Turnaje Ostrava
09.06.2022

Juniorka na premiérovém ročníku Ostravských her

Klub
Na svůj první velký turnaj v závěru sezóny se vydala také naše juniorka. Mladí Gepardi se však nezúčastnili Ostrava Cupu, ale premiérového ročníku Ostravských her.

V úvodním zápase čekali Gepardy silní Panthers Praha, kteří měli problémy a komplikace při příjezdu na turnaj. Tento handicap se ovšem v úvodu zápasu nepromítl, pražský celek šel do brzkého vedení. Ovšem skvělý vstup Gepardů do druhé poloviny zápasu zařídil dokonalý obrat a konečný výsledek 4:1. V zápase se nám bohužel zranila posila Vojta Potáček. Našeho odchovance a toho času hráče SK TROOPERS nepustily do dalších bojů problémy s kolenem.

Večerní zápas proti Havířovu nezachytil Gepardy v nejlepším rozpoložení. Havířov modro žlutý tým přehrál svojí aktivitou i důrazem a zaslouženě bral 3 body. V sobotním zápase čekalo naše juniory důležité utkání s domácími Vítkovicemi. Favorita utkání Gepardi dokonale potrápili, ve prospěch soupeře však vyrovnané utkání rozhodli maličkosti.

V základní skupině tak Gepardi obsazují třetí místo a v play-off je čeká starý známý tým Blue Devils. Někteří dorostenci, kteří se v týmu juniorky objevili, ihned oprášili svoje vzpomínky a PFC a zápas s tímto soupeřem v této kategorii. Zde se však jednalo o zcela odlišné utkání. Modří ďáblové sice šli do vedení, ale Gepardi ve druhé půlce soupeře zatlačili a ten se začal bát o výsledek. Jejich brankář si však velmi dobře postavil svoji svatyni, Gepardi několikrát trefili pouze brankovou konstrukci. Konečný výsledek, byť s rozdílem o jedinou branku, vystavuje Gepardům stopku v další cestě turnajem.

„Turnaj, jak na houpačce," začal svoje hodnocení trenér Lukáš Beránek. a pokračoval: „Poslední zápasy s Vítkovicemi a Blue Devils byl od kluků výborný florbal. Možná jeden z nejlepších v sezóně, ale nepřálo nám úplně štěstí. Díky klukům za výkony a odchovancům Peťovi Šubrtovi a Vojtovi Potáčkovi za posilnění týmu, které bylo vidět nesmírným způsobem. Jste borci.“

ZÁPASY JUNIORKY NA OSTRAVSKÝCH HRÁCH
FBC Gepardi Brno – Panthers Praha 4:1 základní skupina
TJ Slovan Havířov – FBC Gepardi Brno 6:0 základní skupina
1.SC TEMPISH Vítkovice – FBC Gepardi Brno 4:2 základní skupina
Blue Devils – FBC Gepardi Brno 2:1 play-off

Sestava juniorky na Ostravských hrách 2022

Vilém Zrza, Šimon Chmela – Jakub Hladký, Vojtěch Potáček, Matěj Vorba, Matěj Blažek – Petr Šubrt, David Dvořák, Štěpán Trunda, Štěpán Novotný, Nicolas Vicente, Štěpán Dohnal

Tabulky

Muži

2023-2024 | Jihomoravská liga

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

1

Junioři

2023-2024 | 2.liga juniorů

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

8

Dorost

2023-2024 | 2.liga dorostenců

AKTUÁLNÍ UMÍSTĚNÍ

10

Aktuálně na webu