Brno open game
29.06.2022

Brno Opengame 2022 uzavřelo sezónu

Klub
Minulostí je sezóna 2021-2022. Její poslední akcí byl turnaj Brno Opengame a my opět přinášíme stručné reportáže z vystoupení jednotlivých kategorií.

Přípravka – B13 Mini

Pro nejmladší kategorii Gepardů, přípravku, začal turnaj ve čtvrtek krátce po poledni proti Prague Tigers. „Dalo by se to zhodnotit jednou větou: pětkový florbal místo trojkového stejný soupeř jako v Praze, stejný výsledek,“ začal svoje vypráávění trenér Ondřej Škil. Dalším soupeřem našich nejmenších byly opět kočkovité šelmy, vítězové PFC, Panthers Otrokovice. „ Ti nás podle očekávání porazili 6:1, my jsme hráli v sedmi hráčích a můžeme s klidem říci, že nás na hřišti vyloženě nepřejeli. Takže spokojenost.“ Páteční sérii zápasů pak zakončilo derby s Hattrickem, ke kterému Ondřej Škil říká: „Kluci se neskutečně semkli a po heroickém výkonu nás Hattrick přetlačili až v poslední minutě. Toto byl asi náš nejlepší výkon v celém turnaji.“

V pátek přišlo stěhování na Morendu a série čtyř zápasů. „Vítkovice byly zkrátka lepší, druhý soupeř, PSKS Okříšky měl být pro nás bezproblémovým soupeřem, ale přestože jsme byli neustále na míčku a hrálo se prakticky na jednu branku, prohráli jsme o jednu branku. V dalším zápase jsme porazili Panthers Praha a hned za hodinu jsme hráli vyrovnanou bitvu s Hornets Brno a opět jsme dostali prohráli po gólu v posledních vteřinách hry, “ hodnotí pátek trenér přípravky.

V sobotu pak čekalo Gepardy další derby s brněnskými Gullivers, ve kterém nepadal žádná branka. Bezbranková remíza tak přinesla jako soupeře v play-off Mladou Boleslav, velmi silného soupeře. „Jediné pozitivum v tomto zápase bylo, že nás soupeř vyloženě nepřejel,“ stručně zhodnotil Ondřej Škil a zhodnotil celý turnaj: „Z celkového výsledku jsem roztrpčen, možná až zklamán. Zaráží mě nejvíc nevyrovnanost a fakt, že proti silným soupeřům jsme schopni uhrát přijatelný výsledek, ale proti papírově slabším hráčům nám to vázne. Je to pro trenéry poučení do příští sezony a budeme na tom pracovat. Odehráli jsme turnaj bez dvou klíčových hráčů což mělo vliv na naši hru a hlavně výsledky. Závěrem bych chtěl všem hráčům, členům realizačního týmu a hlavně zúčastněným rodičům poděkovat.“

VÝSLEDKY PŘÍPRAVKY NA BRNO OPENGAME 2022
Prague Tigers – FBC Gepardi Brno 1:2 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Panthers Otrokovice 1:6 základní skupina
FBŠ Hattrick Brno – FBC Gepardi Brno 2:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno – 1.SC Tempish Vítkovice 0:6 základní skupina
PSKC Okříšky – FBC Gepardi Brno 2:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Panthers Praha 2:0 základní skupina
Hornets Brno - FBC Gepardi Brno 3:2 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Sokol Brno I EMKO Case Gullivers B 0:0 základní skupina
Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Gepardi Brno 4:0 play-off

Sestava přípravky na Brno Opengame 2022

Štěpán Klvač – Lukáš Zána, Martin Sedláček – Vít Janoušek, Patrik Tůma, David Hutyra, Ondřej Kubosch, Josef Vašek, Jan Kocián, Dominik Swiač, Jaroslav Urbánek, Mikuláš Hladík. Trenéři: Ondřej Škil a Lukáš Zána.

