se odehrál na Sportpointu, kde byl blue tým po těžkých zápasech opět úspěšný.

Florbal Židenice Pink - FBC Gepardi Brno Blue 2:7

První dnešní utkání nezačalo vyvíjet vůbec podle našich plánů. Soupeř nás zaskočil aktivní hrou a brzkým prvním gólem. Naši hráči z toho byli zaskočeni a chvíli jim chyběl aktivní pohyb ve hře. Postupem času jme se dostali do hry a přebírali útočnou aktivitu. Naše skóre otevřel Míchal Mazáč, který si zpoza soupeřovy brány vyjel a brankáři nedal šanci. Kluci se uklidnili a jejich kvalita proti soupeři byla znát. Byli jsme silnější na míčku a lépe kombinovali. Do konce poločasu jsme přidali další dvě branky. Začátek druhého poločasu jsme opět zaspali. Po chybné naší rozehrávce, soupeř získal míček před naší bránou a skóroval. Naštěstí, jsme takřka bezprostředně stejnou mincí oplatili my a díky Viktoru Hubeném, který míček získal, vzali si dvoubrankové vedení zpět. Do konce utkání, jsme toto již měli pod kontrolou a skóre se navyšovalo jen na naší straně.


FBC Gepardi Brno Blue - Bulldogs Brno Orange 7:1

Do druhého utkání proti domácím, jsme nastoupili po krátké pauze. Soupeř začal aktivně a důrazně. Kluci se tentokrát nenechali zaskočit a na soupeřův důraz odpovídali rychlou kombinací. Skóre otevřeli obránci. Po rozehře z volného úderu se trefil Pavel Tomšíček. Následně se trefil Viktor Hubený po přihrávce před bránu a poločasový stav uzavřel Daniel Swiač opět po rozehře z volného úderu. Druhou půli otevřeli brankou soupeři, kdy jsme naším nedůrazem a nedostoupením nechali prostor střelci ze středu pole před velkým brankovištěm. To bylo, ale ze strany soupeře vše. Ve druhém poločase se díky naší aktivní hře postupně trefili Šimon Jelínek po přihrávce před bránou soupeře, 2x Michal Mazáč z levé strany a Daniel Swiač po přihrávce před bránu soupeře. Kluci si zasloužili pochvalu za lépe zvládnutý úvod utkání než v prvním zápase. Vypořádali jsme se s tlakem soupeře velmi dobře.


Sokol Brno I EMKOCase Gullivers B - FBC Gepardi Brno Blue 4:4

Před třetím zápasem jsme si s klukama říkali, že nás dnes čeká nejtěžší soupeř, protože družstvo Gulíků zde dnes hrálo výborné zápasy. Zápas hned od začátku byl ve velikém tempu. K výraznému ohrožení branky nedošlo však ani na jedné straně. Přesto utkání bylo velice pohledné. V závěru poločasu jsme řádně nepokryli soupeřův volný úder a nechali jej otevřít skóre. O přestávce jsme si s klukama řekli, jak hrát dál a že musíme zlepšit rozehrávku. Druhá půle byla stále ve stejně rychlém tempu. Kluci se tlačili dopředu, ale stále bez kýženého úspěchu. Soupeř pak po nepokryté přihrávce před bránu a zaběhnutím za naši obranu zvýšil na 3:0. Pak jsme se konečně prosadili i my před bránou soupeře. Po chybné rozehře získal míček soupeř, který z dobré pozice nezaváhal a opět zvýšil skóre. To se už začal blížit konec zápasu a s námi to nevypadalo dobře. Kluci ale nesložili zbraně. Michal Mazáč vybojoval míček před bránou soupeře a snížil. Následně po střele Daniela Swiače dorazil míček ze vzduchu za gólmanova záda David Mazáč. Michal Mazáč pak opět obral rozhozeného soupeře o míček před bránou a skóre srovnal. Na obrat nám již nestačil čas, ale remíza se jeví jako velice spravedlivá k průběhu zápasu. Kluci ukázali velký charakter a touhu otáčet zápasy. Tento zápas nám ukázal na čem musíme pracovat, ale také, že tento tým začíná být opravdu silný.



Ohlasy
Zdeněk Mazáč (Gepardi): Do dnešního turnaje jsme vstupovali s vědomím, že nás nečekají lehké zápasy. Což se potvrdilo. Soupeři byli rychlí a důrazní. Kluci dnes museli předvést velice fyzicky náročné výkony, což zvládli. I za nepříznivého stavu jsme se nevzdali a dokázali srovnat. Za to si kluci zaslouží velikou pochvalu. Dnes nám vázla rozehra a pokrývání standardních situací, ze kterých jsme dvakrát inkasovali. Dnešní zápasy nám opět ukázaly, na co se musíme nyní v další práci zaměřit. Za dnešní výkony a nasazení všechny velice chválím. Také veliké díky přítomným rodičům za podporu v hledišti.


Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

10

Aktuálně na webu