Elévové – B11

Elévy Gepardů čekala na Opengame těžká základní skupina, což se potvrdilo hned první den. „S Black Angels i ve večerním derby s Troopers jsme byli často pod tlakem soupeře, gepardí obrana sice odolávala a žádný zápas neskončil debaklem, ale soupeř byl vždy o kousek dál,“ zahájil svůj report trenér Michal Dess a pokračoval: „V podobném duchu byly i páteční zápasy s Litvínovem a Olomoucí, a tak jsme ve skupině obsadili až páté místo.“ Klukům tentokrát zahrálo do karet dobré skóre a v předkole play-off vyšla na Gepardy Jesenice, se kterou se elévové poměřili v Praze, a kde ji dokázali přetlačit. Tentokrát se ale schylovalo k pořádnému dramatu. Zápas byl velmi vyrovnaný, Gepardy dostal do vedení Davča Mazáč, soupeř otočil, ale ostravský střelec Kuba tři minuty před koncem srovnal a šlo se do nájezdů. Honza i Davča proměnili, naopak Adam druhý nájezd soupeře vychytal. Vláďa sice ještě svůj blafák nedotáhl, ale ani poslední jesenický nájezd si cestu do branky nenašel a Gepardi se mohli radovat z postupu.

Večer čekal na Gepardy v osmifinále zvučný soupeř - Sparta Praha. „Kluci bojovali statečně, ale soupeř dokázal pár skulinek v naší obraně využít, naopak my jsme velkého gólmana Sparty prostřelit nedokázali. Rozhodně však výsledek 0:4 nebyl žádnou ostudou,“ hodnotí Michal Dess poslední vystoupení elévů na Brno Opengame. „Celý turnaj ukázal, že můžeme stavět na dobré obraně, jen nám občas vázne mezihra a nadřeme se na góly. Kluky však za trenérský tým musíme pochválit, celý turnaj odmakali a všichni soupeři s námi měli dost práce, neprodali jsme gepardí kůži lacino. Navíc si kluci turnaj díky skvělé partě i fantastické podpoře rodičů parádně užili a byl krásnou tečkou za povedenou sezónou,“ končí svoje hodnocení Michal Dess.

VÝSLEDKY ELÉVŮ NA BRNO OPENGAME 2022
Black Angels – FBC Gepardi Brno 3:0 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Troopers Green 2:3 základní skupina
SK Bivoj Litvínov – FBC Gepardi Brno 4:1 základní skupina
FBS Olomouc - FBC Gepardi Brno 2:0 základní skupina
Florbal Jesenice – FBC Gepardi Brno 2:3 SN play-off - předkolo
ACEMA Spartsa Praha RED - FBC Gepardi Brno 4:0 play-off – 1.kolo

Sestava elévů na Brno Opengame 2022

Adam Šimoník, Jakub Tauvinkel – David Mazáč, Lukáš Zána, Vojtěch Malík, Jan Kokeš, Adam Kubosch, Samuel Kondýsek, Vladimír Škil, Jan Lukášek, Štěpán Procházka, Ondřej Slezák, Adam Smrček, Daniel Swiač, Martin Sedláček. Trenéři Michal Dess a Zdeněk Mazáč.

Mladší žáci - B09

Mladším žákům přisoudil los čtyř člennou skupinu, což znamenalo odehrát tři velmi těžké zápasy. Turnaj pro mladší žáky startoval ve čtvrtek až v 19:00 na Čejkovické proti známému týmu a pozdějšímu finalistovi Wizards SO Praha 10. „Soupeř předváděl dominantní hru, ale nedostal nic zadarmo. Náš zlepšený výkon v druhé polovině nezachránil celkový výsledek 0:8,“ hodnotí vstup do turnaje Lukáš Beránek. V pátek nastoupili mladší žáci opět až po obědě a opět na Čejkovické proti dalšímu pražskému celku, ACEMA Sparta Praha RED. „Zápas měl podobný charakter a průběh jako s Wizards. Dokázali jsme se dokonce dostat do vedení, ale soupeř nás poté přehrával. Konečný výsledek 1:8 je krutý, ale kluci parádně bojovali, referuje Lukáš Beránek o druhém zápasu a ihned přidává hodnocení posledního vystoupení ve skupině: „V posledním zápase skupiny nás čekala Česká Lípa a jednalo se o přímý souboj o třetí místo v tabulce, které bylo hrozně důležité do bojů v play-off. Utkání nezačalo vůbec dobře a prohrávali jsme 0:3. Přesto jsme dorovnali a konečný výsledek, kterým byla remíza 3:3, přisoudil třetí místo v tabulce Gepardům.“

První kolo play-off začalo hned v sobotu 8:00 na Tesle. Pavouk turnaje přisoudil mladším žákům Snipers Šamorín: „ Tentokrát jsme to byli my, kdo svého soupeře jasně přehrával. Šamorín to evidentně nečekal a nechal se vyprovokovat k několika faulům, které jsme dokázali v přesilovce trestat. 5 minut před koncem se nechal vyprovokovat i trenér a utkání předčasně skončilo… Takový konec zápasu si nezasloužili naši kluci, ale ani hráči soupeře, říká Lukáš Beránek. Po obědě pak čekal na Gepardy další slovenský soupeř, Trenčín. Gepardi nastoupili do zápasu s výrazně oslabeným týmem. „Bez posil z elévů zůstalo na soupisce sedm hráčů. Ti se se soupeřem, který měl kompletní 3 pětky, rvali neskutečným způsobem. Životní zápas opět zachytal Tom Chmela, ale i tak to na soupeře bohužel nestačilo a po prohře 2:5 na turnaji končíme. Děkuji moc všem za výkony na tomto turnaji. První dva zápasy byly těžké, soupeř z řad TOP týmů ukázal kvality. Zápasy pro nás hratelné jsme zvládli poměrně s přehledem a poslední zápas s Trenčínem? Neskutečné nasazení a bojovnost. Parádní výkon. Ještě jednou všem děkuji a nyní si chvíli odpočineme a nabereme síly do další sezóny!“ hodnotí turnaj trenér Lukáš Beránek.

VÝSLEDKY MLADŠÍCH ŽÁKŮ NA BRNO OPENGAME 2022
FBC Gepardi Brno – Wizards SO Praha 0:8 základní skupina
ACEMA Sparta Praha RED – FBC Gepardi Brno 8:1 základní skupina
FBC Gepardi Brno – FBC Česká Lípa 3:3 základní skupina
Snipers Šamorín – FBC Gepardi Brno 2:5 2:5 play-off – předkolo
FBK AS Trenčín – FBC Gepardi Brno 5:2 play-off – 1.kolo

Sestava mladších žáků na Brno Opengame 2022

Tomáš Chmela - Štěpán Zderčík, Tadeáš Jelínek, David Palásek, Radim Boček, Pavel Tomšíček, Josef Rejzek, Jan Kokeš - Šimon Eleder, Michal Mazáč, Filip Borkovec, Šimon Jelínek, Jáchym Ondráček, Jan Maňas, Jan Macháček, David Mazáč, Jakub Tauvinkl, Vojtěch Malík. Trenéři: Lukáš Beránek a Zdeněk Mazáč.

Starší žáci – B07

Těžká skupina čekala rovněž starší žáky. Tým navíc nemohl nastoupit v plné síle a tak využil ve čtvrtečních zápasech výpomoc mladších žáků. První prověrkou byli Black Angels. Na hale Vodova vstoupili do utkání lépe Gepardi, kteří se dostali do vedení, ale zkušenost Černých andělů byla rozhodujícím faktorem. „My jsme šli do každého zápasu se dvěma, třemi cíli. Začátek zápasu byl velmi dobrý, pak jsme ale udělali zbytečné chybičky ve střídání a začala nám odcházet hlava,“ zhodnotil první zápas trenér Zbyněk Matýsek. Druhé měření sil proběhlo po rychlém přesunu na VUT proti Drakům z Říčan: „Předvedli jsme lepší hru, ale selhali jsme v koncovce. Zatímco Draci svoje šance proměňovali, my ne. Kluci podali fajn výkon, možná by to dopadlo trochu jinak, kdybychom nestáhli hru na dvě formace. Od druhého poločasu už totiž odpočívala trojice mladších žáků, večer je ještě čekal zápas v jejich kategorii a nemůžeme prostě kluky fyzicky strhat hned první den turnaje,“ říká ke druhému zápasu Zbyněk Matýsek. V pátek čekali Gepardy těžší soupeři. Jako první nastoupil proti Gepardům na „nové“ hale Vodova starý známý Očov Hodonín. Na rovinu, zápas poznamenalo zranění našeho hráče hned v prvním střídání. Navíc jsme nastupovali od pátku pouze na dvě pětky proti týmům s 15-18 hráči do pole. Co mě strašně těší, tak proti Očovu tu byl disciplinovaný výkon, proti lize a minulým vzájemným zápasům jsme byli vyrovnaným soupeřem,“ vrací se Zbyněk Matýsek k pátečním zápasům: „Košice byli, pro mě překvapivě, naprosto nejkvalitnější tým v naší skupině Opět rozhodla početní převaha a z toho vyplývající více fyzických sil.“

V sobotu v osm hodin ráno pak nastoupili starší žáci v předkole proti Českým Budějovicím. „České Budějovice byla obrovská neznámá, neměli jsme s tímto soupeřem v minulosti žádnou zkušenost ani v jedné kategorii. A musím říct, že mě překvapili, jak dobrou hru předvedli. My jsme se s nimi snažili, hlavně v defenzivě, držet krok, což se nám první polovinu zápasu dařilo poměrně slušně, chyběl nám „jen“ klid v zakončení. Druhý poločas už ale kluci za rozhodnutého stavu trošku vypustili v nasazení, převládla touha vstřelit aspoň jeden gól nad disciplinovanou obranou,“ hodnotí Zbyněk Matýsek poslední zápas a dodává: „I když jsme si nepřipsali výhru, což nás samozřejmě mrzí, musím říct, že co do kvality hry jsme odehráli asi nejpovedenější turnaj. Kluci opravdu bojovali, dodržovali taktické pokyny a mám velkou radost, jak k zápasům přistoupili. Moc děkuji všem za účast, mladším žákům za výpomoc a marodům přeji brzké uzdravení.“

VÝSLEDKY STARŠÍCH ŽÁKŮ NA BRNO OPEN GAME 2022
FBC Gepardi Brno – Black Angels 2:8 základní skupina
FBC Draci Říčany - FBC Gepardi Brno 6:2 základní skupina
FBC Gepardi Brno – ŠSK Očov Hodonín 2:5 základní skupina
FBC Gepardi Brno – FK Florko Košice 0:8 základní skupina
FBC Štíři České Budějovice - FBC Gepardi Brno 10:0 play-off – předkolo

Sestava starších žáků na Brno Opengame 2022

Daniel Voda – Maxim Fišer, Michael Novotný, Štěpán Rolinek, Martin Veleba, Michal Matýsek, Štěpán Zderčík – Adam Podolský, Filip Matula (C), Patrik Pavlík, Jan Bretfeld, Vojtěch Lojek, Simon Bartoš, Tomáš Robek, Tomáš Dvořák, Jáchym Ondrášek, Šimon Eleder. Trenér: Zbyněk Matýsek.

Dorost – B05

Také dorostence čekalo ve skupině několik těžkých soupeřů. První hrací den, ve čtvrtek, nastoupili dorostenci k jedinnému zápasu až ve večerních hodinách. Soupeřem byli Vikingové z Kopřivnice „Bohužel se nám nedařilo chytnout rytmus a zápas jsme prohráli 2:1 i přes to, že jsme byli na hřišti lepším týmem,“ říká trenér Ondřej Dohnal. V pátek čekali Gepardy dva silní soupeři v podání Panthers Praha a Tatran Střešovice, ve večerních hodinách pak třetí zápas proto Bystřici nad Pernštejnem. „Proti prvnímu jmenovanému jsme odehráli dobré utkání, kde jsme sice tahali za kratší konec, nicméně jsme odvedli dobrý a poctivý výkon. Proti Tatranu to byl velmi těžký zápas. Za rozhodnutého stavu už navíc kluci spíše šetřili síly na poslední páteční zápas,“ hodnotí první páteční zápasy Ondřej Dohnal. Ke třetímu zápasu pak říká: „Ve večerním zápase proti ASK Bystřice už to byla ale jiná písnička. Tým přišel s jasným cílem, a to podat nejlepší možný výkon a vyhrát zápas. Všichni odvedli výbornou práci. Na hřišti jsme byli lepším týmem a zaslouženě jsme vyhráli 6:3.“

V sobotu pak čekal druhou nejstarší kategorii zápas play-off proti Havířovu. „Dobře rozehraný zápas, kde jsme v polovině vedli už 3:0 jsme ale bohužel nedokázali dotáhnout do vítězného konce a utkání jsme ztratili poměrem 5:3. Na klucích byla vidět také i únava. Všichni tam ale nechali všechno a za to hráčům děkuji. Tento zápas nás toho hodně naučil a všichni se tak můžeme posunout dále. Děkuji všem hráčům a rodičům za tento turnaj i celou sezónu. Přeji také ročníkům 2005 ať se jim daří v juniorské kategorii a případně i v mužském A týmu,“ uzavírá hodnocení této kategorie její trenér Ondřej Dohnal.

VÝSLEDKY DOROSTU NA BRNO OPEN GAME 2022
FBC Gepardi Brno – FBC Vikings Kopřivnice 1:2 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Panthers Praha 1:4 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Tatran Střešovice Red 1:10 základní skupina
FBC Gepardi Brno – ASK Bystřice nad Perštejnem 6:3 základní skupina
1. SFK Havířov - FBC Gepardi Brno 5:3 play-off – předkolo

Sestava dorostu na Brno Opengame 2022

Šimon Chmela (C) – Ondřej Matula, Štěpán Dohnal, Michal Matýsek, Filip Matula, Michael Novotný – Štěpán Novotný, Vít Štěrba, Zdeněk Řehoř, Tomáš Kuchař, Vojtěch Jedlička, Albert Hochman. Trenér: Ondřej Dohnal.

Junioři – B03

I juniory čekal poslední turnaj této sezóny. Těžká skupina a obdobné rozlosování zápasů jako u dorostenců (jeden zápas ve čtvrtek, tři v pátek) nevěstili procházku růžovou zahradou. Prvním soupeřem byl celek FBC Slovácka a už od úvodu bylo znát, že oba soupeři se znají z ligových bojů. Zbytečné chyby pramenící z nerozehranosti znamenaly vysokou prohru Gepardů. V pátek zahájila juniorka zápasový triptych proti celku Mírně napřed, který byl složen z hvězd juniorské nejvyšší soutěže. Ti přistoupili k utkání velmi laxně, což potvrdil trenér juniorky Gepardů Lukáš Beránek: „Soupeř několikrát seděl na trestné lavici, protože nezvládal naši bojovnou hru, naopak naši kluci se nenechali vyprovokovat. Gepardi podali bojovný výkon, náskok soupeře stáhli až na rozdíl jediné branky, konečnou podobu skóre (4:7) upravoval soupeř do prázdné branky při hře power-play.“ Po poledni čekala naše juniory Slovenská reprezentace U17. „Utkání bylo bojovné a neustále se střídal tlak na obou stranách. Soupeř bohužel vyrovnal minutu před koncem, remíza byla více méně s ohledem na zápas spravedlivým výsledkem. Poslední utkání ve skupině bylo proti Black Angels. Tým zvyklý hrát daleko lepší soutěže opět vstoupili do zápasu s nižším nasazením. Rychle však pochopil, že by to nemuselo stačit. Po výsledku 1:3 nastalo čekání na soupeře pro předkolo play-off,“ zhodnotil zápasy Lukáš Beránek.

Do předkola přivedl los proti Gepardům tým Horních Počernic, který bránil ve 4 hráčích a hrál na nahození na jednoho hráče. Gepardi měli průběh utkání plně pod kontrolou, ovšem ke konci soupeř slepenými góly srovnal na 3:3 a o postupujícím rozhodovaly nájezdy. V těch čaroval brankář Vilda Zrza, který vychytal všechny pokusy soupeře, rozhodující branku poslala za záda brankáře Počernic Adam Petřivalský, Odpoledne pak na Gepardy čekal další těžký soupeř, prvoligový FBC Liberec. Soupeř byl lépe technicky vybaven, ale kluci v utkání nechali opravdu vše a hráli vyrovnanou partii. Utkání nakonec skončilo 1:4. ale poslední 2 branky padly až v úplném závěru, kdy se Gepardi snažili srovnat zápas a pokoušeli se dostat soupeře pod větší tlak. Zde se však ukázaly zkušenosti soupeře. K celému turnaji říká trenér Lukáš Beránek následující: „Děkuji klukům za turnaj i celou sezónu. Během turnaje jsme narazili na samé TOP týmy a dokázali jsme si, že s nimi dokážeme hrát vyrovnané zápasy. Rozhodně se nemáme za co stydět. Dekuji také posílám Áďovi, Vaškovi, Lukášovi a Lukášovi bez kterých by to nešlo. Byly jste velké posily, díky moc!!“

VÝSLEDKY JUNIORŮ NA BRNO OPEN GAME 2022
FBC Gepardi Brno – FBC Slovácko 0:7 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Mírně napřed 4:7 základní skupina
FBC Gepardi Brno – RV-CH-DO-SR 3:3 základní skupina
FBC Gepardi Brno – BLACK ANGELS 1:3 základní skupina
FBC Gepardi Brno – Horsepower Horní Počernice 4:3 SN play-off - předkolo
FBC Liberec – FBC Gepardi Brno 4:1 play-off - 1.kolo

Sestava juniorky na Brno Open Game 2022

Vilém Zrza, Šimon Chmela - Jakub Hladký, Matěj Vorba, Adam Petřivalský, Matěj Blažek - Štěpán Trunda, David Dvořák, Václav Hájek, Nicolas Vicente, Lukáš Krajčovič, Lukáš Martínek, Štěpán Dohnal, Štěpán Novotný, Tomáš Kuchař, Vít Štěrba. .

Fotogalerie

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

6

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

9

Aktuálně na webu